Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Ogólne - który klej ?

George - |15 Kwi 2006|, 2006 21:17
Temat postu: który klej ?
witam
który klej najlepiej kupić do klejenia odklejających się listwek bocznych ( chodzi mi o nazwe handlową)

olcha20 - |15 Kwi 2006|, 2006 23:20

Kurde jutro poszukam w garażu - ale spytaj o klej specjalistyczny do przyklejania lusterek samochodowych do szyby.

Występuje w postaci dwuskładnikowej - dwie fiolki po około 10ml - jedna żółta, druga niebieska.

Trzyma jak szatan - i pisało na nim iż służy także do przyklejania listew do karoserji itd itp

Jak spróbowałem przykleic "ośmiorniczka, cyjanopan, Patex Super Fic - to ŚMIECH NA SALI :D :D :D - totalna klapa :D

A ten super - jak tylko go znajde to zapodam nazwe i fote - szczerze polacam.

Kevin Xy - |16 Kwi 2006|, 2006 12:48

ano ja wlasnie polecilbym patex sos- fiolka 2 zeta, dobrze zabezpieczona do kolejnego uzytku i trzyma tak jak powinna- tworzy sztywna mase bez mozliwosci normalnego rozlaczenia !! nadal mam ja na palcach
Pinio - |16 Kwi 2006|, 2006 13:25

Zadne kleje,w motoryzacyjnym kupuje sie tasme dwustrona,wystarczy dobrze oczyscic powieszchnie.Przerabialem to w scierwie,jak mi pasatem wjechal do srodka.
Oli - |16 Kwi 2006|, 2006 21:04

Pinio napisał/a:
Zadne kleje,w motoryzacyjnym kupuje sie tasme dwustrona,wystarczy dobrze oczyscic powieszchnie.Przerabialem to w scierwie,jak mi pasatem wjechal do srodka.

Ja tam też jestem zwolennikiem dwustronnej taśmy - tylko grubości 1,5mm lub grubszej... taka piankowa, bo bywa zwykła papierowa dwustronna i ta jest do dupy - na plastry :706:

Struna - |19 Kwi 2006|, 2006 17:53

BOL - do szyb.