Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Ogólne - Wieloryb w gazecie "MOTOR"

irek - |3 Sty 2006|, 2006 20:10
Temat postu: Wieloryb w gazecie "MOTOR"
W dzisiejszym "Motorze" opisany jest wieloryb

cytat "Scorpio - ma zalety- obszerne wnętrze i bagażnik, duży komfort jazdy i niewygurowaną cenę. Przed zakupem warto jednak wziąć pod uwagę wysokie zużycie paliwa oraz sporą usterkowość tego auta. Cóż, niska cena na rynku wtórnym zawsze jest odzwierciedleniem jakości - moja uwaga .... DEBILE

Cytat: "Potencjalnym klientom nie przypadła do gustu przede wszystkim stylizacja nadwozia. Nic dziwnego, nabywcy samochodów klasy wyższej wolą auta o stonowanej linii, ale bardziej eleganckie" - kretyni

Cytat: "WADY: Paliwożerne jednostki napedowe, wysokie koszty eksploatacji (ubezpieczenie) oraz ponadprzeciętna usterkowość samochodu

Za tą ponadprzeciętną usterkowość, to bym tego gościa nauczył chodzić po ścianie bez drabiny.

na razie tyle

Pinio - |3 Sty 2006|, 2006 20:16

chlopie ciesz sie ze masz,a sam najlepiej wiesz co a opinie innych poprostu zlewaj,ja tak robie.ale jak przewioze takiego delikwenta to zazwyczaj slysze ze tym sie nie jedzie tym sie poprostu plynie,i jest OK. :idea:
irek - |3 Sty 2006|, 2006 20:23

Jakbym słuchał takich głupot to nigdy bym nie kupił wieloryba, ale szlak człowieka może trafić :)
misio_23 - |3 Sty 2006|, 2006 20:53

irek napisał/a:
dzisiejszym "Motorze"

... a Motor to ukazał się wczoraj - che , i już pisaliśmy che ...

http://ford-scorpio.pl/fo...et+nie+czytacie :wink:

Rafał A.(antek) - |3 Sty 2006|, 2006 20:56

ale dziekui takim textom nikt ich nie chce i my mozemy tanio kupowac :)
irek - |3 Sty 2006|, 2006 20:57

kurde ja idę na urlop jestem przemęczony
sory nie zauważyłem i faktycznie dzisiaj środa

misio_23 - |3 Sty 2006|, 2006 20:59

irek napisał/a:
sory nie zauważyłem

... za co ? :wink:

monter - |3 Sty 2006|, 2006 22:00

Najbardziej bawi mnie to jak bezmyslni ludzie pisza artykuly :) Inne limuzyny tej samej klasy nie maja przeciez silnikow 1.2 czy 1.4 wiec i OC jest takie samo wartosciowo to raz. A dwa - skoro pisza ze Scorpio sa tanie bo... bla bla bla to i AC jest tanie bo przeciez od wartosci samochodu jest liczone :) A tu juz bmw czy mietek nie ma sie czym chwalic.
Jacutek - |4 Sty 2006|, 2006 10:49

Motor to już nie to pismo motoryzacyjne co kiedyś, teraz to kolejne kolorowe pisemko dla amatorów i półidiotów a przecież nie zależy nam na ICH opinii. :wink:
Struna - |4 Sty 2006|, 2006 11:26

ale weźcie pod uwagę że porównuje się to z innymi leciwymi autami i tu Scorpio wcale jakoś nie góruje w statystykach bo często zawias się sypie na polskich drogach, np. Toyota corolla czy camry w tej kwestii o wiele lepiej wypadają, poza tym wiele usterek w elektryce jest stałą ( oczywiście drobną ) bolączką Scorpio
misio_23 - |4 Sty 2006|, 2006 13:46

Jacutek napisał/a:
Motor to już nie to pismo motoryzacyjne co kiedyś

... amen ... / sorry za plagiat :wink: /

monter - |4 Sty 2006|, 2006 23:46

Struna zgadzam sie z Toba ale:
* Scorpio '92 5 tys zl
* Camry '92 9 tys do 16,5 tys
* BMW 520 '92 9tys do 15 tys
* Audi 100 C4 9 tys do 15 tys
A i tak uwazam ze pomimo ze sa 2 a nawet 3 krotnie drozsze to bankowo tez sie sypia.

Zysio - |4 Sty 2006|, 2006 23:52

ogolnie tak, ale szczegolnie to wszystko zalezy od konkretnego egzemplarza. nie ma co oczekiwac ze nastoletnie auto bedzie w stanie "igiełka", to sie niemalże nie zdarza
Matth - |4 Sty 2006|, 2006 23:53

wszystko zalezy od tego jak dbasz o auto i jak nim jezdzisz.. sa ludzie ktorzy maja dar niszczenia wszytskeigo co mechaniczne i elektronicze i sa tacy co na ucho wiedza ze cos nie tak i od razu to robia.. Ci pierwsi napisza ze scorpio to najgorsze auto jakie mieli Ci drudzy no coz beda sie zastanawiac na co zmienic scorpio bo juz go nie robia a ten juz staaary strasznie ale sie nie psuje, a co bedzie z nowym to kto wie..
Zysio - |4 Sty 2006|, 2006 23:59

Matth napisał/a:
wszystko zalezy od tego jak dbasz o auto i jak nim jezdzisz.. sa ludzie ktorzy maja dar niszczenia wszytskeigo co mechaniczne i elektronicze i sa tacy co na ucho wiedza ze cos nie tak i od razu to robia.. Ci pierwsi napisza ze scorpio to najgorsze auto jakie mieli Ci drudzy no coz beda sie zastanawiac na co zmienic scorpio bo juz go nie robia a ten juz staaary strasznie ale sie nie psuje, a co bedzie z nowym to kto wie..

o toto :) jak na razie to ja do tych drugich sie pisze ;) i odpukać niech tak zostanie

Matth - |5 Sty 2006|, 2006 00:04

no ja tez.. ale wzorem jest moj tata.. mial syrene i zlego slowa o niej nie powie.. pozniej byl dostawczy merc ktory jezdzil i jezdzil, pozniej audi 100 ktore wspomina swietnie ale ukradli :evil: , pozniej nastepne 100 tez bezawaryjne, pozniej megane w sumie bdb ale za delikatna zawiecha na nasze dziury, teraz scorpio 85 i nie mozna powiedziec zeby cos sie psulo elementy eksploatacyjne albo te przeeksploatowane sie wymienia i jezdzi i jezdzi.. teraz XM i mysle ze bedzie tak samo..
Jacutek - |5 Sty 2006|, 2006 08:24

Widzę Zysio, że też miałeś fart trafić na Scorupkę od Scorpiofila :D
http://img277.imageshack....braz00813qe.jpg

Zysio - |5 Sty 2006|, 2006 09:31

moze ;) mam do tego logosiku jeszcze takie jakieś pisemko ze "witamy w Scorpio Club" itp itd... po helmucku of kors. Jak coś to po niedzieli skan zrobię i zamieszczę
Jacutek - |5 Sty 2006|, 2006 09:41

Zysio napisał/a:
Jak coś to po niedzieli skan zrobię i zamieszczę
...fajnie by było :) .
Matth - |5 Sty 2006|, 2006 10:01

hehe to mozecie sobie salozyc forum sami i se gadac o waszych klubowych inaczej scorpiakach :P :P ;)
Struna - |5 Sty 2006|, 2006 13:21

a dla mnie auto przed wszystkim jest narzędziem pracy i często jest tak że pomimo iż wiem że coś tam nie jest tak to nie ma czasu na naprawę albo kasy - dopiero jak te dwa czynniki się pozytywnie ustawią to coś robię ;) a mimo to moja skorupka do awaryjnych nie należy no i chwała jej za to ;)
Jacutek - |5 Sty 2006|, 2006 13:25

Struna napisał/a:
nie ma czasu na naprawę albo kasy - dopiero jak te dwa czynniki się pozytywnie ustawią to coś robię
....nie tylko Ty Struna masz taką chytrą strategię :D
Struna - |5 Sty 2006|, 2006 13:54

to się cieszę, że sam nie jestem ;)
Matth - |5 Sty 2006|, 2006 14:14

jest nas wiecej ;)
Pinio - |5 Sty 2006|, 2006 15:23

Jacutek napisał/a:
....nie tylko Ty Struna masz taką chytrą strategię

to nie strategia to samo zycie