Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - Wyjąca syrena i inne anomalie

WWWojciech - |31 Gru 2005|, 2005 00:50
Temat postu: Wyjąca syrena i inne anomalie
Witam serdecznie !

Coś dziwnego dopadło mojego Skorupiaka (92, DOHC 8v, kombi): po zamknięciu drzwi i odczekaniu paru chwil (czasem paru godzin) włącza się klakson. Trzeba przyznać, że jest to wpieniające jak o 3-ciej w nocy samochód zaczyna wyć między blokami. Problem chwilowo rozwiązałem odłączając kabelek od syreny z przodu przed chłodnicą. Pytanie tylko : co to może być, że ona się sama z siebie wzbudza ? Co ciekawe : nie wyje przy otwartych drzwiach (! ważna wiadomość)
Kolejny problem to fakt, że po zatrzaśnięciu drzwi (kluczyk nie jest włożony do stacyjki) mogę spokojnie włączyć dmuchawę oraz włączyć ogrzewanie tylnej szyby. Chyba nie jest to naturalne, nieprawdaż ?
O innych problemach nie wspomnę jak : paląca się od czasu do czasu kontrolka poziomu płynu w spryskiwaczach, kontrolka klocków hamulcowych... z tym da się żyć, ale z powyższymi problemami raczej trudno.

Pozdrawiam,
Wojtek

Matth - |31 Gru 2005|, 2005 00:55

No niestety rokowania sa kiepskie.. jako ze Twoj scorpiak to przejsciwoka masz fabrycznie felerna skrzynke bezpiecnzikow ktora domaga sie remontu im szybciej tym lepiej
http://ford-scorpio.pl/forum/viewtopic.php?t=298 tu jest kompendium wiedzy o tym problemie.. jak zrobisz to szybko to duza szansa ze wszytskie dziwa ustapia i bedzie ok, ale w skrajnie przezartych wypadkach trzeba ja wymienic na nowa.. czesciej pomaga pozadne czyszczenie.. milej lektury zycze

Rafał A.(antek) - |31 Gru 2005|, 2005 02:39

Brawo Speedo - Połączone siły Aneta + Rafał :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: