| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - Czy 14'' wejdzie na wieloryba
omni - |5 Sty 2006|, 2006 19:06 Temat postu: Czy 14'' wejdzie na wieloryba Panowie czy felga 14" wejdzie na wieloryba 2,3. Wymieniałem maglownicę i potrzebuję ustawić zbieżność ale na moich alusach się nieda. Kumpel dał mi dwie stalowe od sierki tylko niewiem czy na tarcze i zaski wejdą. Przpasował bym jedną ale aluminiowe przymarzły hi hi
pozdrawiam
mmmk - |5 Sty 2006|, 2006 19:24
do zwyklego wedlug mnie wejda. jakby byl 2.9 24V to bylby chyba problem ale jak troche pojezdzisz to chyba sie odmroza?? a swoja droga co ma ksztalt felgi do zbieznosci?? mi ustawiali juz nia kazdej feldze jakie mialem wiec dziwnie to brzmi....(czytaj czy te ustawiacze znaja sie na swojej pracy??)
pozdrawiam
maciek
omni - |5 Sty 2006|, 2006 19:36
Ludzie od zbieżnośći to serwis Fiata. Jeżdziłem po zakładach i wszyscy mówią że na feldze z takim kształtem nie ma jak zainstalować aparatury.
mmmk - |5 Sty 2006|, 2006 19:39
a tak z ciekawosci to masz moze fotke tych felg?? bo jak u mnie ostatnio ustawiali zbieznosc to sprzet byl boscha i mialo takie koncowki co lapaly felge od strony opony na scisk z goryu i z dolu . a szybciej ustawiali tym samym w jakims czyms na stalowych i pasowalo i tu i tu.
pozdrawiam
maciek
bigdaaddy - |5 Sty 2006|, 2006 23:05
Ale nie wszędzie mają tak wypasiony i uniwersalny sprzęt, a tam gdzie taki mają to przeważnie nie potrafią go użyć. U mnie też nie mają i musze do sąsiednich miasteczek jeździć, a i tak po kilka razy bo nie potrafią sie tym posługiwać właściwie.
Rafał A.(antek) - |6 Sty 2006|, 2006 00:00
14 wejda, tylko cossi musi miec 15.
JAk maja sprzet lapiacy na ranty to faktycznie nie zlapia.
|
|