Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Wnętrze + klimatyzacja - Zegary

Dep - |5 Cze 2006|, 2006 15:27
Temat postu: Zegary
Witam,

może to i głupie pytanie ale podobno takich nie ma:
;-)

dlaczego na zegarach jak wyjmie się je z deski rozdzielczej jest naklejka oraz napis by nie przekręcać ich do góry nogami?

Coś się wtedy złego dzieje?

Pozdrawiam.

Struna - |5 Cze 2006|, 2006 15:42

Dep napisał/a:
by nie przekręcać ich do góry nogami?

Coś się wtedy złego dzieje?
są smarowane takim silikonowym gównem - i jak spobie postoją upside - down to może wycieknąć i wtedy już nigdy dobrze wskazywać nie będą.
Adam73 - |5 Cze 2006|, 2006 18:41

Struna napisał/a:
są smarowane takim silikonowym gównem - i jak spobie postoją upside - down to może wycieknąć i wtedy już nigdy dobrze wskazywać nie będą.
Mnie tak poprzedni właściciel scorpka załatwił na szczęście tylko wskażnik paliwa (raczej niepotrzebny bo jeżdże na LPG) :693: .
Dep - |6 Cze 2006|, 2006 17:11

Dzieki za info.

Czyli jak bym chciał kupić na np allegro to lepiej nie... lepiej samemu sobie poszukać osobiście i sprawdzić działanie.

Dzieki i pozdrawiam.

Struna - |6 Cze 2006|, 2006 17:13

Dep napisał/a:
Czyli jak bym chciał kupić na np allegro to lepiej nie..
raczej ciężko powiedzieć
monter - |7 Cze 2006|, 2006 00:22

Zeby miec 100% pewnosci to musialbys sam demontowac z jakiegos Skorka :) No chyba ze mial dachowanie wczesniej :)
mmmk - |7 Cze 2006|, 2006 14:48

ja tam nie wiem jak to z tym jest... kupilem na forum zegary i przyszly poczta jak to kazdy juz pewnie moze sie domyslec.potem lezaly w domu kilka dni?? jak?? tak jak je polozylem... potem sobie je ogladalem i na sam koniec odkrylem ,ze jest tam taki napis.... no i po zalozeniu dzialaja bez klopotu wiec albo mi sie udalo albo sam nie wiem :702:
pozdrawiam
maciek

Struna - |7 Cze 2006|, 2006 14:51

mmmk napisał/a:
no i po zalozeniu dzialaja bez klopotu wiec albo mi sie udalo albo sam nie wiem
bo to nie jest powiedziane że na 100% się coś spieprzy.