| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
LPG - GAZ - Podłączenie redukrora
rukasuzu - |22 Mar 2006|, 2006 09:45 Temat postu: Podłączenie redukrora Mam mały problem z podłaczeniem reduktora BRC AT90P, a konkretniej z cewką, która się na nim znajduje.
Czy ktoś wie do czego ją podłączyć? Czy jest to układ elektrycznego ssania i ma wspomagać rozruch samochodu, czy też może ma być otwarty cały czas, a zatem podłaczony równolegle z elektrozaworem gazu?
VIK - |22 Mar 2006|, 2006 10:01
P-w nazwie reduktora=red. podciśnieniowy, czyli wynika z tego co piszesz, ze to wspomaganie rozruchu, taki "zastrzyk" dawki LPG, osobny guzik na centralce, i uruchamianie chwilowe.
Struna - |22 Mar 2006|, 2006 10:32
to skoro to podciśnieniówka to powinieneś mieć do tego centralkę odpowiednią z dodatkowym guziorem do "wstrzyknięcia" gazu.
rukasuzu - |22 Mar 2006|, 2006 13:06
Dzieki VIK tak właśnie myślałem, bo jak podłączałem równolegle z zaworem to troche za bardzo "syczał".
| Struna napisał/a: | | to skoro to podciśnieniówka to powinieneś mieć do tego centralkę odpowiednią z dodatkowym guziorem do "wstrzyknięcia" gazu. |
Tak, mam taką centralkę, ponieważ miałem podłączony reduktor Romano, a teraz chciałem założyć BRC. Właśnie w Romano było tak podłączone, ale trochę mnie zmyliła ta cewka w BRC.
Teraz już wszystko jasne. Serdeczne dzięki.
|
|