| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - Kilka pytan...
MarcinK - |21 Mar 2006|, 2006 21:22 Temat postu: Kilka pytan... Jako swiezo upieczony wlasciciel Wieloryba, mam kilka prostych pytan. Wiem, ze byc moze odpowiedzi pojawily sie gdzies w innych postach, ale nie potrafilem do nich dotrzec. A wiec: Czy wylaczenie guzika AC w klimatroniku odlacza fizycznie kompresor (tak bylo w moim poprzednim Scorpio z 92 roku), czy tylko odlacza elektronike klimatyzacji? Czy w modelu z 97 roku jest (tak jak w porzednim modelu) wzmacniacz fabryczny, czy moze jest on w radiu (posiadam model kasetowy 5000). A jesli jest wzmacniacz, to gdzie sie znajduje? Czy kontrolka oleju jest na diodzie led, czy zaroweczce, bo moja nie dziala, i nie wiem czy rozbierac deske, czy moze szukac awarii gdzies indziej. Czy w tym modelu (tak jak w moim poprzednim) jest czujnik zuzycia klockow, czy Ford z niego zrezygnowal? A moze ktos wie dlaczego na schemacie samochodu nie ma juz informacji o przepalonych zarowkach, a jest o niezamknietych drzwiach? Wiem ze te podstawowe pytania doprowadza niektorych do lez, ale moze znajdzie sie jakas dobra dusza. Moze ktos odpowie - w koncu po to jest to forum zeby pytac i odpowiadac...
Struna - |21 Mar 2006|, 2006 21:23
| MarcinK napisał/a: | | Czy w tym modelu (tak jak w moim poprzednim) jest czujnik zuzycia klockow, czy Ford z niego zrezygnowal? |
no niestety zrezygnowali
Rafał A.(antek) - |22 Mar 2006|, 2006 00:29
| MarcinK napisał/a: | | Czy wylaczenie guzika AC w klimatroniku odlacza fizycznie kompresor (tak bylo w moim poprzednim Scorpio z 92 roku), czy tylko odlacza elektronike klimatyzacji? |
w teori odłacza, w praktyce bywa to roznie, klimatronik myśli sam sobie i odlacza dopiero jak uzna ze moze
| MarcinK napisał/a: | | Czy w modelu z 97 roku jest (tak jak w porzednim modelu) wzmacniacz fabryczny, czy moze jest on w radiu (posiadam model kasetowy 5000) |
w modelach 97 nie ma osobnego wzmacniacza. Osobny wzmacniacz był w modelach 95-96 z radiem rozmiaru 1 DIN (oczywiscie opcjonalnie)
Radia 1,5 din sa normalbymi radiami z wzmacniaczem wbudowanym, przyczym radia 3000, 4000, 5000, 6000 maja wzmacniacz słaby (2x7W badz 4x7W) a radio 7000 ma 4x20W (cos taki jak zewnetrzny wzmacniacz w starszych)
| MarcinK napisał/a: | | A jesli jest wzmacniacz, to gdzie sie znajduje? |
jesli jest to jest pod deska ale przy 5000 nie ma
| MarcinK napisał/a: | | Czy kontrolka oleju jest na diodzie led, czy zaroweczce, bo moja nie dziala, i nie wiem czy rozbierac deske, czy moze szukac awarii gdzies indziej. |
niestety niepamietam, Adam_2000 ma zegary na wierzchu to ci odpisze
| MarcinK napisał/a: | | Czy w tym modelu (tak jak w moim poprzednim) jest czujnik zuzycia klockow, czy Ford z niego zrezygnowal? |
jak Struna pisał, zrezygnowano | MarcinK napisał/a: | | A moze ktos wie dlaczego na schemacie samochodu nie ma juz informacji o przepalonych zarowkach, a jest o niezamknietych drzwiach? |
bo z sygnalizacji spalonych zarowek tez zrezygnowano
no to masz te 90% dobrej duszy
jemsik6 - |22 Mar 2006|, 2006 10:44
kontrolka oleju jest na diodzie--brakujace procenty
MarcinK - |22 Mar 2006|, 2006 11:12
Dzieki chlopaki, jetescie dobrzy w 100% !
|
|