| |
Ford Scorpio Team Forum mi³o¶ników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Nierówna praca na biegu ja³owy na bezynie ale...
zimowisko - |16 Mar 2006|, 2006 12:38 Temat postu: Nierówna praca na biegu ja³owy na bezynie ale... Witam koledzy i kole¿anki, ten problem mam juz od prawie roku na biegu ja³owym gdy wy³±czy siê ssanie p³ywaj± obroty ale tylko na benzynie na LPG jest ok. Problem nie wystepuje gdy wrzuce obojêtnie jaki bieg tzn. jak silnik pracuje pod delikatnym nawet obci±¿eniem. Uprzedzaj±æ prawdobodobne rady powiem, ¿e wymienia³em jak do tej pory: TPS, MAF, Sonde lambda, regulator wolnych obrotów oczywi¶cie nie p³aci³em za to wszystko mam drugiego na czê¶ci aha doszed³em do tego, ¿e falowanie nie wystêpuje po zresetowaniu komputera, a po paru dniach powraca. Aby sie nie denerwowaæ wrzucam bieg zaraz po odpaleniu , resetowa³ komputera co dwa dni nie bede bo ¼le sie to skoñczy. Pozdrowionka dla wszystkich wielbicieli najlepszego auta na kuli ziemskiej
Rafa³ A.(antek) - |16 Mar 2006|, 2006 12:40
a skad go w 2.0 wzio³e¶? jak sadze masz DOHC
Adam_2000 - |16 Mar 2006|, 2006 12:46
To, ¿e wymieni³e¶ bypass-a na inny, wcale nie oznacza, ¿e jest dobry !
Ja stawiam w³asnie na ten zawór.
zimowisko - |16 Mar 2006|, 2006 12:52
zawór wymieni³em dwa razy jeden mia³em ze swojego poprzedniego w którym wszystko by³o ok drugi próbowa³em ze szrotu bez zmian. MAP czujnik ci¶nienia bezwzglêdnego w kolektorze sorki za pomy³ke i to z ksi±¿ek warsztatowych wynika ¿e odpowiada za przestawianie zap³onu pod obci±¿eniem
Struna - |16 Mar 2006|, 2006 13:48
skoro po resecie znika to odczytaj b³êdy z kompa i zobacz co Ci wyjdzie.
zimowisko - |16 Mar 2006|, 2006 13:52
pokazuje ¿e niby to MAP ale tego te¿ ju¿ mia³em pare egzemplarzy. nie odkrêca³em jeszcze kolektora dolotowego mo¿e tam jest pies pogrzebany gdzies co¶ sie przytka³o nie wiem brakuje mi pomys³ów.
Struna - |16 Mar 2006|, 2006 14:05
to co kompo pokazuje to tylko wskazówka - nie bierz tego dos³ownie ¿e jak pokazuje MAP = MAP do wymiany, mo¿e co¶ na wê¿ykach ucieka i dlatego zg³asza b³±d.
Adam_2000 - |16 Mar 2006|, 2006 14:06
| zimowisko napisa³/a: | | pokazuje ¿e niby to MAP ale tego te¿ ju¿ mia³em pare egzemplarzy. nie odkrêca³em jeszcze kolektora dolotowego mo¿e tam jest pies pogrzebany gdzies co¶ sie przytka³o nie wiem brakuje mi pomys³ów. |
Mo¿e po prostu jest co¶ nie tak z drutami od MAP-a ?
Sprawd¼ zasilanie, masê, wyj¶cie...
|
|