| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - co to za kontrolka
omen - |20 Mar 2006|, 2006 20:51 Temat postu: co to za kontrolka Witam i bardzo prosze o pomoc kupiłem skorupiaczka 2.5 tdi 94 w starej budzie silnik vma z dzielona głowica. W na środku kokpitu ,obok kontrolki grzania świec żarowych mam kontrolke która wygląda jak od temperatury płynu chłodzacego i ona mi sie cały czas świeci na czerwono.Pomimo niskiej temperatury na wskaźniku który działa poprawnie.Niewiem od czego jest ta właśnie kontrolka i ew gdzie szukac czujnika od niej, a skoro sie swieci cały czas na czerwono to moze coś mi się zepsóło. Jeśli ktos chce to mam zdjęcia tej nieszcęsnej kontrolki i moge przesłać na meila.Prosze o porade co z tym zrobić.
dzieki
Rafał A.(antek) - |21 Mar 2006|, 2006 03:01
| omen napisał/a: | | 2.5 tdi 94 |
to juz przejsciówka stare niemialy kontrolki w tym miejscu i w 94 moze miec juz VMa
a meritum, albo czujnik padł albo kabel spadł (z czujnika)
mmmk - |21 Mar 2006|, 2006 09:35
a swoja droga jak mozesz to wrzuc ta fotke kontrolki na imageshack.us i bysmy wszyscy wiedzieli o co chodzi bo ja np nie wiem jak to wyglada. albo daj mi na maila (ten w profilu) no i ja to wrzuce
pozdrawiam
maciek
Rafał A.(antek) - |21 Mar 2006|, 2006 12:11
mmk jak nie wiesz jak wyglada nie miales u siebie pod zegarkiem? chyba ze ty masz pełen komputer spalania?
mmmk - |21 Mar 2006|, 2006 13:20
no nie ja mam ten 2 wyswietlaczowy i tam jakies liczby w porywach do 30 l/100km teraz widze
pozdrawiam
maciek
Jurand - |4 Kwi 2006|, 2006 10:20
Tak się wtrącę trochę.... zakładam, że poziom płynu jest O.K. ? W silniku VM są 2 czujniki temperatury. A licząc z termowłącznikiem wentylatora nawet 3. Ale te 2 dające informacje do deski są wkręcone obok siebie w okolicach 4 cylindra, po lewej stronie samochodu.
|
|