Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

LPG - GAZ - gaz-cossi-pomorskie

awb - |28 Sie 2007|, 2007 12:49
Temat postu: gaz-cossi-pomorskie
witam chce zalozyc instalacje sekwencyjna do cossiego 98 i teraz tak..... w tym zadupiu w ktorym mieszkam czyli starogardzie nie ma za duzego wyboru 1 opcja elpigaz i stella lub eliss 2 opcja kme .... co wybrac ceny to odpowiednio 3500 i 3600 ztym ze elpigazu nie montowali w takim silniku i nie maja doswiadczenia a kme (inny gazownik) byla juz zakladana w cossim i maja jakies doswiadczenie co wy na to?? jesli ktos zna jakiegos gazownika na pomorzu gdzies w miare blisko znajacego sie na rzeczy to tez prosze o jakies info wole zrobic raz a dobrze ...... zalozenie II gen tez wchodzi w gre ale tylko u kogos kto to montowal i ma o tym pojecie ......
Struna - |28 Sie 2007|, 2007 12:56

awb napisał/a:
zalozenie II gen tez wchodzi w gre ale tylko u kogos kto to montowal i ma o tym pojecie ......
to nie chce działać w silniku ze zmienną geometrią dolotu.

awb napisał/a:
2 opcja kme
możesz śmiało taką pakować ( do mojej nowej kosiarki też taka będzie montowana, z tym że ja będe miał jeszcze jakieś kosmiczne wtryskiwacze, ponoć szybsze niż matrix i niezawodne ) ale żeby dali jakieś dobre i szybkie wtryski np.Valtek
mmmk - |28 Sie 2007|, 2007 17:43

polecam elpigaz za ich pelny profesjonalizm. w gdansku jak sobie jakis ich czlowiek poza glowna siedziba firmy nie poradzi to go biora na hamownie i zrobia na 100%. a jak porownam swoja elpigazowska instalke to tego co bylo w scorpio to jednak ta chodzi przyjemniej a w scorpio byla drozsza. a jak opowiadalem temu z elpigazu ze musialem doplacac 1000 w scorpio bo po zalozeniu nie dzialala to sie smial i powiedzial,ze oni tak nie robia a raz mu sie zdarzylo,ze musial wyjsc jakby na 0 bo podana cena w jakims dziwnym peugeocie nie dzialala jak trzeba i musialcos madrzejszego wstawic
Struna - |28 Sie 2007|, 2007 17:45

mmmk napisał/a:
a jak opowiadalem temu z elpigazu ze musialem doplacac 1000 w scorpio bo po zalozeniu nie dzialala to sie smia
wiesz co, ja to też się śmieję z Ciebie w tym wypadku ( bez urazy ) bo sobie dałeś nasikać na głowę i jeszcze za to dopłaciłeś, było się kłócić i byś miał wszystko w cenie reklamacji, skoro coś założyli i nie działa bo sa głupi i nei umieją to niech za swoją niewiedze płacą sami a nie z portfela klienta.
mmmk - |28 Sie 2007|, 2007 22:54

no wiem :/ ale za kare juz u nich nie zakladalem instalki do mondeo :) ....
awb - |28 Sie 2007|, 2007 23:24

panowie 1- II gen dziala patrz chlodny a co do kme to myslisz struna ze to bedzie lepsze niz elpi i jakie jeszcze instalki wchodza w gre(firmy) no ii jak z pzniejszym ustawianiem tego gazu tz czy to sie da w pelni komputerem wyregulowac bo wiadomo ze potrafia wsadzic czlowiekowi niezle .... czasem
do cent - |29 Sie 2007|, 2007 10:18

jak uslyszysz cos takiego jak lo.gas omijaj szerokim lukiem, awaria za awaria i chodził jakby mial z 50 KM a nie 130 i zakladaj gdzies blisko siebie bo bedziesz pewnie ich odwiedzal czesto, bo nasi specjalisci gaziarze potrafia prosta rzecz tak spartolic ze sie w glowie nie miesci( u kolegi w escorcie nawet prosto nie docieli wezy)
Struna - |29 Sie 2007|, 2007 12:57

awb napisał/a:
panowie 1- II gen dziala patrz chlodny
ale jak to działa to już lepiej nie wspominać, jak chcesz na emeryta jeździć kosem to sobie włóż II gen i jakoś to pojedzie no i będzie tanio. Co do innych instalek to brc jest niezła, stag-300 też spoko, omvl też niezły ( choć podobno wtryski dość często padają, ale to na polskim gazie w prawie każdej sekwencji wtryski paść mogą ) no i prins też niezły ale drogi z deka :)

Ja zakładam KME bo taką moi gazownicy promują ( jeden z nich ma audi s4 czy s6 turbo i ma to niecałe jakieś 280 kucy i KME chodzi tam bezproblemowo, jak dla mnie to już więcej rekomendacji nie potrzebuję ) Generalnie gadałem z nimi trochę o instalkach i podobno KME to jedna z najczęściej montowanych instalacji i bardzo mało awaryjna, mają mi to zamontować za 3500, pewnie za kilka dni auto do nich postawię więc możesz poczekac na moje wrażenia jak chcesz.

awb - |29 Sie 2007|, 2007 23:05

ok powiedz cos wiecej o tych wtrskiwaczach co to za jedne dokladnie to tez takie bede mial mi maja zakladac w srode za tydzien wiecmoge co nieco ponegocjowac .....
Struna - |30 Sie 2007|, 2007 10:31

awb napisał/a:
powiedz cos wiecej o tych wtrskiwaczach co to za jedne
no własnie nie pamiętam nazwy :) ale jak pojade montować to mi koles przypomni :)
Jarek - |13 Wrz 2007|, 2007 14:39

mmmk napisał/a:
no wiem ale za kare juz u nich nie zakladalem instalki do mondeo ....

A gdzie zakładałeś instalację do mondka ?, jeśli to nie sekret.......:)

mmmk - |13 Wrz 2007|, 2007 15:17

elpigaz na rogu hutniczej i puckiej w gdyni
do cent - |13 Wrz 2007|, 2007 20:17

Wpisales ich do dzialu sklepy serwisy......?Na przyszlosc jak znalazl :690: :690: :690: :690: :690: :690: :690: :690: :690: :690: :690: :690: :690:
mmmk - |14 Wrz 2007|, 2007 06:33

nie wpisalem :) pozatym naklamalem bo firma nazywa sie ingaz a zakladaja produkty elpigazu. no i w razie jak po zalozeniu ma nie dzialac to sie tym zajmie elpigaz ze swoja hamownia
Jarek - |14 Wrz 2007|, 2007 15:24

mmmk napisał/a:
nie wpisalem pozatym naklamalem bo firma nazywa sie ingaz a zakladaja produkty elpigazu. no i w razie jak po zalozeniu ma nie dzialac to sie tym zajmie elpigaz ze swoja hamownia

To faktycznie reklama jak trzeba...........:), chyba nie skorzystam i pojadę za Radom w "sprawdzone" ręcę

mmmk - |14 Wrz 2007|, 2007 17:37

znowu mnie nie zrozumiales... jak zalozyli mi w chwaszczynie do scorpio to potem byl na kilkunastu regulacjach... no to pytalem tego na hutniczej jak bedzie po zalozeniu czy znowu 1000 regulacji i kilkaset zl do doplaty itp to mi to powiedzial po to zebym sie nie bal. a gaz zalozyl i dziala. mimo mojej upierdliwosci przyczepic sie do niczego nie moge. no ale sa tez samochody do ktorych on gazu nie zalozy bo nie chca dzialac na lpg i on nie chce sie meczyc. przyklad sekwencja w starym scorpio i cos tam jeszcze o jakims nowym peugeocie mowil. oczywiscie gaz zaloz gdzie chcesz ale wedlug mnie nie jest glupie zakladac tam skoro w gdansku maja swoja glowna siedzibe i tam tym wszytkim w razie czego rzadza
do cent - |16 Wrz 2007|, 2007 12:01

sluchaj Macka napewno zle na tym nie wyjdziesz, w koncu przeszedl z nimi nie jedna regulacje :690: :690: :690: :690: