| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - brak podświetlenia liczników
tommi - |25 Mar 2006|, 2006 14:23 Temat postu: brak podświetlenia liczników witam serdecznie, od 4 dni nie miałem podświetlenia rajestracji. dzisiaj włączyłem sobie światła postojowe przy wyłaczonym kluczyku i badałem napięcie na kostkach oświetlenia rejestracji i napięcia nie było. w pewnym momęcie sygnalizator dzwiekowy przestał sygnalizować i zorientowałem się że braj podświetlenia liczników. sprawdziłem bezpieczniki 28 w skrzynce głównej i jest dobry.
niewiem czy można łączyć niedziałające podświetlenie rejestracji i liczników.
wdzieczny byłbym za każde info na temat co sie mogło stać.
dodam że wszystkie kontrolki i urządzenia działaja prawidłowo. brak tylko podświetlenia liczników i zegarka.
pozdrawiam, tommi, rybnik
fructon - |25 Mar 2006|, 2006 16:57
wypada jeszcze sprawdzic bezpiecznik 23
tommi - |26 Mar 2006|, 2006 07:54
nie bardzo rozumiem, gdyz opis bezpiecznika 23 tłumaczy iż tylko wersje wielka brytania, a mi sie wydaje ze kierownice mam po lewej stronie ale jeszcze sprawdze.
pozatym sprawdziłem wszytskie bezpieczniki dla pewności z obu skrzynek bezpiecznikowych.
narazie poradziłęm sobie zasilając obwód z drugiej strony, znalazłem przewoód zasilający podświetlanie wskaźników w bagażniku i zasiliłem je z pozycji.
narazie działa, ale jest nie " PO BOŻEMU"
wydaje mi sie że gdzieś uszkodziła sie przewód przy skrzynce bzepiecznikowej ale za skrzynką na "odpływie"
czas pokaże co sie stanie, ale problem mnie nutruje.
dziekuje i podrawiam, tommi
ORION - |26 Mar 2006|, 2006 09:20
W tym temacie masz opis skrzynek bezpiecznikowych : http://ford-scorpio.pl/forum/viewtopic.php?t=8152
Bezpiecznik 23 (5A) oswietlenie tablicy rozdzielczej.
tommi - |26 Mar 2006|, 2006 18:35
http://www.wpk.p.lodz.pl/~pawelzap/
sprawdziłem opis skrzyki bezpiecznikowej i coś mi sie nie zgadza. wiadć mamy rózne opisy skrzynek albo ja cos pomyliłem.
bardzo dziekuję i pozdrawiam, tommi
|
|