| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
LPG - GAZ - gasnie przy 3-biegu
Filemon - |2 Lip 2006|, 2006 12:28 Temat postu: gasnie przy 3-biegu jadac dzis do pracy zauwazylem cos dziwnego w momencie zmiany biegu na 3 gasnie podczas jazdy
MAREKKRAKÓW - |5 Lip 2006|, 2006 20:01 Temat postu: zgasł silnik mnie spotkał dziś taki sam objaw i jeszcze brak mocy
Rafał A.(antek) - |6 Lip 2006|, 2006 01:22
wiązki jak sie maja?
Filemon - |6 Lip 2006|, 2006 09:13
dolalem gazu do zbiornika i ustalo czasami zgasnie mi tylko w czasie jazdy przy gwaltownym przyspieszeniu musze puscic gaz i po chwili zalapie
Struna - |6 Lip 2006|, 2006 15:59
a filtr gazu masz czysty ?
tomi503 - |6 Lip 2006|, 2006 22:00
| Filemon napisał/a: | | dolalem gazu do zbiornika i ustalo czasami zgasnie mi tylko w czasie jazdy przy gwaltownym przyspieszeniu musze puscic gaz i po chwili zalapie |
O czym Ty piszesz że na ASB auto w trakcie jazdy Ci zgaśnie a Ty popuścisz gaz i odpala??
To nie jest manual coby na popych auto odpalało. Może spadają Ci obroty ale uto nie gaśnie lub sie dławi?
Adam_2000 - |6 Lip 2006|, 2006 22:07
| Filemon napisał/a: | | dolalem gazu do zbiornika i ustalo czasami zgasnie mi tylko w czasie jazdy przy gwaltownym przyspieszeniu musze puscic gaz i po chwili zalapie |
Myślę, że to jest kwestia gazu, a nie silnika.
Jeżeli kolega nie stwierdzi złego działania na beznynie, proponuje przenieść temata do LPG.
Struna - |7 Lip 2006|, 2006 10:15
tomi503, mnie się wydaje, że kolo miał na myśli że mu się muli strasznie i jak odpuści gaz to wraca do normy - bo jak zgaśnie to przeciez samo nie odpali
tomi503 - |7 Lip 2006|, 2006 21:19
| Struna napisał/a: | tomi503, mnie się wydaje, że kolo miał na myśli że mu się muli strasznie i jak odpuści gaz to wraca do normy - bo jak zgaśnie to przeciez samo nie odpali |
No właśnie dlatego też sie delikatnie czepiam aby każdy kto chce dostać jakąś radę opisał dobrze swoje problemy. Jak problem jest opisany przejrzyście to niema gdybania "co autor mial na myśli"?
Jeśli natomiast chodzi o zmulenie to zmieniłbym stacje i zatankował na innej.
Ostatnio maiłem dowód że są wielkie rożnice w gazie na różnych stacjach właśnie po zatankowaniu auto delikatnie się zmuliło ale było dogrzane więc jechło wmiare. Na drugi dzień wsiadam a tu auto niechce wogule jechac dopiero nabierało ochoty tak od 2,5 tyś obr. kurde ile się męczyłem aby wyjeździć ten gaz. Nie ruszałem regulacji nawet maski nie podnosiłem a po wyjerzdżeniu gazu zatankowałem na innej stacji i teraz wruciło wszystko do normy.
Filemon - |8 Lip 2006|, 2006 06:49
wyraznie napisalem jadac przy gwaltownym dodaniu gazu auto gasnie obroty spadaja na zero w momencie gdy trzymam gaz do konca po okolo pieciu sekundach zapalaja sie kontrolki wtedy musze odpalic kluczykiem w momencie gdy puszcze pedal gazu po okolo 2 sekundach sam zalapie i jade dalej podkreslam ze wskazowka obrotow lezy na zero tak jakby chwilowe odciecie pradu dodam jeszcze ze czesciej sie to powtarza jak jest silnik zimny to znaczy jak np. jade rano do roboty
tomi503 - |9 Lip 2006|, 2006 10:46
Więc troszkę jaśniej już jest. Ja bym przepatrzył wiązkę i skrzynkę bezpieczników.
Adam_2000 - |9 Lip 2006|, 2006 10:51
Filemon, ale w dajszym ciągu nie napisałeś w jakich warunkach zasilania (gaz/benzyna) to występuje ! :694:
Filemon - |10 Lip 2006|, 2006 16:31
szczerze mowiac to zauwazylem to na gazie ale dzis jeszcze zauwazylem ze cosik warczy tak jakby z tylu dotknalem przewody paliwowe pod maska a one cale drzaly czyzby sie pompa walila a co do kwestii tego gasniecia to powiem jeszcze taka ciekawostke ze czesto wystepuje ta sytuacja na zakretach
Struna - |10 Lip 2006|, 2006 17:13
to by mogło wskazywać na nieprawidłowe umiejscowienie reduktora względem osi pojazdu.
Filemon - |10 Lip 2006|, 2006 17:16
instalacja jest holenderska co masz na mysli piszac do osi pojazdu czy rozchodzi sie o wysokosc mocowania jest ponizej zbiorniczka wyrownawczego
Struna - |10 Lip 2006|, 2006 17:18
chodzi o to żeby membrana był równolegle do kierynku poruszania się na wprost - jeśli jest pod kątem to wtedy siłą grawitacji porusza membraną i powoduje zamykanie dopływu gazu i tym samym gaśnięcie auta w zakrętach - zazwyczaj zawsze przy zakręcie w tą samą stronę.
|
|