Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - Coś dziwnego się dzieje przy ruszaniu....

Vaux - |17 Maj 2006|, 2006 23:41
Temat postu: Coś dziwnego się dzieje przy ruszaniu....
Ostatnio to zaobserwowałem - mianowicie jak ruszam z miejsca to czuję na karoserii samochodu gdzieś z układu napędu taki głuchy stuk (nie słychać go ale czuć) - jakby coś się przesuwało, niestety nie mogę go umiejscowić choć wydaje mi się że to z okolicy któregoś koła. Mechanizm różnicowy ma luz tak jak miał ale wcześniej tego stuku nie było, czyżby kończył się któryś z przegubów (na jednym jest uszkodzona guma) albo może szlag trafia ten gumowy amortyzator na wale? Miał ktoś coś takiego?
Pozdrawiam
Sebastian

marcys - |18 Maj 2006|, 2006 09:33

wlezc pod kanal i obadac, powodow moze byc wiele. mi walilo na srordku pod autem - winna poducha pod skrzynią.
Struna - |18 Maj 2006|, 2006 09:47

jak marcyś napisał, może być sporo powodów, podpora wału, ten gumowy łącznik wału, coś się rozkręcić mogło, przegub może stukać - ale to by stukał częściej.
adamussco - |18 Maj 2006|, 2006 14:25

napisz jeszcze czy to sam moment ruszania, czyli puszczam sprzęgło i to się dzieje czy po puszczeniu sprzęgła jak już się toczy
fiebik - |18 Maj 2006|, 2006 14:29

Vaux, a w zakrętach ten stuk się nie pojawia?
marcys - |18 Maj 2006|, 2006 14:54

no wlasnie i tak bedziemy gdybac i pol auta koledze skreslimy
Vaux - |18 Maj 2006|, 2006 21:22

adamussco napisał/a:
napisz jeszcze czy to sam moment ruszania, czyli puszczam sprzęgło i to się dzieje czy po puszczeniu sprzęgła jak już się toczy

To się pojawia właśnie tylko w momencie ruszania...Jeśli cofam przy okazji to ten stuk się powtarza co wskazywało by właśnie na luz na czymś....Niestety nie mam w tej chwili dostępu do kanału bo bardzo chęnie bym się temu przyjrzał a zastanawiam się czy to coś poważnego i jak długo mogę się z tym bujać :694:

Vaux - |18 Maj 2006|, 2006 23:10

Jesli to to to byc moze znajde wreszcie powód tych cholernych wibracji całej budy;) Bo po prostowawniu i wywazeniu felg nie znikły do końca