| |
Ford Scorpio Team Forum miło¶ników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Ogólne - Z cyklu "Znalezione w necie"
Jason - |8 Mar 2006|, 2006 00:07 Temat postu: Z cyklu "Znalezione w necie" Mysle ze wielu z nas posiada jakies ciekawe zdjecia Scorupek ktore znalazly sie w roznych dziwnych i mniej dziwnych sytuacjach. Dlatego prosze o zamieszczanie tu zdjec, linkow i innych ciekawostek na ten temat. Mnie osobiscie interesuja takie rzeczy, a Was? Buszujac dzis po necie natkanalem sie na takie cos:

I chyba musze stwierdzic ze uderzenia w bok auta nie zniesie chyba zaden samochod (nawet Scorpio). Co o tym myslicie?
Rafał A.(antek) - |8 Mar 2006|, 2006 05:50
No uderzenia boczne zawsze były zmora, ale raczej z tych na fotce widac ze kabina nie została zmiazdzona na tyle by ktos zginoł.
NIestety dopiero MK2 po zmianach zostało doposarzone w boczne wzmocnienia w dzwiach, co jest kluczowa sprawa w poprawie bespieczenstwa przy uderzeniach bocznych, i dopiero MK3 po zmianach zostało wyposarzone opcjonalnie w boczne poduszki powietrzne.
George - |8 Mar 2006|, 2006 05:59
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | wyposarzone opcjonalnie w boczne poduszki powietrzne. |
które z tego co przeczytałem posiada ich na nasz forum tylko Anetka w swoim wielorybie
Rafał A.(antek) - |8 Mar 2006|, 2006 06:05
chyba tak, chyba ze ktos sie jeszcze nie przyznał
szczegolnie ze 98 chyba sa tylko 2 sztuki albo ja o czym¶ nie wiem
ja aspirowałem ale nie wyszło
Jason - |13 Mar 2006|, 2006 18:56
No comment
Zysio - |13 Mar 2006|, 2006 21:16
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | dopiero MK2 po zmianach |
czyli? wtedy co i poduchy i napinacze wprowadzili?
Rafał A.(antek) - |13 Mar 2006|, 2006 22:40
tak dokładnie, łatwo poznac, bo na krawedzi przednich dzwi widac na wysokosci listwy takie wzmocnienie zelazne grube.
Waski - |13 Mar 2006|, 2006 23:30
| Jason napisał/a: | | No comment |
jak mi go by ktos pod dom przywiozl to na czesci bym go wzial
|
|