| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Spotkania i Zloty - "DELIFIN" Jest piękny lipcowy poranek kiedy ......
irek - |2 Lip 2005|, 2005 09:46 Temat postu: "DELIFIN" Jest piękny lipcowy poranek kiedy ...... ....no właśnie kiedy po upojnej nocy budzi się wszystko do życia tzn uczestnicy zlotu. Wiem coś o tym bo siedzę z laptopem na tarasie domku stukam tego posta i obserwuję okolicę....
.... na wprost mojego domku samochód Speeda a sam Speedo śpi i ani mysli wstawać
CO niektórzy to dopiero namioty rozbijają, no bo wczorejszego wieczoru to nie było ani czasu ani sił
Scorpiaczki porozrzucane pomiędzy drzewami stoją dostojnie, okolica super nad samym jeziorem - pewnie dzisiaj będzie kąpiel....
...cdn.....
Pozdrawiam
Irek
misio_23 - |2 Lip 2005|, 2005 10:25
.... pozdrowienia dla wszystkich uczestników zlotu , tych co śpią i tych co wstali od tych co nie pojechali ( z różnych powodów ) ......
..... będziemy sledzili relacje z zazdrością - przynajmiej ja ..
Pershing - |2 Lip 2005|, 2005 11:30
Ja tez sie podłącze do prosby i jakąś obszerniejsza relacje zapodaj
Wilim - |2 Lip 2005|, 2005 13:12
jakieś fotki zapodaj z okolicy i nie tylko...
zbyszek - |2 Lip 2005|, 2005 22:38
Zlot udał się znakomicie Niestety musiałem wyjechać dzisiaj Nie znam dokładnych cyfr, ale frekwencja była wspaniała ok. 40 Scorpiaczków od mkI do ostatnich wielorybów Ludzi nie wiem nawet w przybliżeniu ile było, ale napiszę tylko, że mnóstwo . A dzisiejszy przejazd ok. 30 do pamiątkowego zdjęcia przez Licheń i Ślesin wywołał ogólne poruszenie wśród miejscowej ludności.
Co do szczegółów to trzeba poczekać na przyjazd Rafała i Speedo oni mają wszystkie dane statystyczne. Ja fotek nie posiadam, nakręciłem parę scen kamerą zobaczymy co z tego wyjdzie.
edit: Jakość nie najlepsza, ale to zrzuty z kamery
zajcev - |3 Lip 2005|, 2005 00:01
ja wlasnie wrocilem do domu po (krotkim) jednodniowym pobycie na zlocie.
Bylo EXTRA. Samochodow fest, niejeden chyba nawet zlot zagramaniczy by sie mogl powtydzic. Bylo EXTRA. Wymiana pogladow, doswiadczen, wiedzy itd. fajowa sprawa.
kiedy nastepny zlocik w planie??
A powrot do domu mialem pocieszny conajmniej, gadalismy na zlocie o radarach i mandatach, byl i radiowoz po drodze do domu i musze ja sie mamuśki swojej zapytac gdzie jest ten czepek, w ktorym sie ja urodzilem.
Ale o tym to opowiem kiedys przy okazji nastepnego zlotu.
pozdrawiam i wracajacym juz dzisiaj ze zlotu do domow swoich zycze szerokiej drogi i policjantow na urlopach.
Jedźcie bezpiecznie
Wilim - |3 Lip 2005|, 2005 06:55
No no to 1 zdjęcie robi wrażenie..czekamy na następne fotki
Marcin - |3 Lip 2005|, 2005 07:18
kurde... juz pisałem, ze żal mi dupe ściska....
jak będzie nastepny zlot to w tym samym czasie pojadę "z kumplami pod namiot"
i tak przypadkowo będzie to to samo miejsce w którym będzie zlot
irek - |3 Lip 2005|, 2005 08:46
Dziś niedziela i niestety powrót do domu ale to później.
Fotki się pojawią gdyż było paru naszych fotoreporterów wchodzili na dachy aby uchwycić wielkość floty scorpiaków
Tak jak kolega wyżej mówił peleton autek spowodował, że ludzie powychodzili na ulicę aby zobaczyć co się dzieje, sam słyszałem jak dwóch przechodniów mówiło do siebie, że to chyba jakieś amerykańce
Było super szkoda, że trzeba wracać.
Irek
zbyszek - |3 Lip 2005|, 2005 15:27
Na tym pierwszym zdjęciu to może połowa scorpiaczków, i zdjęcia nie odda tego co na żywo. A do tego część maszyn została jeszcze na campingu
Co do przejazdu przez Licheń to jechałem ostatni w kolumnie i widziałem jak ludzie lecieli do ogrodzeń swoich posesji, aby zobaczyć to wspaniałe zjawisko Następnym razem bez obstawy policji podczas przejazdu chyba się nie obejdzie
Może tutaj jeszcze raz podziękuje Strunie, który podniósł mojego wieloryba za błotnik i dzięki temu udało mi się wyjechać z torowiska na które nieopatrznie się wpakowałem
Marcin - |3 Lip 2005|, 2005 15:33
| Cytat: | | ....udało mi się wyjechać z torowiska na które nieopatrznie się wpakowałem |
i takie coś się potem miło wspomina
kuba - |3 Lip 2005|, 2005 18:26
Siedzę. Patrzę. Wyję
Szwedzik - |3 Lip 2005|, 2005 18:43
Łza się w oku kręci na myśl, że taka impreza odbyła się beze mnie
Mam nadzieję, że bawiliście się grzecznie i następna taka impreza będzie mile widziana przez tubylców.
Ps. Oczywiście z moim udziałem i jeszcze w liczniejsczym gronie.
Pozdrawiam wszystkich smutnych którzy nie byli, a wesołym uczestnikom Zlotu życzę szerokiej i spokojnej drogi do domu.
mario - |3 Lip 2005|, 2005 19:34
czesc wszystkim. Własnie wróciłem ze zlotu. Super imprezka.Nastepna podobno wczesna jesienia gdzies w gorach (przynajmniej tak mowili niektorzy uczestnicy). Potwierdzam ze zdjęcia nie oddają klimatu zlotu. na placu na zdjeciu było 30 samochodów. Z przykroscia musze stwierdzic ze byli i tacy ktorzy przyjechali na zlot i nawet nie zapoznali sie ze wszystkimi ale to juz ich problem. Zdjec jest od groma to napewno bedzie co ogladac.Pozdro .
megalith - |3 Lip 2005|, 2005 20:04
Uff, ja wyjechalem wczoraj wieczorkiem poznym, po drodze ze slesina do konina trzy makabryczne wypadki, zgroza
Dopiero teraz dotarlem do domu i kompa, po drodze zachaczajac o szkołę... Na zlociku bomba, a mój scorpiaczek po zaprzyjaźnieniu się z kolegami odwdzięczył się robiąc mi prezent i spalił w drodze powrotnej do domu kapkę ponad 7 l/100km
Do mieszkańców ŁODZI - cztery stacje w Waszym mieście miały nieczynne LPGi, zawołajcie ich do porządku! Bo ja sie na oparach wlokłem... i dopiero na piątej (druga BP na Włókniarzy) zatankowałem!
Mam nadzieję że Monter wrócił/wraca do domu o własnych siłach
No i naprawdę obiecuję że kupię sobie większy namiot
zbyszek - |3 Lip 2005|, 2005 20:23
Po co Ci większy przecież w tym się doskonale mieściłeś Są na to dowody.
U mnie droga powrotna przebiegała bezproblemowo nie licząc korka w Krośniewicach gdzie 2 km jechałem 1 godz.
Adam_2000 - |3 Lip 2005|, 2005 20:39
No i się skończyło... a było tak pięknie
Aneta - |3 Lip 2005|, 2005 20:51
Właśnie wróciłam, było super. Kiedy następny zlot ????????
wegus - |3 Lip 2005|, 2005 20:52
też dotarłem juz do domu, na razie napisze tylko, że mogłoby tak to trwać jeszcze z 2 dni , było zdecydowanie za mało czasu zeby poznać blizej choc z połowę ludzi ...
No i klimat takiego spotu: nieduzy osrodek "zarzucony" takimi samymi wielkimi samochodami i ludzie w niebieskich koszulkach widoczni w kazdym miejscu
Adam_2000 - |3 Lip 2005|, 2005 20:53
Czy ktoś podawał datę 8-10.07.2005 ???
Marcin - |3 Lip 2005|, 2005 21:02
Wegus, co ta mineralka robi na avarcie? jeszcze Cię suszy??
wegus - |3 Lip 2005|, 2005 21:04
| marcin napisał/a: | Wegus, co ta mineralka robi na avarcie? jeszcze Cię suszy?? |
he, he ja nie będę opowiadał nic na temat tej butelki, ale trop masz dobry
Adam_2000 - |3 Lip 2005|, 2005 21:05
To jest SPECJALNE PALIWO RAKIETOWE dla Scorpiomaniaków !!
... taki TURBO DOPALACZ !!!
Marcin - |3 Lip 2005|, 2005 21:05
aha...... na drugi raz będę wiedział
Aneta - |3 Lip 2005|, 2005 21:09
A jak się wielbi Scorpio widać na moim avatarze
Adam_2000 - |3 Lip 2005|, 2005 21:22
Tak ! - to święta prawda, Anetka zademonstrowała wszystkim, z jakim szacunkiem należy podchodzić no naszych autek
Aro - |3 Lip 2005|, 2005 21:27
I ja się melduję z pakamery (domku). Pobiłem rekord średniej prędkości: 323 km w 3'48 h, czyli ok. 85 km/h (a drogami przeróżnymi jechałem - na skróty). Jeszcze raz wszystkim dziękuję za zajebifanąexstra...nie wiem, jak to określić ATMOSFERĘ.
Abukubie, Adamowi, Adamowi_2000, Maupowi, Michalkrakowi, Sierarsowi i Speedowi (kolejność alfabetyczna) dziękuję za zajebiste zdjęcia (z ich powodu dopiero się teraz zgłaszam).
Osobom, które najwięcej włożyły w organizację tego sabatu: Asi, Speedowi, Rafałowi A., Wąskiemu (kolejność przypadkowa, bo nie wiem kto w jakim stopniu się angażował) - balszoje spasiba.
Megalith i Artin - dzięki za czas spędzony na zgrywaniu zdjęć i wypalaniu płytek.
Speedo, Struna i Michalkrak - gdzieś Was wcięło jak wyjeżdżałem i nie miałem jak respecta walnąć, więc pozdrawiam o tak.
Wegusowi za preparat (wogóle, to mu trzeba nicka zmienić koledzy moderarorzy ).
Asia, Wąski, Kuba, Marcin - szczególnie żałuję, że nie mogłem z Wami gruchnąć browara.
No się rozgadałem jak na rozdaniu Fryderyków.
Do następnego zlotu!!!
Emoo - |3 Lip 2005|, 2005 21:50 Temat postu: cd Milo czytac, ze zlot sie udal. Ja tym razem nie podjalem sie przyjazdu, w planie remoncik autka i wczasy nad morzem, wiec funduszy na pewno by nie bylo. Jednak jestem wstepnie chetny na zlot jesienny, gory - super pomysl. Mam nadzieje, ze wszyscy uczestnicy zlotu szczesliwie dojada do domow i garazow. Pozdrawiam i ....po cichu zazdroszcze.
megalith - |3 Lip 2005|, 2005 22:57
| Adam_2000 napisał/a: | Czy ktoś podawał datę 8-10.07.2005 ??? |
To jest..... bardzo rozsądna data
abukuba - |3 Lip 2005|, 2005 23:06
No i my już dotarliśmy na meline
DZIĘKI WSZYSTKIM ZA ZAJEFAJNĄ IMPREZĘ I MIŁA "RODZINNĄ" ATMOSFERĘ
ps. niebawem zgram filmik z kamery i udostępnie na www.yousendit.com to sobie obejżycie
a jest co oglądać dla tych co byli i niekoniecznie
sierars1 - |3 Lip 2005|, 2005 23:12
Zlot był the best szkoda tylko że tak szybko się skończył
_Mu. - |3 Lip 2005|, 2005 23:14
Żal dupę ściska, jak to czytam, ale niestety...
Dopiero co kupiłem samochód, a nie sprzedałem starego, w kasie pusto.
Szkoda...
mmmk - |3 Lip 2005|, 2005 23:48
przydalyby sie podpisy pod zdjeciem kto w ktorym rzedzie i jakim samochodem. wegus za zdjecie powinni ci dac nagrode. super
pozdrawiam
maciek
sierars1 - |3 Lip 2005|, 2005 23:57
Imprezka była pierwsza klasa tylko czemu tak krótko
klinu - |3 Lip 2005|, 2005 23:59
No, było fajnie, szkoda tylko że nikt nie miał klucza do świec, pewnie będę je woził do nastepnego zlotu w bagażniku
keller - |4 Lip 2005|, 2005 00:24
| Cytat: | | Na tym pierwszym zdjęciu to może połowa scorpiaczków, i zdjęcia nie odda tego co na żywo. A do tego część maszyn została jeszcze na campingu |
Bardzo żaluje że nie ma mnie na pamiątkowym zdjęciu, ale niestety nic o nim prędzej nie wiedziałem, jak wrociłem z Jeziorka to usłyszałem ze już po wszystkim
Zlocik byl super!! Ci którzy nie byli niech żałują
monter - |4 Lip 2005|, 2005 01:24
Veni Vidi Vici... tak wlasnie bylo ale niestety sie skonczylo Nie wiem tylko za co moj Skorek odwdzieczyl sie gasnacym co chwile silnikiem w drodze powrotnej ale jakos szczesliwie dotarlismy do domku
Moje refleksje (kolejnosc przypadkowa):
Sierars - moj wspollokator. Rewelacyjny czlowiek ktorego poznalem w sumie najlepiej. Jesli sie uda to mam nadzieje ze utrzymamy znajomosc rowniez poza zlotami Pozdrow zonke, blizniaczki i Dore
Maup - tego czlowieka musialem poznac na 100% !! Dziekuje za pomoc przy moim autku i dziekuje za poniejsza pomoc jako "telefon do przyjaciela" kiedy wracalem a moj Scorpio gasl niewiedziec czemu
Struna - kultowa osobistosc !! Dzieki za jazde probna i porady. Dzieki rowniez za fantastyczna gre na gitarce Pozdrow Marte - kobieta ktora zabila moja psychike idac plywac do jeziorka okolo 4 rano
Kevin - Oooo Boze.... moze wodki to zaledwie rozgrzewka Moj przyjaciel z AA ) Tak jak wczesniej ustalone tak poimprezowalismy
Leo - Tak... nie raz jeszcze zagramy Wierze w to i to mnie cieszy Dzieki Tobie ogorek kiszony nabral innego znaczenia
Oli - heh co moge powiedziec Kto widziaj jego oczy kzdego poranka zrozumie Dzieki za fajowego grilla u mnie pod domkiem w sobote rano
Raf - powinienes miec na czole napis OPTYMIZM Wladca pierscieni - otwieral mi piwo swoja obraczka Pozdro dla zonki
Korek - tylko z Wami znalismy sie wczesniej Ostatnie ogniwo karawany na zlot - doprowadzil nas na miejsce (nie musielismy nawracac na tym pargingu - na wprost tez bysmy dojechali - to tak na marginesie). Pozdrow Blanke
Darek - moj sasiad (aktualnie nadal na wakacjach). Mila i dluga pogawedka dzisiejszego poranka Pozytywny czlowiek
Artin - super tata Nic dodac nic ujac Zawsze ma usmiech na twarzy Wiecej takich ludzi Naturalnie pozdrow Dorotke i bejbe
Megalight - czlowiek guma 2-metrowy czlowiek zainstalowany w iglo Jak tylko przybylem od razu przyszedl i mnie rozpoznal
Zajcev - szkoda ze byles tak krotko Ale postaram sie zebysmy sie na jakiejs kafce we Wrocku spotkali. Niebawem sie wybieram to sie jakos ustawimy
Keller - nadal jak patrze w lusterka to widze ryjek Twego buraczka Pojawiaj sie czesciej na forum bo jestes spoko Dzieki za partyzantke na trasie Wroclaw-Ostrow (i pozniejsza karawane). Lacznosc radiowa pomaga
Adam2000 - niestety jakos zabraklo czasu zebysmy dluzej porozmawiali jednak baardzo sie Ciesze ze Ciebie poznalem Gitarka w Twoich rekach robi cuda
Adam - Ty wraz z zonka potrafiliscie poprawic moj humor Dzieki za mile rozmowy
Aneta, Wegus, Rafal (Antek) - ubolewam ze stalo sie tak ze niestety nie mielismy okazji do dluzszej rozmowy. Wierze ze naprawimy to na nastepnym zlocie bo chcialbym i Was poznac lepiej
A teraz mam pytania:
1) Kim jest sympatyczny czlowiek w dredach jezdzacy wielorybem o fantastycznym kolorze ?? Po prostu nie pamietam choc wiem ze sie zapoznawalem.
2) Kim jest wlasciciel niebieskiej taksowki z Poznania ??
Zle mi ze jutro jak wstane to nie wyjde przez okno domku i nie zobacze Waszych usmiechnietych buziek To bylo piekne - gdzie sie nie popatrzylo to sami znajomi i same Skorki Te 3 dni to stanowczo za malo
michalkrak - |4 Lip 2005|, 2005 06:45 Temat postu: refleksje... witam a o labambie to zapomniałeś?????? mam nadzieje że płytka z flimikiem ci przypomni....... panowie było zajebiście.....
niektórzy nawet spali nad jeziorkiem
albo kąpali się o 5 rano....
wegus - |4 Lip 2005|, 2005 07:57
| mmmk napisał/a: | przydalyby sie podpisy pod zdjeciem kto w ktorym rzedzie i jakim samochodem. wegus za zdjecie powinni ci dac nagrode. super
pozdrawiam
maciek |
Ja osobiscie nie wchodzilem na silos zeby to zrobic, bylo tam pare innych osob a to akurat jest autorstwa Adama.
Marcin - |4 Lip 2005|, 2005 08:01
no nie gadajcie, ze właziliście an silos, zeby te fote trzasnąć... a ma ktoś zdjęcie Adama, jak wchodzi na ten silos?
wegus - |4 Lip 2005|, 2005 08:07
| marcin napisał/a: | no nie gadajcie, ze właziliście an silos, zeby te fote trzasnąć... a ma ktoś zdjęcie Adama, jak wchodzi na ten silos? |
byly tam co najmniej 3 osoby, i sa zdjecia jak tam siedza
o tutaj:
http://www.toya.net.pl/~j...s/photo_12.html
IBOL - |4 Lip 2005|, 2005 08:42
HEj!
Wrocilem co prawda wczoraj ale dopiero dzis moge pojawic sie na forum.
Pod spodem znajduje sie kilka przykladowych zdjec ze zlotu zrobionych moim aparatem (ktory jak widac czym predzej musze zmienic, bo robi coraz gorsze):
http://www.toya.net.pl/~jwb/fst/
Z niecierpliwoscia czekam na reszte zdjec i kolejny zlot oczywiscie
Bylo SUPER. Nie sadzilem, ze bedzie tak klimatycznie. Osobiscie najbardziej podobalo mi sie zakorkowanie miasto przez sznur naszych autek.
Poznalem wiele osob i nie wiem czy byly takie z ktorymi nie zamienilem slowa - to ciekawe doswiadczenie poznac naraz tak wiele wirtualnych wczesniej osobowosci.
Pozdrawiam wszystkich!
Adam_2000 - |4 Lip 2005|, 2005 08:49
A tutaj Anetka, tak zabajerowała policjantów, że nie dość, że "zapomnieli" o zatrzymaniu na zakazie, to jeszcze nam co nieco pomogli
Boni - |4 Lip 2005|, 2005 09:28
Dopiero dziś obadałem zdjęcia i posty ze zlotu, i po prostu szlag mnie trafi, że nas tam nie było - tym bardziej, że sobotę spędziłem pod Scorpio, jeszcze dziś ledwo chodzę, 14 godzin w kanale pod samochodem, wyciągnięcie wydechu, automatu i przedniego zawieszenia, poprawienie tego i owego, i złożenie spowrotem. I nawet nadal jakoś to jeździ Może następnym razem uda nam się dotrzeć.
monter - |4 Lip 2005|, 2005 09:58
Michalkrak oczywiscie ze moglem zapomniec. Poza tym nie sposob wszystkich wymienic. Juz i tak posta rozciagnalem w dol.
Podobnie jak Keller zaluje ze nie trafilem na wspolne foto ale niestety nie moglem siadac za kolko (to niebyloby madre z mojej strony) no i siedzialem na plazy z zonka i synkiem.
maup - |4 Lip 2005|, 2005 10:01
Serdeczne dzięki WSZYSTKIM za cudowna impreze.
Przy okazji pragne publicznie i serdecznie przeprosic ekipe Michalkraka za (nie umyslne, naprawde) uzycie broni chemicznej
Bardzo prosze tych, ktorzy nie zrzucili zdjec Megalithem, coby pokopiowali (zdjecia, filmiki, litografie etc.), zeby to poprzysylac do jednej osoby "celem kompletacji".
W sumie zamiast wysylac mozna sprobowac uzyc serwerka - przechowalni (Abukuba powyzej link podawal)
Jak bedzie komplet, bedziemy to rozsylac juz na jednej plycie.
Struna - |4 Lip 2005|, 2005 10:24
No i ja się doczołgałem jakoś do pracy - zlocik rewelka - szkoda troszkę że tak szeroko byliśmy rozstawieni po domkach i jakoś się dwie imprezki zrobiły - nawet nie było czasu wszystkich poznać - przy takiej ilości osób to by tydzień trzeba posiedzieć
Pobiliśmy z kretesem poprzedni rekord co do ilości aut na zlocie który to wynosił 17 i było to w Sierakowie - no teraz to jest taka liczba, że niejeden fanklub może tylko pomarzyć o czymś takim
artin - |4 Lip 2005|, 2005 10:38
Ja ze swojej strony muszę powiedzieć że nie mogę się doczekać następnego zlotu, który mam nadzieję będzie co najmniej w tym samym składzie i takiej atmosferze.
Pozdrowienia dla wszystkich Nie będę się rozdrabniał bo i tak pewnie bym kogoś pominął, a jak było każdy wie
Chciałbym również przeprosić za sprawę pawilonów i namiotów, którą uzgadniałem z pania Anią, a która okazało się że nic nie przekazała kierownikowi ośrodka (na marginesie nadal nie mogę się do niej dodzwonić). Mam nadzieję że ta sprawa nie wpłynęła za bardzo na ogólne wrażenia po zlocie.
Struna - |4 Lip 2005|, 2005 10:39
eeee tam - detale - pczecież było zaaajefaaajnie - no i niech żałują Ci co nie byli bo jest czego
ebastian - |4 Lip 2005|, 2005 10:41
chlip chlip - zaluje
Przemko - |4 Lip 2005|, 2005 11:04
Było super jak zawsze.
Pozdrowienia dla wszystkich zlotowiczów.
Zdjęcia umieszczam na mojej www w dziale zloty (na razie jest niewiele ale powoli będę dodawał kolejne ile się zmieści).
Pozdrawiam Przemko
Adam - |4 Lip 2005|, 2005 11:09
Moim skromnym zdaniem nie było nic co mogłoby wpłynąć negatywnie na odbiót naszego zlotu.
Atmosfera i ludzie którzy ją stworzyli była niezapomniana i mam nadzieje ze zobaczymy sie w podobnym lub wiekszym gronie juz wkrótce.
Pozdrawiam wszystkich wspaniałych Scorpio maniaków.
Adam
michalkrak - |4 Lip 2005|, 2005 11:49 Temat postu: delfin Przy okazji pragne publicznie i serdecznie przeprosic ekipe Michalkraka za (nie umyslne, naprawde) uzycie broni chemicznej
Maup spoczko każdemu sie może zdarzyć................
Kevin Xy - |4 Lip 2005|, 2005 12:01
nio i ja dziekuje wszytkim za zabawe
IBOL - |4 Lip 2005|, 2005 12:43
Licze na to, ze nastepny zlot odbedzie sie jeszcze w tym roku, poniewaz jak zapewne wiekszosc z Was nie moge sie juz doczekac. Jesli chodzi o atmosfere nie mam zadnych zastrzezen, jednak ogolnie mam kilka uwag organizacyjnych, ktore najlepiej bedzie przedstawic piszac co zmienic na kolejnym zlocie:
1. Wybrac jedna, lub kilka osob odpowiedzialnych za organizacje zlotu, tak by wszyscy wiedzieli do kogo zglaszac sie z pytaniami i zeby bylo jasne kogo pytac o szczegoly. Powinna byc taka jednostka, poniewaz bardzo ulatwiloby to zycie chociazby przy ustawianiu aut do zdjecia
2. Przed wyjazdem dobrze byloby przygotowac i udostepnic harmonogram zlotu z godzinami, gdzie znalazlyby sie wszystkie atrakcje jak: ognisko, wspolny grill, parada po miescie, zbiorka aut w jednym miejscu, wspolne zdjecie, palenie gumy itp itd odpowiednio umiejscone w czasie. Oczywiste jest, ze korzystalby z tego kto by chcial ale wszystko byloby jasne. Moznaby przygotowac 2 wersje, np jedna awaryjna na czas deszczu.
Szkoda, ze zrobily sie dwa lub nawet trzy obozy, gdzie jeden siedzial wokol grili przy zejsciu do wody, drugi po przeciwnym koncu a trzeci stal nad otwartymi maskami samochodow, jakby bylo tam co ogladac
Niektorzy musieli wyjechac w sobote i niestety nie doczekali sie wspolnego ogniska.
Szkoda, ze nie wszyscy pojechali na przejazdzke po miescie i wspolne zdjecie. Mysle, ze zostalo z 10 aut a to by jeszcze lepiej wygladalo.
Tak czy inaczej bylo OK a od przy kolejnym razie licze na to, ze uda sie lepiej i bedzie jeszcze wiecej aut
Raf7 - |4 Lip 2005|, 2005 13:23
Wielki dzięki Monterku za wyróżnienie !
IBOL - |4 Lip 2005|, 2005 13:35
Raf7, kolejnym razem kupie nie koniecznie wytrawne wino
wegus - |4 Lip 2005|, 2005 13:52
| Wilim napisał/a: | | jakieś fotki zapodaj z okolicy i nie tylko... |
wejdz na strone Przemko, dzial ZLOTY:
http://www.parzyszek.pro24.pl/
Raf7 - |4 Lip 2005|, 2005 14:08
Ibol, ty mi lepiej powiedz czym to wino zmyć z koszulki
Asia - |4 Lip 2005|, 2005 14:18
Do Przemka - sprostowanie - nie I a II ogólnopolski zlot.
Pierwszy był w Sierakowie.
Raf7 - |4 Lip 2005|, 2005 14:26
Artin - tylko na następny zlot mysisz zaopatrzyć Miśka w jakiś
ognioodporny kubraczek
Struna - |4 Lip 2005|, 2005 14:29
hehe - i Strunoodporny - bo biedaka niechcący staranowałem.
Aro - |4 Lip 2005|, 2005 14:30
No i ochraniacz na ogon. Biednego sam chyba ze dwa razy w ciemności nadepnąłem.
wegus - |4 Lip 2005|, 2005 14:40
->Artin - tylko na następny zlot mysisz zaopatrzyć Miśka w jakiś
ognioodporny kubraczek
->hehe - i Strunoodporny - bo biedaka niechcący staranowałem.
->No i ochraniacz na ogon. Biednego sam chyba ze dwa razy w ciemności nadepnąłem.
Bosz, biedna psina
Struna - |4 Lip 2005|, 2005 14:42
a on taki fajny jest
artin - |4 Lip 2005|, 2005 14:43
Biedny MISIU.
Na zlocie ktoś rzucił pomysł żeby Misiek został maskotką FST.
Jak by spojrzeć na fotki grupowe (i nie tylko) to na pewno na tym zlocie maskotką był
Co Forumowicze na to?
Struna - |4 Lip 2005|, 2005 14:44
jestem ZA
Adam_2000 - |4 Lip 2005|, 2005 14:47
Oczywiście ! całkowiecie popieram pomysł z Misiem, jako maskotką FST.
Misiek jest super i chyba wszystkim przypadł do serca
A za to, co biedaczyna przeszedł na zlocie, to mu się jeszcze duży worek Chapi należy !
Struna - |4 Lip 2005|, 2005 14:48
czy co tam lubi
Raf7 - |4 Lip 2005|, 2005 14:51
Nie można też przy tej okazji nie wspomnieć o DORZE , która również dała co niektórym wiele radości. I jeszcze "SIURAS", który pojawił się z nikąd i w niedziele okazał się "rudim" (ale chyba siuras pasowało bardziej).
Pershing - |4 Lip 2005|, 2005 14:51
Cos sie temacik kaszani ale juz naprawilem
Raf7 - |4 Lip 2005|, 2005 14:52
Nie można też przy tej okazji nie wspomnieć o DORZE , która również dała co niektórym wiele radości. I jeszcze "SIURAS", który pojawił się z nikąd i w niedziele okazał się "rudim" (ale chyba siuras pasowało bardziej).
artin - |4 Lip 2005|, 2005 14:53
Misiu jest wszystkożerny. Ale to chyba wszyscy wiedzą
Tak się w piątek nażarł że w sobotę się biedny zhaftał
Pershing - |4 Lip 2005|, 2005 14:55
Pozygał sie ze szczescia biedaczek
EDIT
Ludzie nie wciskajta tyle razy bo sie dublujeta. Wcisnijcie wstecz i odswiez. Post sie pojawi
Raf7 - |4 Lip 2005|, 2005 14:55
Ty nie zwalaj na Miśka - przyznał byś się
artin - |4 Lip 2005|, 2005 15:00
| Raf7 napisał/a: | Ty nie zwalaj na Miśka - przyznał byś się |
O wypraszam sobie, cociaż po preparacie Wegusa wszystko było możliwe.....
Pershing - |4 Lip 2005|, 2005 15:01
Czyzby jakis bimberek sie polewal ?
artin - |4 Lip 2005|, 2005 15:04
Blisko, ale to nie to... coś jeszcze silniejszego...
Pershing - |4 Lip 2005|, 2005 15:05
Spirytus sanktus ?
Struna - |4 Lip 2005|, 2005 15:06
aaaaammeeen
artin - |4 Lip 2005|, 2005 15:06
Amen!
edit: Struna mnie wyprzedził, ale przecież ma V6...
Adam_2000 - |4 Lip 2005|, 2005 15:06
... i porządku pilnował...
Aro - |4 Lip 2005|, 2005 15:08
Po preparacie na pewno nikt się nie pohaftował, toć on zdrowszy od rzodkiewki!!!
Artin się nie zna.
artin - |4 Lip 2005|, 2005 15:15
Ja się nie znam??? To kto się zna???
Ja należę do nielicznej grupy zlotoexpertów
Aro - |4 Lip 2005|, 2005 15:19
| artin napisał/a: | | Raf7 napisał/a: | Ty nie zwalaj na Miśka - przyznał byś się |
O wypraszam sobie, cociaż po preparacie Wegusa wszystko było możliwe..... |
Po tym właśnie wnioskuję
BC_Leszcz - |4 Lip 2005|, 2005 17:01
Było super (mowa o zlocie a nie paliwie lotniczym)
Proponuje już rozpocząć przygotowania do kolejnego - osoby które nie mogły przyjechać będą na pewno teraz są bardziej chętne na przyjazd.
Dla osób z okolic Warszawy - zapraszam na:
17 lipca na II piknik Forda na Bemowie w Warszawie (dawne lotnisko)
keller - |4 Lip 2005|, 2005 19:40
http://www.sendpix.com/albums/05070410/9jnrsbg53u/ -- kilka fotek ze zlotu
Aneta - |4 Lip 2005|, 2005 20:22
Kilka moich:
http://img179.imageshack....dscf10285wp.jpg
http://img179.imageshack....dscf10271zn.jpg
http://img179.imageshack....dscf10269rp.jpg
http://img179.imageshack....dscf10230du.jpg
http://img179.imageshack....dscf10224zf.jpg
http://img179.imageshack....dscf10202lt.jpg
http://img179.imageshack....dscf10189my.jpg
http://img179.imageshack....dscf10172ab.jpg
http://img179.imageshack....dscf10160zl.jpg
http://img179.imageshack....dscf10152rf.jpg
http://img179.imageshack....dscf10142ge.jpg
http://img179.imageshack....dscf10131ir.jpg
Edit: wrzucę późnej, bo cusik chyba za duże są
Edit nr 157737: chyba teraz jest ok
KOREK - |4 Lip 2005|, 2005 21:50
Witam
Ludzie jestescie super!! Było wspaniale. Z tak wieloma superanckimi osobami w tak krótkim czasie już dawno się nie poznałem. Super atmosfera. Super zabawa. Super rozmowy i cenne rady. Super konwój. Super "zakorkowanie" Lichenia. Super fotki z silosów.
Poprostu bajka. To trzeba powtórzyć!!
To, ze nastepny zlot odbedzie sie jeszcze w tym roku to wielce prawdopodobne, poniewaz jak zapewne wiekszosc z Was nie moge sie juz tego doczekac.
Myslę, że trzeba by troszkę poprawić organizację a mianowicie:
1. Organizator ( organizatorzy ) powinni zaraz na wstępie ( jakimś otwarciu zlotu) zaproponować ramowy plan zlotu. Nie po to aby narzucać komuś coś wbrew jego woli, ale żeby mniej więcej było wiadomo co i kiedy ma się odbyć.
2. Wieczorne grille (ogniska) mogłyby być wspólne. Z grą, zabawą , tańcami itp. Trochę wielogrupowo się zrobiło
3. Zabrakło trochę prób sprawnościowych, pokazów jazdy ekstremalnej itp
4. ......
Szkoda, również ze nie wszyscy pojechali na przejazdzke po miescie i wspolne zdjecie.
Myślę, że następnym razem tego "błędu" nie popełnią
Myślę również że następnym razem spotkamy się w tym samym a moze nawet większym gronie i ze tym razem nie zabraknie admina, supermodów, modów itp
megalith - |4 Lip 2005|, 2005 22:00
| maup napisał/a: | Serdeczne dzięki WSZYSTKIM za cudowna impreze.
Przy okazji pragne publicznie i serdecznie przeprosic ekipe Michalkraka za (nie umyslne, naprawde) uzycie broni chemicznej
|
Eeee, o co chosi, bo chyba juz mnie nie bylo.... Rozwińta temat
IBOL - |4 Lip 2005|, 2005 22:02
No to przynajmniej z Korkiem mamy podobne spostrzezenia ktore tez opisalem dwie strony temu .
Proponuje wziasc to pod uwage kolejnym razem albo osobiscie tego dopilnuje
Szuler - |4 Lip 2005|, 2005 22:09
I ja też wreszcie się dorwałem do kompa . Nie ma takich słów co by opisały co się działo na zlocie i jaka była fantastyczna zabawa i atmosfera. Można by wymieniać masę ludzi którym należałoby podziękować.
Z pewnością Speedo należą się słowa uznania za dzielne szefowanie przez pierwszy dzień, rozdzielanie na domki itp. Chłopina się nieźle przy tym namęczył, należą mu się słowa uznania! I prywatnie Speedo dzięki jeszcze raz za ten przycisk!!! .
Strunie dziękuję za jazdę testową i rajdową moim samochodem oraz za szaloną jazdę swoim samochodem po stacji Orlenu . Dziwnie się tam na nas patrzeli .
Raf7 dzięki za przemiłe towarzystwo, grę w siatkę w którą mi zupełnie nie szło i za otwieranie piwa obrączką na zawołanie . PS. Chłopie - zmień ten samochód bo to porażka...
Dzięki całej ekipie z wycieczki do Lichenia, dzięki ludziom których częściowo nicka do teraz nie kojarze ale z którymi spędziłem masę fajnych chwil!
Dzięki wszystkim grajkom, szczególnie oczywiście La Bambie
Pamięć mi się kończy komu mam dziękować bo piłem "nieco" i pamięć szfankuje .
Mam taką propozycję, trzeba by zrobić jakieś zestawienie z wszystkimi uczestnikami zlotu, coby powiązać mordki z nickami. Znaczną część już kojarzę ale wciąż są osoby, które nie pamiętam jak się nazywały .
Swoje zdjęcia zgram już niedługo, nie jestem na razie u siebie w domu i nie mam do nich dostępu..
Reasumując do zobaczenia w tym roku jeszcze - nie ma innej możliwości!!!
Pozdrawiam
Szuler
monter - |4 Lip 2005|, 2005 22:51
No wlasnie mi tez chodzi po glowie jakies tablo coby utrwalic i dluzej pamietac bo juz mi sie wszystko miesza.
Zdecydowanie potrzymuje postulaty Ibola i Korka. Koniecznie jakies zaplanowane dzialania/atrakcje/itp. Strasznie zalezalo mi na wspolnym jakze efektownym przejazdem grupowym. Niestety jak sie okazalo ze taka koncepcja padla bylem juz po jednym (badz dwoch) pifku wiec rozsadek wzial gore nad checiami. Pomimo ze takiej ilosci w glowie nie czuc to jednak we krwii sie znajduje a dodatkowo mialem zonke i synka wiec nie mozna ich narazac.
Jesli chodzi o nastepny zlot to w wolnej rozmowie ze Sierarsem mamy wstepna propozycje okolicy ktora obaj znamy bardzo dobrze. Osrodek utrzymany w podobnym klimacie co Polwiosek lezy jakies 120km na poludnie (szczegoly podam za tydzien). Poniewaz wlasnie w niedziele sie tam wybieram to porobie fotki i zorientuje sie w cenach posezonowych. Tak marzy mi sie jakos w polowie wrzesnia - jeszcze cieplo i przyjemnie bo jak pozniej zrobimy to nawet grill nie wypali bo kazdy bedzoe w domku u siebie siedzial jak zimno sie zrobi.
mario - |4 Lip 2005|, 2005 23:14
Podziękowania dla Przemka za gadzety klubowe. Odnosnie loga klubowego w kształcie znaczka FORDA to mysle ze wiecej osób byłoby zainteresowanych. Z tego co widziałem tylko niektórzy takie mieli.
Podaje numer do goscia z czesciami do scorpio(504694366),ktory obiecałem kilku osobom na zlocie. Moze gosciu nie jest super tani ale solidny i ma praktycznie wszystkie czesci. Gosciu mieszka pod Poznaniem (wjezdzajac od strony Gniezna)
Jeszcze raz dzieki wszystkim uczestnikom za super weekend. Trzebo to jak najszybciej powtorzyc.
Gierap - |5 Lip 2005|, 2005 00:29
hehe widze że po Zlocie wszyscy humorki na maxa up Nieźle na fotosach wygląda tyle Scorpio,ale widze że nie było jazdy bokiem ani palenia gumczachy hehe noo ale z tego co się doczytałem to i nie było gdzie
michalkrak - |5 Lip 2005|, 2005 06:54 Temat postu: delfin
| megalith napisał/a: | | maup napisał/a: | Serdeczne dzięki WSZYSTKIM za cudowna impreze.
|
Eeee, o co chosi, bo chyba juz mnie nie bylo.... Rozwińta temat |
Megalith.......
Taka mała zadymka siedzieliśmy sobie koło autka Maup-a jak odjeżdżać miał , odpalił autko a tu z rury jak nie buchnie biały dymek ...nic nie było widać........ a my 1m od rurki...???
Przemko - |5 Lip 2005|, 2005 07:14
Mario: Nie ma sprawy! Polecam się na przyszłość Te naklejki to sprawa do załatwienia, podczas zlotu pytało się o nie kilka osób więc może warto jeszcze jedną serię wypuścić??
Zastanowię się i dam znać.
Pozdrawiam i do zobaczenia niebawem
Struna - |5 Lip 2005|, 2005 09:09
Gierap - ciutkę na parkingu Orlenu się gumkę przypaliło
Aro - |5 Lip 2005|, 2005 09:26
Artin, chyba się nie pogniewałeś?
Przecież i tak każdy wie, że jesteś koneserem
Mam pomysła: może na jakiś czas każdy uczestnik zlotu wrzuciłby swoją fotę do avka, to łatwiej byłoby powiązać buźkę z nickiem.
Bo za krótko to trwało
I ostro się dawało
artin - |5 Lip 2005|, 2005 09:47
| Aro napisał/a: | | Artin, chyba się nie pogniewałeś? |
No co ty? Ja nie z takich
Aro - |5 Lip 2005|, 2005 10:00
Ufff
Adam_2000 - |5 Lip 2005|, 2005 10:20
| Cytat: | | Mam pomysła: może na jakiś czas każdy uczestnik zlotu wrzuciłby swoją fotę do avka, to łatwiej byłoby powiązać buźkę z nickiem. |
... jestem ZA
Też miałem takiego pomysła...
leo - |5 Lip 2005|, 2005 10:55
Pozwólcie że i ja się przyłączę do tych komentarzy.
Generalnie - było dobrze, a będzie jeszcze lepiej!!!
Żałuję tylko że przyłączyliśmy się z Kevinem "dopiero" w sobotę rano, bo duuuużo straciliśmy. Ale człek na błedach się uczy, więc takiej pomyłki już nie popełni.
Uwagi Korka i Ibola - trafne niezwykle - nic dodać nic ująć.
Pozdrawiam wszystkich obecnych i nieobecnych na zlocie, mając nadzieję na rychłe kolejne spotkanie.
leo - |5 Lip 2005|, 2005 10:59
... i jeszcze jedno - Korek, Blanka, Rafał z Gosią.... wielkie dzięki za przyjęcie mnie pod Wasz dach i stworzenie niezapomnianej, iście "rodzinnej" atmosfery.
michalkrak - |5 Lip 2005|, 2005 11:58 Temat postu: fotki a oto kilka moich fotek.............
http://img218.imageshack.us/my.php?image=17db.jpg
wspólne granie..
http://img218.imageshack.us/my.php?image=28mk.jpg
tak sie piło....... można go zapisać do AA
http://img218.imageshack.us/my.php?image=30wc.jpg
straż pożarna na posterunku....
http://img218.imageshack.us/my.php?image=41xr.jpg
Przemko - w ogniu....
http://img218.imageshack.us/my.php?image=54gq.jpg
i nasza maskotka....
http://img218.imageshack.us/my.php?image=71bo1.jpg
2 piękne 17....
http://img218.imageshack.us/my.php?image=87ev.jpg
licheń.....
http://img218.imageshack.us/my.php?image=93yf.jpg
Raf7 - |5 Lip 2005|, 2005 12:09
Teraz ja parę słów o zlocie - nie chcę się powtarzać, bo wszyscy co byli wiedzą, że było zajefajnie. Chciałbym tylko podziękować organizatorom za zorganizowanie tak wspaniałej impezy (choć uwagi Korka i Ibola są nadzwyczaj trafne) i z drugiej strony podziękować wszystkim uczestnikom zlotu - tym z którymi poznaliśmy się trochę bliżej (nie będę wymieniał, żeby o nikim nie zapomnieć) i tym z którymi dopiero poznamy się bliżej na kolejnych zlotach - za stworzenie tak cudownej rodzinnej atmosfery. Jednym słowem i ja i moja żonka (Gosia) nie możemy się już doczekać kolejnego spotkania z Wami. Mam nadzieję, że nastąpi ono jak najwcześniej.
Pozdrowienia dla wszystkich od Rafała i Gosi
P.S. Do Montera i Sierrarsa - jakby była potrzebna jakaś pomoc w organizacji kolejnej impezki (bo widziałem, że coś kombinujecie) to służę pomocą.
IBOL - |5 Lip 2005|, 2005 14:18
Caly czas czekam na publikacje reszty zdjec a ze doczekac sie juz nie moge, to kopiuje wszystko co tu pokazecie do wlasnego archiwum.
monter - |5 Lip 2005|, 2005 21:06
Moich fotek jest niewiele ale przesegreguje je i spakuje w jeden plik. Prosze o adres na jaki mam wyslac - maly nie bedzie wiec najwyzej podziele.
Marcin - |5 Lip 2005|, 2005 21:32
możesz mi na maila wysłać...
megalith - |5 Lip 2005|, 2005 22:43
Co do zdjęć: DarekB jak z nim rozmawiałem na zlocie oferował ca. 1GB miejsca na jakimś serwerze, miał sie ze mną skontaktować, ale jeszcze tego nie zrobił. Ja aktualnie kompresuję i obrabiam te zdjęcia które mam, jak je upakuje to wyślę albo na ten serwer, albo spróbuję na swoim jak obiecacie że mnie nie zaćkacie
Jeszcze co do bardziej przyziemnych spraw: ktoś obiecał mi rozejrzeć się za klockami hamulcowymi - bardzo proszę o kontakt, bo sprawa się nagli a za cholere nie pamietam nicka
Co do next spotkania, mówcie co i kiedy a natychmiast pakuje manele i sru, choćby na koniec świata żeby się znowu w takim towarzystwie spiknąć
Raf7, mam nadzieję że oko już nie boli
Raf7 - |6 Lip 2005|, 2005 08:25
Jak dobrze przycisnę, to jeszcze trochę je czuję
Ale to nic - mam nadzieję, że jeszcze w tym roku będziesz miał okazję
powtórzyć pod drugie oko
Marcin - |6 Lip 2005|, 2005 08:29
o matko... co Wy na tym zlocie robiliście
monter - |6 Lip 2005|, 2005 08:53
No najwazniejszy jest optymizm Nie qmam co z tym okiem ale lajtowe podejscie Rafa jest spox
Mega faktycznie najlepiej bylo by na jakims ftepie to wrzucic i kot moze to sobie pozasysa. Chocbym mial to sciagac tydzien czasu (neo 128) to dam rade
megalith - |6 Lip 2005|, 2005 09:17
monter, marcin: cofałem, a niestety najlepszą widoczność do tyłu to mam w Scorpionie
Jak widać bez autka ani rusz
monter - |6 Lip 2005|, 2005 15:25
Oooo. Dzisiaj juz mam glos Heh niezle po 3 dniach dopiero odzyskalem Nie ma to jak zdrowy weekendowy tryb zycia: zimne pifko, papieroski, 4 gitarki i tak x 3 dni
zajcev - |7 Lip 2005|, 2005 13:39
Monter, jak tylko bedziesz sie Ty wybieral w okolice Wrocka albo ja w okolice Lubina (do rodyny np.) to sie zgadamy, chetnie i w kazdej chwili wolnej.
Chcialem wszak jeszcze przeprosic obecnych na zlocie, z ktorymi nie mialem okazji (albo i czasu) zeby porozmawiac, zaciescic więzi forumowe. Jak juz wspomniano wczesniej 1 tydzien byloby malo, zeby poznac wszystkich, z kazdym porozmawiac, ja niestety bedac 1 dzien jedynie - i to tez niecaly - pogadac i poznac cos blizej mialem okazje niewielu jedynie, z pozostalymi spotkalem sie na zdjeciu i podajac reke na przywitanie kiedy przybylem (a nie watpie, ze i tak z wszystkimi sie nie przywitalem) Z tego co widzialem / slyszalem to w piatek przednia impreza byla i niektorzy jeszcze stali obok siebie powoli łapiac rzeczywistosc, no coz, zalowac mi pozostaje ze nie slyszalem LIVE koncertu na 4 gitarry i ze rano bylem w drodze na zlot a nie w drodze do wodopoju po piatkowej nocy.
Kończąc chcialem pytanie zadac (bo informatyk ze mnie raczej lichy) - w jaki sposob zapodaje sie zdjecia na serwer czy w jakies takie miejsce zeby podzielic sie z wszystkimi tym co mam na dysku? zeby nie robic bagalanu prosze (na priwa albo na [email protected] ) o jakas podpowiedz strony technicznej wklejania / stawiania zdjec
Raz jeszcze dzieki wszystkim, ktorych poznalem, i przepraszam ze nie poznalem dla tych, ktorych nie poznalem. Ale - nie ostatnim zlot ten byl przecie
Szuler - |7 Lip 2005|, 2005 14:36
Z serii podziękowań:
Dzięki wszystkim co mi pomogli znaleźć tempomat pod maską . Słowa te są skierowane głównie do Struny. Czujnik który Struna usiłował mi zamocować przy hamulcu nieco spiłowałem, podłączyłem i proszę - mam działający tempomat!!!
Z moimi zdjęciami jeszcze troszeczkę cierpliwości - od paru dni nie ma mnie w domu...
PS. To kiedy ten kolejny zlot?
Pozdrawiam
Szuler
maup - |7 Lip 2005|, 2005 19:59
Zdjęcia można mi przysyłać na maila, nie tego automatycznego z forum, tylko tu:
[email protected]
Najlepiej w porcjach, spakowane (RAR, ZIP etc. coby jeden plik lazł a nie dwadzieścia).
Obiecuję, że jeszcze dzisiaj wieczorem stanie garść zdjęć tam, gdzie zdjęcia z Sylwestra a potem będą się dodawać nowe.
monter - |7 Lip 2005|, 2005 21:41
Zajcev oczywiscie jaknajbardziej Swietnie nam sie rozmawialo ale niestety czasu bylo niewiele a zapowiadalo sie ze tematow rozmow nie zabraknie wiec trzeba czas znalesc i bedzie git
Ponawiam prosbe uczestnikow zlotu o wtawienie na jakis czas swoich fotek do avatarow bo na prawde nam to ulatwi identyfikacje. Np nie mam bladego pojecia jak wygladaja: Szuler, Wegus, Cossy i pewnie jeszcze kogos pominalem. Nie mam nawet pojecia czy bylo nam dane poznac sie chociaz.
sierars1 - |8 Lip 2005|, 2005 00:02
Monter oto zdjęcie cossiego sądzę że go poznałeś tylk obyła póżna pora
http://www.scorpio.in.net...y/cossy_31.html
irek - |8 Lip 2005|, 2005 07:52
Hmm
Fakt faktem z wielką ilościa ludzi się rozmawiało, ale kto co i jak to 50 % ucieklo z pamięci ale resztę to już się pamieta
fotki mogły by być jestem za
Irek
wegus - |8 Lip 2005|, 2005 08:05
a ja stoje z Carlsbergiem obok Aro
http://www.scorpio.in.net..._michal_07.html
a gosc z lewej to kto ?
siedze tez tutaj ze Speedo i spijam kawe
[img=http://img64.imagesh...c0830uy.th.jpg]
KOREK - |8 Lip 2005|, 2005 08:17
a ja to ten gość na pierwszym planie wpatrzony w serduszko cossiego Zbyszka
http://www.scorpio.in.net...mo_maup_04.html
zajcev - |8 Lip 2005|, 2005 09:17
w awatarze chyba nie widac mnie zbyt wyraznie, takze przedstawiam sie ja wszystkim z gęby mojej i wyglądu na tle jakze majestatycznym
http://img129.imageshack....dscn14951xp.jpg
maup - |8 Lip 2005|, 2005 10:52
Monter jako taki.
leo - |8 Lip 2005|, 2005 15:28
niestety tak majestatycznego tła jak Zajcev nie znalazłem, ale gęba w avatarze, mam nadzieję, rozpoznawalna
mario - |8 Lip 2005|, 2005 19:06
jak zmniejszyc zdjecie 2MB zeby weszło na avatar, bo w wiadomości nie chce mi wysłac?
Marcin - |8 Lip 2005|, 2005 19:11
jak amsz win xp toi kliknij prawym przyciskiem i wybierz "resize pictures"
se wpisujesz dowolny rozmiar
edit: program tworzy nowy plik w wybranym rozmiarze, stary zostaje nienaruszony, obraz wychodzi z zachowanymi proporcjami, rozmiar jest liczony od osi poziomej, a pionowa zostaje i tak obliczona proporcjonalnie
maup - |8 Lip 2005|, 2005 19:11
tu sobie kliknij
Pod linkiem masz bardzo zacny programik do grafiki, 100% darmowy (freeware) a mający naprawdę niezłe możlilwości. Są polskie pluginy.
mario - |8 Lip 2005|, 2005 19:31
mam xp ale jak klikne prawym to nie mam tej opcji
Marcin - |8 Lip 2005|, 2005 19:32
kurde... ja mam te opcje, a SPki masz zainstalowane?
mario - |8 Lip 2005|, 2005 20:03
nie mam sp
maup- program fajny tylko jak zmniejsze zdjecie to konwertuje mi na format który nie przyjmuje avator
maup - |8 Lip 2005|, 2005 21:52
Uch....
Skorzystaj z opcji "Save as..."
Tam możesz wybrać jeden z kilkunastu co najmniej typów plików, ustawić stopień kompresji etc.
Z własnych doświaczeń mi wynika, że przy małych rozdzielczościowo obrazkach (patrz np. mój avatar) najmniej ważą pliki *.GIF.
Chcesz to sobie ściągnij którykolwiek z avatarów kolegów, otwórz w Irfanie i zobacz, jak jest zrobiony.
monter - |8 Lip 2005|, 2005 22:07
Ok juz jestem w domu Speedo poznalem na bank A wegus hm.... naturalnie na tym zdjeciu z carlsbergiem po lewej stronie stoje wlasnie ja A w zasadzie macham czy tancze sam nie wiem
|
|