Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - nie działa otwieranie szyby???Pomoc

skuter - |7 Sty 2006|, 2006 06:21
Temat postu: nie działa otwieranie szyby???Pomoc
Witam ma taki problem a mianowicie szyba pasażera z przodu tylko sie otwiera elektrycznie a nie da sie jej zamknac tylko kierowca może.Nie wiem co to może by ten przycisk do otwierania a może to cos innego?????
Aro - |7 Sty 2006|, 2006 08:38

W pierwszej kolejności sprawdziłbym włacznik po stronie kierowcy. To on podaje zasilanie dla włacznika pasażera a jest częściej używany. Następnie, czy jest zasilanie na włączniku pasażera. Jeśli jest, padł właśnie on, jeśli nie, przewód przy drzwiach po jednej lub drugiej stronie.
mmmk - |7 Sty 2006|, 2006 09:15

mialem to samo tylko z tylem. wydlub przycisk namocz na noc w sloiku z wd40 i rano wyjmij zaloz i dziala. sam, w to nie wierzylem ale dziala. a patent nalezy do Adama_2000. no chyba,ze nie klika przy wciskaniu to cos powazniejszego bo taka 1 sztuke tez mam w szafie i lezy "na czesci"
pozdrawiam
maciek
p.s a potem powoli mozesz wszystkie tak zrobic bo one juz maja dosc ich sie nie da normalnie czyscic a nawet czyszczenie z zewnatrz jakimis piankami i sprajami to je bardziej na stykach brudzi. mi tak padly 2 teraz ja wszystkie od razy myje jak kupie (bo zbieram takie rzeczy :roll: )a co zostaje w sloiku po takich przyciskach to trzeba zobaczyc. opisac gluta ciezka sprawa

grzechu913 - |7 Sty 2006|, 2006 09:42

tez miałem podobny problem wyczysciłem ale na długo nie było po prostu styki sie wypalaja radze założyc przekazniki i problem zniknie na 100%
Matth - |7 Sty 2006|, 2006 10:14

a mi jeden przestal kiedys klikac.. okazalo sie ze ulamala sie ta taka sprezynujaca blaszka cienka :( i musialem wymienic bo nic nie dalo sie juz z tym zrobic a nawet lutowac probowalem.. ale tam ciaaaasno jest :/
misio_23 - |7 Sty 2006|, 2006 13:40

... płełóż włącznik od kierowcy do kostki pasażera i zobacz , jak jest ok to skleiły się sprężynki w wyłaczniku , jak będziesz potrzebował włączników to pisz na PW / oczywiście po taniości /
mmmk - |7 Sty 2006|, 2006 15:00

tylko wy wszyscy troche nie ten model bo od 92 sa inne ale.... :)
pozdrawiam
maciek
p.s. a pozatym uwierzcie komus kto posiada juz przyciskow na 3 scorpio w zapasie. nie jeden juz ogladalem naprawialem(no dobra czesciej zepsulem) a niektore to nawet odsylalem do sprzedajacego bo jak nie dziala to jego biznes mi sie ich moczyc w wd40 nie chcialo. mialo dzialac jak kupowalem to tego wymagalem.

misio_23 - |7 Sty 2006|, 2006 15:46

mmmk napisał/a:
od 92 sa inne

... ups :oops: rocznika chyba nie doczytałem - ale chciałem dobrze :(

mmmk napisał/a:
w wd40 nie chcialo. mialo dzialac jak kupowalem to tego wymagalem

i tak ma być :wink:

mmmk - |7 Sty 2006|, 2006 15:56

tylko koszty wyslania tego w 2 strony prawie dorownywaly wartoscia przyciskowi bo kupilem go za 15zl. na allegro teraz sa 20zl a najtaniej kupilem za 10 i dziala :!:
pozdrawiam
maciek