Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Ogólne - zderzak przedni rs mk2

mmmk - |21 Maj 2006|, 2006 15:25
Temat postu: zderzak przedni rs mk2
witam!!

jak w temacie czy wie ktos (bo kilka osob u nas ma takie przynajmniej na fotkach) jak taki zderzak wyglada?? chodzi mi dokladnie o to czy do niego tez jest potrzebna atrapa czy ona jest juz wbudowana w niego bo na fotkach srednio to widze. no i jeszcze co z halogenami?? ma ktos "pomysla" skad takie wziac i czy w orginale macie halogeny forda czy jak to wyglada....
a chodzi mi o takie cos:

pozdrawiam
maciek
p.s. do tych bede jutro albo na dniach dzwonil no i chcialbym wiedziec przed rozmowa z nimi jak to wyglada w rzeczywistosci :

http://www.allegro.pl/ite...roducenta_.html

Oli - |21 Maj 2006|, 2006 17:28

potrzebny jest zderzak atrapa - oryginalny (popękany, podrapany...) na niego montuje się właśnie tą nakładke....
halogeny, u mnie siedzą ale nie fordowskie... nawet nie wiem jakie.

mmmk - |21 Maj 2006|, 2006 18:46

czyli na takie byle co z mk1 wersja bez halogenow nawet dziur tam nie ma i ma polamane zaczepy ale jak tako maja to zalozyc powinno dac rade?? no ale atrapa to ze znaczkiem forda i z dziurami na wycieraczki zostaje seryjna czy to tez zakrywa ta nakladka na zderzak??
pozdrawiam
maciek

Pershing - |21 Maj 2006|, 2006 20:01

Zderzak zespolony jest z atrapa jesli o to Ci chodzi
mmmk - |21 Maj 2006|, 2006 20:15

no o to mi wlasnie chodzi bo na zdjeciach tego nie widze na moim malym monitorze. tylko musze wykombinowac skad takie halogeny i moze tak zrobie...
pozdrawiam
maciek

Rafał A.(antek) - |21 Maj 2006|, 2006 23:28

halogeny od RSa jeden lezal na allegor ostatnio, zderazk jest cały z atrapą
mmmk - |22 Maj 2006|, 2006 00:09

no to robi sie malo oplacalne... :/ a szkoda bo juz myslalem,ze tanio stuninguje sobie samochod...
pozdrawiam
maciek

Bauer1000 - |22 Maj 2006|, 2006 07:13

mozesz wstawic jakes tansze halogeny i bedzie git
Naimad - |22 Maj 2006|, 2006 08:32

Bauer1000 napisał/a:
mozesz wstawic jakes tansze halogeny i bedzie git

No dokładnie, mój bracki kupił camaro ze zbitym jednym halogenem, chciał kupić nowy cena-945zł sztuka :702: one są takie trochę trójkątne bo samochód ma taki jakby dziób- zderzak nie jest prosty ale i tak dało się wpasować halogeny od cienkusa za chyba 45 zeta sztuka :706:

Oli - |22 Maj 2006|, 2006 08:38

Pershing napisał/a:
Zderzak zespolony jest z atrapa jesli o to Ci chodzi

Jak ma to rozumieć? Moze ktos powiedzieć po chłopsku - po prostu?

Rafał A.(antek) - |22 Maj 2006|, 2006 09:32

ze zderzak jest razem z tym grilem co jest miedzy lampami i pod lampami normalnie w przejsciowce
Oli - |22 Maj 2006|, 2006 09:40

o.. teraz rozumiem. Chociaż tego zderzakiem nazwać nie mozna - to jest w zasadzie nakładka.
Cytat:
czyli na takie byle co z mk1 wersja bez halogenow nawet dziur tam nie ma i ma polamane zaczepy ale jak tako maja to zalozyc powinno dac rade?

oczywiście - u mnie tak jest ( na takie byle co??? :706: )

Rafał A.(antek) - |22 Maj 2006|, 2006 09:53

Oli napisał/a:
Chociaż tego zderzakiem nazwać nie mozna - to jest w zasadzie nakładka.

no ale jak przeciez pod spodem nie ma oryginalnego grilla?? nie?

Niki - |22 Maj 2006|, 2006 10:56

U mnie jest to zrobione tak: mam pod spodem oryginalny zderzak ale wyciety dół (ten pas z halogenami)gorna atrape wyciąlem i zostawilem tylko te boczne trzymania calosc zostala umocowana na zderzaku a raczej tej nakladce zderzaka wypelniona pianka i na auto aha no jeszcze lakiernik :690: ale pociesze bo montaz i dopasowanie wszystkiego mnie i mojemu blacharzowi zajal jakies 6-8 godz.zabawy co nie miara :702: Na tyl mi nerwów nie starczylo i dałem na razie spokój (pomijam fakt ze przyslali trzy razy zderzak od hatchbacka i byl za krotki w tym raz od sierry)Halogeny niestety troche problem bo tu o ile pamietam jest srednica 100mm wiec dostepne sa tylko 80-85 (koszt na allegro chyba jakies 60zeta)takze trzeba wtedy znow pobawic sie lub tez wsadzic je w siatke tunningowa aby nie rzucalo sie w oczy ze mniejszy halogen
Takze uzbroic sie w cierpliwosc i dzialac jezeli ma byc wogole zrobione porzadnie :702: Aha dodam ze moze byc problem z wlozeniem kierunkowskazow w lampe i tu tez trzeba bylo wykazac sie mala inwencja tworcza :702: Pozdrawiam.

Oli - |22 Maj 2006|, 2006 11:33

Cytat:
no ale jak przeciez pod spodem nie ma oryginalnego grilla?? nie?

grila nie... Rafale pomieszałem pojecia... zrozumiałem że ta nakładka zderzaka jest z atrapą zderzaka.... Nie łapnąłem że to chodzi o grill

Oli - |22 Maj 2006|, 2006 11:48

Speedo napisał/a:
Niki napisał/a:
ze moze byc problem z wlozeniem kierunkowskazow w lampe

:692:

ta może byc problem... ale nie wiem jak trzeba by było spieprzyc robotę - generalnie problemu 0.

mmmk - |22 Maj 2006|, 2006 12:18

http://www.allegro.pl/ite..._nowy_org_.html

taki halogen tam niby ma byc?? chociaz coraz mniej mi sie pomysl rs'owego zderzaka podoba no bo nie bede go mogl obejrzec dopuki go nie kupie a jak juz kupie to dokupienie halogenow itp to wyjdzie sporo kasy no ale pozyjemy zobaczymy. jutro swoim wracam na drogi. napeeno wygralbym teraz konkurs na najbrzydsze scorpio :/
pozdrawiam
maciek

Oli - |22 Maj 2006|, 2006 12:26

taki Maćku, taki... ale w tygodniu jadę do gościa, który miał mi cos podebrać... bardzo podobnego i pasującego... wiec dam znać
Struna - |22 Maj 2006|, 2006 13:57

a sprawdźcie sobie w WESEM czy nie mają odpowiednich halogenów bo ceny są z deka konkurencyjne.
Niki - |22 Maj 2006|, 2006 22:22

Oli napisał/a:
ta może byc problem... ale nie wiem jak trzeba by było spieprzyc robotę - generalnie problemu 0.

nie chodzi o spartolona robote nie wiem czy u siebie sam to przerabiales jak tak i kierunki normalnie wchodza i nie wadza o zderzak to jestes szczesliwcem ja akurat wszystko -doslownie wszystko przerabialem sam z blacharzem i padlo tyle k.... i ch... ze nie sposob zliczyc.W poprzedniej mialem wlasnie oryginalne ospojlerowanie RS-a czyli przod i tyl nakladki i ladne progi wszystko pasowalo jak od tego a te robione nie oryginalne niestety zawsze beda dawac wiele do zyczenia.... :694: Pozdrawiam.

Oli - |23 Maj 2006|, 2006 08:33

Cytat:
W poprzedniej mialem wlasnie oryginalne ospojlerowanie RS-a czyli przod i tyl nakladki i ladne progi wszystko pasowalo jak od tego a te robione nie oryginalne niestety zawsze beda dawac wiele do zyczenia

no z tym to moge sie zgodzic...