| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Dlugie a mijania
stempel1984 - |1 Lip 2006|, 2006 07:20 Temat postu: Dlugie a mijania Dziwna sprawa - gdy mrugam lub wlaczam na stale dlugie swiatla, to na tablicy wskaznikow nie pali sie fioletowa miniaturka tych swiatel, ale co lepsze - lewy reflektor rzeczywiscie swieci dlugimi, a w prawym nie swieca sie dlugie, gasna mijania i swieci sie tylko zarowka postojowa Mieliscie takie ustrojstwo ?
Kevin Xy - |2 Lip 2006|, 2006 12:43
| stempel1984 napisał/a: | | gdy mrugam lub wlaczam na stale dlugie swiatla, to na tablicy wskaznikow nie pali sie fioletowa miniaturka tych swiatel |
akurat ten kawalek mialem, ale swiatla dlugie byly obywda, nawet obycztery
kontrolke zalatwilem zmieniajac modul ten pod deska naprzeciw pasazera
stempel1984 - |2 Lip 2006|, 2006 12:56
U mnie ewidentnie cos sie wali z samym obwodem doprowadzania pradu do lampy...
grzechu913 - |2 Lip 2006|, 2006 13:48
cze sprawdz w skrzynce czy bezpiecznik jest dobry jesli tak to czy jest na nim napiecie po właczeniu jeden od prawej drugi od lewej lampy jest i do ktoregos z nich jest podłaczona ta lampka niebieska w srodku na desce i moze akurat od tej lampy co nie swieci moze byc skrzynka czasem do roboty w co watpie bo u mnie jeszcze nic z nia nie robiłem chyba nie maja tych dolegliwosci co w młodszych rocznikach
megalith - |2 Lip 2006|, 2006 17:46
Pytanie nr jeden - światła masz z dopalaczami czy bez? I czy jeśli "z", to czy dopalacz się zaświeca?
A jak bez, to może po prostu żarówka padła (nie napisałeś że sprawdziłeś :694:)
stempel1984 - |3 Lip 2006|, 2006 02:56
Zarowki sprawne Dzis problem sie rozwiazal chyba sam, bo wyjalem bezpieczniki, obejrzalem i stwierdzilem, ze sa OK... Wlozylem z powrotem, kontrolka zaczela swiecic, lampy takze Nie wiem czy wczesniej pisalem, ale w momencie przekrecenia kluczyka kontrolka sie zapalala, ale potem nie chciala prazyc dopiero.
grzechu913 - |3 Lip 2006|, 2006 05:52
pewnie zasniedział styk na bezpiecznik i po powtornym włozeniu przetarło go troche polecam troche to przeczyscic i silikon w spreyualbo wazelin techn.
pozdrawiam
|
|