Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

LPG - GAZ - Przełożenie instalacji

BC_Leszcz - |4 Lut 2006|, 2006 15:36
Temat postu: Przełożenie instalacji
Czy w myśl obecnych przepisów można legalnie przełożyć instalację gazową z jednego samochodu do drugiego?

Przymierzam się ostro do wieloryba z 2.9 12V EFI i zastanawiam się czy są szanse na przełożenie sekwencji z mojego coswortha do nowego nabytku?

PS: Ile teraz normalnie kosztuje przyzwoite zagazowanie 2.9 12V ???

marcys - |4 Lut 2006|, 2006 15:55

BC_Leszcz napisał/a:
Czy w myśl obecnych przepisów można legalnie przełożyć instalację gazową z jednego samochodu do drugiego?

od 1.112005 jest to absolutnie nielegalne.

BC_Leszcz napisał/a:
są szanse na przełożenie sekwencji z mojego coswortha do nowego nabytku?

pewnie, legalizacja kwestią "nabycia" homologacji... tania sprawa generalnie. na allegro np :mrgreen:

BC_Leszcz - |4 Lut 2006|, 2006 17:00

No tak, znalazłem nawet na allegro taką ofertę. Instalkę na pewno mi przełożą, najwyżej nie dadzą papierów ...

Po dwóch latach mój VSI Prince to wciąż topowa instalacja i więc pewnie lepsza taka dwuletnia niż jakaś inna nie-sekwencja. Wszystkie węże wymieni się na nowe, parownik do sprawdzenia, wtryski jak nowe (ponoć mają chodzić 200-400tys), butlę można kupić nową bo tania a elektronika przecież się nie zestarzała ;)

Pozostaje jeszcze pytanie ile kosztuje zwykła instalacja ?

Matth - |4 Lut 2006|, 2006 17:07

dobra instalka na mieszalnikach to zapewne jakies 2500zł do tego od razu 2xBLOS 8) i za 3 kola z gorka masz mocarza ;)
marcys - |9 Lut 2006|, 2006 11:25

Matth napisał/a:
dobra instalka na mieszalnikach to zapewne jakies 2500zł do tego od razu 2xBLOS 8) i za 3 kola z gorka masz mocarza ;)

no ja lubie blosy ale gdzie blos a gdzie sekwencja prinsa:) maja cos takiego nie brałbym sie za blosy. zamotnowac wszytsko jak jest a homologacje nabyc tylko do rejestracji tego i tak nikt nigdzie potem nie sprawdza.Niestety zyjemyw tkim kraju ze nawet zalozenie uzywanych wycieraczek jest nielegalne:D i to nie jest zart niestety

Kevin Xy - |9 Lut 2006|, 2006 11:29

oczywiscie- przekladaj sekwencje a papiery i legalizacja przyjda same- nie baw sie nawet w 2 blosy