Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - EBJ - problem po zastosowaniu odciecia wtryskow

IBOL - |29 Cze 2006|, 2006 14:07
Temat postu: EBJ - problem po zastosowaniu odciecia wtryskow
Problem nie dotyczy jak sadze samego EBJ ale czegos z instalacja, przy czym nie sadze, ze cos jest nie tak, lecz ze ja cos zle robie.

Zasilanie EBJ podlaczylem bezposrednio pod cewke WN, gdzie dostawal + w momencie jak auto bylo uruchomione.

Przez pierwszych kilka dni nie bylo zadnych problemow, lecz ostatnimi czasy po nocy nie moglem go odpalic. Myslalem, ze to komputer go rozlacza i 2 razy jego rozkodowanie pomoglo (caly dzien jazdy z przerwami bez problemu), ale ostanim razem nie chcialo pomoc i musialem podlaczyc EBJ na stale do akumulatora. ... tak wiec jak wysiadam z auta na dluzej, to go rozlaczam, zeby sie nie przegrzal .... bez sensu.

Musze chyba znalezc jakis kabel z + po stacyjce i tam go wlutowac.
Jakies inne propozycje?

megalith - |29 Cze 2006|, 2006 14:08

IBOL napisał/a:
Jakies inne propozycje?

Kostka od radia :)

Adam_2000 - |29 Cze 2006|, 2006 14:10

IBOL napisał/a:
Zasilanie EBJ podlaczylem bezposrednio pod cewke WN, gdzie dostawal + w momencie jak auto bylo uruchomione.

A po co wogóle ta kombinacja ? ... nie dostaje zasilania po zapłonie ?

No i myślę, że chodzi Ci tylko o +12V, a sterowanie pozostało bez zmian ? :)

megalith - |29 Cze 2006|, 2006 14:12

Adam_2000 napisał/a:
... nie dostaje zasilania po zapłonie ?

Pewnie odciął zasilanie razem z wtryskami. Pytanie - co się stało ze sterowaniem...?

Struna - |29 Cze 2006|, 2006 14:20

IBOL napisał/a:
weź to pospinaj jak ma być a nie rzeźb w gównie.
Adam_2000 - |29 Cze 2006|, 2006 14:22

megalith napisał/a:
Pytanie - co się stało ze sterowaniem...?

No właśnie... ??

Rafał A.(antek) - |29 Cze 2006|, 2006 15:19

Cytat:
Pewnie odciął zasilanie razem z wtryskami. Pytanie - co się stało ze sterowaniem...

odciol, :) i mowilem mu jak ma podlaczyc je z powrotem ale widac cos przekombinowal.
Ja mamjuz czas podjedz podłubiemy :)