| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektro-Gadżet-Lab - Gdzie najlepiej zamontowac CB w MK3??
modzian - |9 Wrz 2008|, 2008 11:31 Temat postu: Gdzie najlepiej zamontowac CB w MK3?? planuje zakup CB ale jak patrze po wnetrzu auta i desce to jakos nie wiem gdzie je umiejscowic zeby nie szpecilo, mam wolna kieszen pod radiem zmiesci sie tam uniden 510??
Jankes - |9 Wrz 2008|, 2008 15:02
Ja mam Unidena 510, wszedł pomiędzy siedzenie a tunel, jak dla mnie to najlepsze miejsce w wielorybie dla radia.
Struna - |9 Wrz 2008|, 2008 15:05
| Jankes napisał/a: | | Ja mam Unidena 510, wszedł pomiędzy siedzenie a tunel, jak dla mnie to najlepsze miejsce w wielorybie dla radia. | jak ktoś nie jest zbyt "wylewny" to tak
Jankes - |9 Wrz 2008|, 2008 15:12
| Struna napisał/a: | | Jankes napisał/a: | | Ja mam Unidena 510, wszedł pomiędzy siedzenie a tunel, jak dla mnie to najlepsze miejsce w wielorybie dla radia. | jak ktoś nie jest zbyt "wylewny" to tak |
heh, u Ciebie(chyba) podpatrzyłem to miejsce.
Jeszcze można zamiast popielniczki, opcja dla niepalących.
Struna - |9 Wrz 2008|, 2008 15:18
| Jankes napisał/a: | | heh, u Ciebie(chyba) podpatrzyłem to miejsce. | być może, ja mam tak od czasów mk2 montowane. | modzian napisał/a: | | mam wolna kieszen pod radiem zmiesci sie tam uniden 510?? | jak wywalisz to coś co siedzi fabrycznie w tym otworze to powinno siąść.
fiebik - |9 Wrz 2008|, 2008 21:30
| Struna napisał/a: | | jak wywalisz to coś co siedzi fabrycznie w tym otworze to powinno siąść. | hiba jednak na długość nie wejdzie i będzie brzydkawo wystawać, u kogoś tak widziałem zamontowane radio, rewelacja estetyki to nie była
modzian - |9 Wrz 2008|, 2008 22:34
hmm czli tak naprawde nie ma jakiegos rozwiazania zeby to ladnie wygladalo nie chce zeby u mnie wygladalo jak w taksowkach...
fiebik - |9 Wrz 2008|, 2008 22:36
ja mam w podłokietniku - też masakra trochę wyszła
YGH - |9 Wrz 2008|, 2008 22:54
ja mam zamontowane przy lewarku zmiany biegów od strony pasażera na pionowo (tak samo jak między fotelem a tunelem tylko przed siedzeniem z przodu) nie zawadza pasażerowi i poręczne sterowanie
[ Dodano: 2008-09-09, 22:56 ]
modzian, z resztą zobaczysz w niedziele w Gliwicach
juran_k - |10 Wrz 2008|, 2008 07:20
Ja moje radyjko zamontowałem w schowku pod przełącznikiem od świateł.
Wyciągnełem ta szufladkę a radio zamontowałem w fabrycznych otworach mocujących kokpit od dołu tylko musisz sobie wkręty dłuższe dobrać a gruche z kolei przymocowałem do zaślepki od komputera.
Mysza - |13 Wrz 2008|, 2008 20:30
Ja juz nie mam gdzie panelika od webasta zamontować, a co dopiero cymbał radio...
pik - |30 Paź 2008|, 2008 22:29
U mnie radyjko spoczywa z lewej strony pod deską koło pedałów - grucha mocowana na drzwi kierowcy
może nie jest to wzór ergonomii ale ma swoje zalety radia prawie nie widać, gruszka w pobliżu lewej rączki
Gwelezemba - |31 Paź 2008|, 2008 20:06
tak tylko jako ciekawostkę dodam że widziałem jak gościu miał w Audi 100
zamontowane CB na dole słupka między drzwiami
czy to wygodne? nie wiem, ale na pewno ciekawe
głupio wyglądają radia CB wpakowane pomiędzy tunel a fotel
może w Skodzie czy innym wygląda to jako tako ale przy rozłożystych fotelach skorpiaka i dużym tunelu robi się już nieciekawie, coś jak GPS na środku szyby.
Piku - święta racja ja mam tak samo i gorąco polecam
naprawdę bardzo wygodne rozwiązanie a i dodatkowo bardzo łatwo takie radio można w niebezpiecznej dzielnicy ukryć np. jak ja to robię brudną szmatą
Jankes - |31 Paź 2008|, 2008 20:12
| Gwelezemba napisał/a: | | głupio wyglądają radia CB wpakowane pomiędzy tunel a fotel |
no niewiem, ja mam tak wsadzone i jest jak najbardziej ok, przynajmniej jest do niego łatwy dostęp i nie trzeba zbytnio odrywać wzroku od drogi.
Struna - |31 Paź 2008|, 2008 22:22
też mam między fotelem a podłokciem - jedyne sensowne miejsce bez rycia w tapicerce itd.
Jankes - |31 Paź 2008|, 2008 22:24
a tak to u mnie wygląda i nic sie w sumie nie rzuca w oczy http://stefen.fotosik.pl/albumy/521289.html
Struna - |31 Paź 2008|, 2008 22:27
Jankes, niezły termostat ale co to ma do CB ?
Jankes - |1 Lis 2008|, 2008 07:06
| Struna napisał/a: | Jankes, niezły termostat ale co to ma do CB ? |
Oj nie ta fotka, chodziło mi o te zdjęcie http://www.fotosik.pl/pok...d6499be331.html
LYSYKON - |1 Lis 2008|, 2008 10:41
| Gwelezemba napisał/a: | | głupio wyglądają radia CB wpakowane pomiędzy tunel a fotel |
i tutaj się zgodzę, naprawdę nie widzicie jak to wygląda
michopawel - |1 Lis 2008|, 2008 10:59
| LYSYKON napisał/a: | | Gwelezemba napisał/a: | | głupio wyglądają radia CB wpakowane pomiędzy tunel a fotel |
i tutaj się zgodzę, naprawdę nie widzicie jak to wygląda |
To powiedz kolego gdzie to ustrojstwo włożyć jak tam głupio wygląda????
LYSYKON - |1 Lis 2008|, 2008 11:14
| michopawel napisał/a: | | To powiedz kolego gdzie to ustrojstwo włożyć jak tam głupio wygląda???? |
potężnego Jacksona udało się wcisnąć w schowek, to i inne wlezą zaraz będą pisać obrońcy shoffków, że tak nie, nie można (ciekawe co tam innego wlezie ? kanapki ?), w każdym razie to jest jedyne sensowne miejsce i nic nie muszę brudną ścierą przykrywać
Jankes - |1 Lis 2008|, 2008 11:18
w schowek ten koło drzwi kierowcy??
LYSYKON - |1 Lis 2008|, 2008 11:22
| Jankes napisał/a: | | w schowek ten koło drzwi kierowcy?? |
Mysza - |1 Lis 2008|, 2008 18:25
Ja mam zmieniarkę w schowku, ale i CB się powinno zmieścić. Chociaz dziś juz łakomie zerkałem na popielniczkę, chciałem ją ze tak powiem ustosunkować na korzyść CB.
zbyszek - |1 Lis 2008|, 2008 19:37
| Mysza napisał/a: | | juz łakomie zerkałem na popielniczkę | tylko gdzie wtedy popiołka??? ja niestety palę, a CB między fotelem a podłokciem też nie bardzo mi się widzi choć tak mam
michopawel - |1 Lis 2008|, 2008 20:03
próbowałem wiele miejsc i nawet miałem wyciągnietą deske i nie udao mi sie znaleź fajnego mmiejsca ana to ustrojstwo oprócz tego miedzy siedzeniami możze słabo patrzyłem ale schowek który ten pod radiem odpada bo wwycinać mi się nie chce ten po lewej pod kiera tam mam gaz to gdzie ????????
Mysza - |1 Lis 2008|, 2008 21:05
| zbyszek napisał/a: | | ja niestety palę | a ja nie i nie potrzebuje popiołki.
LYSYKON - |1 Lis 2008|, 2008 21:10
| michopawel napisał/a: | | to gdzie ???????? | oczywiście mam na myśli schowek pasażera, a wy nie ?
Mysza - |1 Lis 2008|, 2008 21:19
| LYSYKON napisał/a: | | mam na myśli schowek pasażera | No ja mam tam zmieniarkę, moze jakie chude CB by wlazło...
Gwelezemba - |2 Lis 2008|, 2008 23:32
nie no nie gadajcie że macie takie małe schowki
jak ja tam zmieszczę plecak albo masę zupełnie mi niepotrzebnych klamorów to i radio wejdzie
tyle że to trochę głupawe miejsce szczególnie że często wożę swoją ukochaną zresztą od której dostałem fajne radyjko
Gadający schowek fajne ale tak jeździć z otwartym? Samemu i może ale jak ktoś siedzi obok albo w nocy, no nie wiem on jest podświetlany i troche by było przez niego widno w kabinie.
A co do "brudnej szmaty" to mój fajny patent
ktoś patrzy - Łoo fajny samochód, pewnie ma drogie radio, zagląda a tu Beee śmietnik i stare szmaty się walają po kabinie a i od radia panelu brak
A schowek-półka pod kierownicą testowałem na różne możliwe sposoby
a mam sporawe radio Alan 16
nic nie trzeba rzeźbić jedynie co to wywierciłem trzy niewidoczne dziury 2-pod śruby i jedna na kabel
radio po stronie drzwi, zaraz pod kierownicą może obijać, a tak to nie obciera, łatwy i wygodny dostęp i wszystko ładnie na nim widać.
LYSYKON - |3 Lis 2008|, 2008 05:47
| Gwelezemba napisał/a: | | Gadający schowek fajne ale tak jeździć z otwartym? Samemu i może ale jak ktoś siedzi obok albo w nocy, no nie wiem on jest podświetlany i troche by było przez niego widno w kabinie. | nie zamyka się ? poważnie to pewnie chodzi o kabelki, u mnie antenowy schodzi w słupku z dachu i włazi od tyłu do schowka, zasilający puszczony od zasilania tylnej zapalniczki kanałem i później też włazi do schowka od tyłu, spiralka od gruchy po delikatnych przypiłowaniu schowka okrągłym pilnikiem leży idealnie, sama grucha wisi na haczyku między ręcznym a siedzeniem pasażera. Jak ktoś ma mniejsze radyjko to kupić za czydychy głośniczek i gdzieś go fajnie umiejscowić co by ładnie gadał (przeważnie każde radio już takie wyjścia posiada i zamykać schowek bo to nie wróży nic dobrego Przez paręnaście lat użytkowania auta straciłem za wiele szyb, żeby teraz zostawiać coś na widoku, a tak jak parkuję to cyk gruche do schowka koło radia i cacy
Struna - |3 Lis 2008|, 2008 10:58
Mysza, Kuzyn ma CB właśnie zamiast popielniczki.
[ Dodano: 2008-11-03, 10:59 ]
LYSYKON, a jak zamierzasz regulować radio gdy ono jest w schowku po drugiej stronie auta ? ja tam kręcę radiem bardzo często więc schowek odpada dla mnie całkowicie.
LYSYKON - |3 Lis 2008|, 2008 16:14
| Struna napisał/a: | | LYSYKON, a jak zamierzasz regulować radio gdy ono jest w schowku po drugiej stronie auta ? | to fakt, czasami ciężko ale jestem giętki i długie ręce mam jak ruszam ustawiam sobie trasa\ miasto i daje radę
modzian - |24 Lis 2010|, 2010 21:01
Ja na trasy do Niemiec biorę CB i u mnie wygląda to ta:
http://www.fotosik.pl/pok...58c60f9187.html
http://www.fotosik.pl/pok...145e436f99.html
YGH - |24 Lis 2010|, 2010 21:03
no ja tam miałem na stałe przymocowane, potem wsadziłem w popielnike a potem opyliłem
modzian - |24 Lis 2010|, 2010 21:05
ja sciagam opaskami plastikowymi wiec nie ingeruje i nie szpece niczego a demontaz zajmuje 5 sekund:)
radekgora - |24 Lis 2010|, 2010 21:07
mam zamontowane z drugiej strony przy prawym kolanie
we wszystkich samochodach mam CB
YGH - |24 Lis 2010|, 2010 21:07
| modzian napisał/a: | | a sciagam opaskami plastikowymi wiec nie ingeruje i nie szpece niczego a demontaz zajmuje 5 sekund:) |
ja akurat miałem na małych wkrętach wkręcone pomiędzy dolną podstawę a górną część niskiego podłokcia, wysoki już z jednej części więc dałem w popielnikę
modzian - |24 Lis 2010|, 2010 21:11
| radekgora napisał/a: | | mam zamontowane z drugiej strony przy prawym kolanie |
ja wlasnie z takiego rozwiazania musialem zrezygnowac bo jadac 1200km w 1 strone to po jakims czasie zaczyna dokucza mi bol prawej nogi moze to wina braku tempomatu albo zaliczonego wypadku wiec przeszkadzaloby mi
Mysza - |25 Lis 2010|, 2010 07:13
A ja widzialem ostatnio jak Palio sobie zamontował Do konsoli szybra pod sufitem, ciekawie calkiem
modzian - |25 Lis 2010|, 2010 08:44
| Mysza napisał/a: | | Do konsoli szybra pod sufitem |
to niczym w TIRze:)
pik - |25 Lis 2010|, 2010 18:03
aż wstyd się przyznać ale ja ostatnio (w nowym nabytku) wpiąłem się całkiem niechcący i w nieświadomy sposób w ogrzewanie tylnej szyby (+ po zapłonie i dowolna masa, wszytko miało być dyskretne ), całość o mało nie skończyła się pożarem a ślady od rwanych kabli goiły się 2 tydnie -a wiec chwila dygresji - ingerując w instalacje 2 razy przemyślmy gdzie się wpinamy jeżeli nie jest to gniazdo zapalniczki
|
|