| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Zalewa cylindry...
ORION - |9 Sty 2006|, 2006 21:58 Temat postu: Zalewa cylindry... Zalewa mi cylindry paliwem. Po wyczyszczeniu cylindrów z benzyny i oczyszczeniu świec (cewki dobre iskra jest) składam wszystko do kupy odpalam silnik ledwo pali, gaśnie i już nie zapala. Wykręcam świece benzyna stoi w czterech cylindrach. Powtarzam czyszczenie ale odpinam zasilanie wtrysków i silnik odpala trochę nie równo i kopci na biało. Ciśnienie w cylindrach jest mierzyłem. Wtryski sprawdzane na przyrządzie nie leja są szczelne. Wygląda na regulator ciśnienia paliwa, sprawdzałem z końcówki którą podłącza się do podciśnienia paliwo nie leci wiec nie wali w kolektor ssący. Miał ktoś podobny przypadek albo jakieś pomysły.
Matth - |10 Sty 2006|, 2006 14:32
no dziwna sprawa ja mialem cos takiego w OHCu doslowanie przed chwila.. auto przerwyalo i chodzilo beznadzieje nie i bylo zamulone nabynie.. wykrecilem swiece a tam mokro no to czyszczenie i do auta odpalilo niezle ale problem zaraz wrocil.. kable nowe no to moz ewina swiec.. swiece nowki NGK i dalej to samo.. o co chodzi przejzalem caly uklad elektryczny i malina tam jest ok.. no to co moze byc.. zabralem sie za przeplywomeirz i przepustnice.. przeplywomierz wymienilem na swierzo zregenerowany a przpeustnice wyczyscilem (temat "ameryka") poskladalem wszytsko do kupy i malina wszystko cacy.. mozliwe ze masz MAFa uwalonego albo brudnego bo objawy masz takie same tylko silniejsze.. powodzenia
ORION - |10 Sty 2006|, 2006 16:07
Czekam na przesyłkę z regulatorem od jemsika.
Ma ktoś jeszcze jakies pomysły ???
Adam_2000 - |10 Sty 2006|, 2006 20:56
... może rzeczywiście pomierz jeszcze raz tego MAF-a i TPS-a.
Struna - |11 Sty 2006|, 2006 19:02
niedawno walczyłem z tym samym w dohc Zbyszka_WW - niby iskra jest i wszystko ok - a jednak iskra za słaba była i wymiana cewki na polonezowską pomogła od kopa - więc nie obstawiaj tak na max-a, że cewka ok bo jest iskra - ja się przejechałem na takim podejściu.
ORION - |12 Sty 2006|, 2006 20:24
Regulator wymieniony i dalej d...a. Nie wiem moze cos zle robie. Cewka jest nowa. Swiece tez. Trzeba pod kompa sie podlaczyc.
fructon - |12 Sty 2006|, 2006 21:05
masz instalke gazu w aucie ? objaw przy padnietym emulatorze jesli nie to trzeba sprawdzic cisnienie paliwa w listwie i najlepiej oscyloskopem sygnal wtryskiwacza zdarza sie ze sterownik silnika zdechnie i podstawia za dlugo sygnal - do wtryskiwaczy no i efekt jest taki jak u ciebie przyczyna moze tez byc jakies zwarcie kabli od tps
megalith - |12 Sty 2006|, 2006 21:10
| Struna napisał/a: | | wymiana cewki na polonezowską pomogła od kopa |
Pasuje?
ORION - |12 Sty 2006|, 2006 21:24
| fructon napisał/a: | | masz instalke gazu w aucie ? objaw przy padnietym emulatorze jesli nie to trzeba sprawdzic cisnienie paliwa w listwie i najlepiej oscyloskopem sygnal wtryskiwacza zdarza sie ze sterownik silnika zdechnie i podstawia za dlugo sygnal - do wtryskiwaczy no i efekt jest taki jak u ciebie przyczyna moze tez byc jakies zwarcie kabli od tps |
Gazu nie mam. Reszte sprawdze, dzieki za informacje.
VIK - |13 Sty 2006|, 2006 07:43
| megalith napisał/a: | | Struna napisał/a: | | wymiana cewki na polonezowską pomogła od kopa |
Pasuje? |
do września 1994 pasuje.
kuba - |13 Sty 2006|, 2006 07:58
| megalith napisał/a: | | Struna napisał/a: | | wymiana cewki na polonezowską pomogła od kopa |
Pasuje? |
Pasuje - nawet swego czasu były cewki zapłonowe Motorcraft - made in Poland
Struna - |13 Sty 2006|, 2006 09:46
no nawet widziałem taką - oczywiście cewa musi być od poldasa z elektronicznym zapłonem.
VIK - |13 Sty 2006|, 2006 13:36
| Struna napisał/a: | | no nawet widziałem taką - oczywiście cewa musi być od poldasa z elektronicznym zapłonem. |
zalezy do jakiego silnika
Struna - |13 Sty 2006|, 2006 13:49
do DOHC pasi a do V6 nie próbowałem, a co może nie pasić ?
ORION - |24 Sty 2006|, 2006 19:00
Fachowcy stwierdzili ze komp padł. Sterowanie wtryskami, przez chwile wtryski są sterowane a potem dostają napięcie na stale i leja ile wlezie. Wymienie kompa to się okaże czy to na pewno to.
|
|