| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Klimatronic
Stefan - |17 Cze 2006|, 2006 15:25 Temat postu: Klimatronic Witam! Po sprawdzeniu klimatyzacji Pan obwiescil mi ze bylo tylko 740G "czynnika.Uzupelnil podobno do 1000 tak jak wynika z "przylepki" pod maska.Klimatyzacja dziala pomimo tego byle jak.Bardzo slabo schladza a z wlotow powietrze ma temperature 14 C.Zrobilem reset ustawien klimatronika(kod 50 itd) i poprawy brak.Co moze byc tego przyczyna?Pozdrawiam. Stefan.
Boni - |18 Cze 2006|, 2006 21:18
Po pierwsze, strasznie ciekawe, skąd panocek się dowiedział że miałeś 740g. Po drugie przy 750g klima jeszcze całkiem działa, w Mk1 i 2 i pierwszych 3 chodziła na 750g, potem zwiększyli do 1000g ale nie ze względu na wydajność, tylko raczej na trwałość. Po trzecie 14 stopni to całkiem nisko, jeśli masz tryb auto. Po czwarte, o ile pomiętam to test dla wieloryba wygląda tak - wszystko na LO, recyrkulacja, wentylacja na jakiś średni bieg, przez 10min na obrotach 1500 w cieniu, powinien schodzić do bodaj kilku stopni w nawiewie. Szczegóły i krzywa temp. wzg. zewnętrznej w cieniu stoi gdzieś na fordscorpio.uk czy jak tam się wasz najlepszy wielorybi sajt nazywa
Marcin - |18 Cze 2006|, 2006 21:29
| Boni napisał/a: | | fordscorpio.uk czy jak tam się wasz najlepszy wielorybi sajt nazywa |
www.fordscorpio.co.uk
Stefan - |19 Cze 2006|, 2006 00:21
Witam!Dzieki serdeczne jutro(dzis) sprawdze.Pozdrawiam.Stefan.(Te 740G powiedziala "Panowi" podobno maszyneria ktora podlaczyl.Taki wielki klamot z zegarami.)
[ Dodano: 2006-06-21, 13:18 ]
Witam! Ma moze ktos przetlomaczona instrukcje do klimatronika?pozdrawiam.Stefan.
artek027 - |30 Lis 2006|, 2006 22:37
A ja mam takie pytanko - czy jest możliwość przerzucić klimatronic z Merkura Scorpio MK1 do Mk2 ??? A może ktoś już kiedyś coś takiego robił - bardzo proszę o rady !!!
W MK2 oczywiście mam klimę ale manualną
Boni - |1 Gru 2006|, 2006 08:58
Moim zdaniem nierealne. Przełożenie klimatronika z Merkura do Mk1 jest dość trudne, do Mk2 to maximum rzeźby, chyba łatwiej już z Mk3 byłoby adaptować, niż z Merkura. Tak czy owak kupa roboty dla kumatego majsterkowicza, nie wyobrażaj sobie że kupisz jakieś części ze szrotu wepniesz pare wtyczek i będziesz miał klimatronik.
artek027 - |1 Gru 2006|, 2006 22:12
| Boni napisał/a: | | Moim zdaniem nierealne. Przełożenie klimatronika z Merkura do Mk1 jest dość trudne, do Mk2 to maximum rzeźby, chyba łatwiej już z Mk3 byłoby adaptować, niż z Merkura. Tak czy owak kupa roboty dla kumatego majsterkowicza, nie wyobrażaj sobie że kupisz jakieś części ze szrotu wepniesz pare wtyczek i będziesz miał klimatronik. |
Dzięki Boni - to ja już nie chcę klimatronika. Nie wyobrażałem sobie że to jest przepięcie kilku wtyczek , ale faktycznie to chyba dużo za dużo zabawy.
|
|