| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
LPG - GAZ - 2.0 DOHC EFI brak ssania i wolnych
Tommy - |9 Sty 2006|, 2006 13:51 Temat postu: 2.0 DOHC EFI brak ssania i wolnych Czesc!
Moze ktos z was spotkal sie z czyms podobnym. Zalozyli mi gaz jakis czas temu (2.0 DOHC EFI) sekwencja to to nie jest of course. W kazdym razie po zalozeniu gazu kompletnie zniknelo ssanie i wolne obroty zarowno na benzynie jak i na gazie. Po prostu po odpaleniu jesli nie trzymalo sie nogi na pedale gazu to od razu gasl. W kazdym razie "madrzy" gazownicy zagieli mi tylko bardziej ta blaszke przy przepustnicy ktora pociaga linka gazu - no i w ten sposob zrobili "wolne". Moze ktos z was wie czy da sie to naprawic zeby znow bylo ssanie? Dodam ze rano przed monatzem gazu wszystko dzialalo elegancko a gdy dotarlem pozniej po samochod to bylo jak pisze. W kazdym razie nie ma szans aby oni mi to naprawili. Bylem juz wiele razy u nich ale oni twierdza ze to nie ich wina ze pewenie juz tak bylo wczesniej. Tylko ze to gowno prawda. Wiem czym przyjechalem. W kazdym razie co ciekawsze - moj kolega ma sierrke z takim samym silnikiem - takze mial zakladany gaz gdzie indziej tylko - i spieprzyli mu tak samo. Identyczny patent z zagieciem tej blaszki przepustnicy. Wiec to nie tylko jedni gazownicy tak robia. Moze wiec wiecie o co chodzi bo mnie szczerze mowiac kurwica strzela - moze da sie to naprawic samemu? Dzieki za wszelka pomoc!
Adam_2000 - |9 Sty 2006|, 2006 13:57
Witaj
Pewnie gaziarze coś spieprzyli z bypass-em i dlatego kombinowali z przepustnicą
Jak możesz, to zrób fotki tej instalki... koledzy "od gazu" na pewno coś Ci doradzą.
TCQ - |9 Sty 2006|, 2006 13:57 Temat postu: Re: 2.0 DOHC EFI brak ssania i wolnych
| Tommy napisał/a: | Czesc!
W kazdym razie "madrzy" gazownicy zagieli mi tylko bardziej ta blaszke przy przepustnicy ktora pociaga linka gazu |
To znaczy że poszli na łatwizne i odwalili lipe, z tego co wiem nie można tak.
Kevin Xy - |9 Sty 2006|, 2006 15:01
Tommy- ustawmy sie jakos i podjedziemy do tych partaczy !!
Tommy - |9 Sty 2006|, 2006 15:40
Tommy- ustawmy sie jakos i podjedziemy do tych partaczy !! - no niesetety to niezbyt mozliwe. Pracuje w Wawie ale furka jest w Radomiu.
Jak możesz, to zrób fotki tej instalki... koledzy "od gazu" na pewno coś Ci doradzą. - Ad 1. Jak przyjade na weekend to zrobie pare fotek.
Thx
mmmk - |9 Sty 2006|, 2006 16:11
i dopisz jeszcze rocznik samochodu bo na przyszlosc sie przyda
pozdrawiam
maciek
Kevin Xy - |9 Sty 2006|, 2006 16:11
kiedys to sie na takich zabiegach nie znalem i myslalem ze wlasnie tak ma byc, czyli tak jak u Ciebie ale teraz nie popuszczam partaczom !! jak trzeba to zabieram kumpli, wjezdzam na kanal i mowie aby poprawiali- raczej nie oponuja
Piraniaa - |10 Lip 2006|, 2006 23:47
a ja wiem co jest przyczyna. uszczelka miedzi podstawka po silnik krokowy od beni, tam sa dwie dziurki, tylko jedan idzie na przeklot, druga jest taka mal i wchodzi zdolu.
Pewnie zalozyli zle uszcelke pod podstawke i zablokowali dolot powietrza.
Podziekowal. pisal ja Piraniaa po piwie
Kevin Xy - |10 Lip 2006|, 2006 23:51
nooo, moze to byc prawda !!
mowie.przyjedz
1Bodzio - |11 Lip 2006|, 2006 21:16
Możliwe że wogóle pominęli bypas i zrobili wolne na przepustnicy ŁOBUZY.
Kevin Xy - |11 Lip 2006|, 2006 21:17
moze byc i tak- tylko ze te problemy maja juz 1/2 roku- pewnie rozwiazane
Piraniaa - |11 Lip 2006|, 2006 22:41
Wiem Kevinku, ale . kolega nie poinformowal nas co i jak . Wiec to pisze dla potomnych.
Pozdrawiam :702:
Kevin Xy - |11 Lip 2006|, 2006 22:44
no i do mnie sie nie odezwal
|
|