Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Silnik + zasilanie paliwem - zero kompresji a rozrząd ok łańcuch cały i nie przeskoczył

RODEO - |15 Lut 2006|, 2006 20:15
Temat postu: zero kompresji a rozrząd ok łańcuch cały i nie przeskoczył
i o co chodzi łańcuch cały nie przeskoczył
a zero kompresji po tym jak przestrzelił mi na gazie rozrusznik kręci luzniutko silnikiem
bez zadnych zgrzytów co to moze być
meches jutro zabiera sie za sprawdzenie głowicy, na co panowie stawiacie????
bo ja jezeli koszt przekroczy 1000 zł to niestety stawiam na nowego własciciela i będe płakał jezdziłem tym autem nawet 220 km/h
nowy akumulator 2 mies. nadkola jak nowe żadnej rdzy nowe radio i GAZ od 6 mies. moze ktoś jest zainteresowany :-(

Rafał A.(antek) - |15 Lut 2006|, 2006 23:08

niemozliwe musza siezawory niedomykac, na wszystkich garach brak kompresji?
Struna - |16 Lut 2006|, 2006 09:24

może się pokrzywiły albo co - z deka dziwne żeby po strzale coś się stało - może faktycznie głowica się posypała - ale to się nie dowiesz jak nie sprawdzisz - a tą kompresję to mierzyłeś ? może poprostu rozrusznik nie zatrybia w zamach i luzem chodzi .
Srebrny - |16 Lut 2006|, 2006 18:58

Jak nazwać taki strzał? Mega, Hiper :( Współczuje mimo wszystko.
RODEO - |17 Lut 2006|, 2006 20:18
Temat postu: juz wiem co jest ale nie wiem dlaczego!!!
już wiem co jest uszkodzone .
- cztery zawory wydechowe pokrzywione i prowadnice też ale najdziwniejsze jest to że rozrząd jest ok. czy po wystrzale mogło pogiąć zawory nie przestawiając rozrządu???
i mam dylemat bo koszt naprawy głowicy to ok. 700 zł. i nie wiem czy robić rozrząd bo jest ok a koszt wymiany to nastepne 350 zł

bigdaaddy - |17 Lut 2006|, 2006 20:26

RODEO napisał/a:
cztery zawory wydechowe pokrzywione i prowadnice

Wedlug mnie to jest nie mozliwe po wystrzale, musial lancuch przeskoczyc, sprawdz czy na tlokach nie ma sladu zaworow i jeszcze raz sprawdz ustawienie kol zembatych. Nie wiem dokladnie jak to powinno byc ale jest gdzies temat o ustawianiu rozrzadu w DOHC.