| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - Roleta - montaż...
_Mu. - |18 Wrz 2004|, 2004 23:09 Temat postu: Roleta - montaż... Aż mi głupio o to pytać, ale... znalazłem w bagażniku roletę po poprzednim właścicielu-niechluju... No i nie bardzo wiem jak to przymocować - ma ona jakieś takie jakby miejsca pod przyssawki czy może taśmy dwustronnie przylepne - lepić to do szyby czy jak?
kuba - |21 Wrz 2004|, 2004 09:20
Mu - zależy jaka to roleta. Były oryginalne - p[rzykręcane do półki rozciągane z rolki, mocowało się je do takiego uchwytu przykręcanego w górnej części klapy. Fajna rzecz, miałem taką w swoim I scorpio.
_Mu. - |24 Wrz 2004|, 2004 09:05
Hmmm - obejrzałem ją sobie dokładnie i... sam nie wiem co o tym myślec. Nie ma na niej żadnego znaczku Forda. Jest tylko napis Sunshine i symbol - czyli pewnie nieoryginalna. Do klapy to nie ma jak jej przykręcic - ponieważ to jest sedan i klapa jest za oknem. Natomiast na wyciąganej z roli listewce są dwa uchwyty z dziurką, których rozstaw, jednak, nie pokrywa się z rozstawem zaślepek na podsufitce...
Księgowy - |24 Wrz 2004|, 2004 09:10
Chodzi o roletę przeciwsłoneczną??
Z tego co napisałeś to wnioskuję że przykręcasz ją do tylnej półki, powiny byc dwa haczyki które przykręcasz do podsufitki i o nie zaczepiasz roletę
kuba - |24 Wrz 2004|, 2004 14:45
Mu - a weź to wypier..... na śmietnik, a nie będziesz sobie głowe głupotami zawracał. Założysz roletę, w lusterku nic nie będzie widać...
Księgowy - |24 Wrz 2004|, 2004 15:28
W sumie lepsze od rolety jest przyciemnienie tylnych szyb folią, wnętrze się tak nie nagrzewa w słoneczne dni, no i nie widać jak coś zostawisz na tylnym siedzeniu,
_Mu. - |27 Wrz 2004|, 2004 13:19
Niby racja, ale folii się nie da zwinąć... (:
BTW jak to wygląda od strony kosztów z tą folią?
A może są już gotowe, nieco ciemniejsze szyby we w miarę przystępnej cenie?
W Orionie mam takie lekko dymne - bardzo ładnei się prezentują... (:
Księgowy - |27 Wrz 2004|, 2004 15:36
Gotowe to raczej nie
Przyciemnienie folią w zakładzie pare setek
Zrobienie tego samemu (oczywiście wszystko zależy od folii) 100-150 (chyba że kupisz folie foliateca to wyjdzie cię drożej jak w zakładzie
Folii jest kilka odcieni od jasnych czarnych do bardzo ciemnych czarnych
Przy pracy samemu potrzeba na to trochę czasu i jeszcze więcej cierpliowści (szczególnie jeżeli chodzi o szybę tylną). Ja na swoim koncie mam do tej pory hyundaia Lantrę i Astrę kombi a moje scorpio ciemne szyby z tyłu otrzyma na wiosnę jak się trochę ociepli
Eddy_chochlik - |1 Gru 2008|, 2008 15:11
witam panowie mam mały problem z roleta w kombi, a mianowicie chodzi o jej demontaż jak to ustrojstwo sie ściąga ostatnio miałem do przewiezienia ławę i miałem wielki z tym problem nie chciala wejść przez roletę. nie mam pojęcia jak ja zdementować proszę o pomoc
bingo - |1 Gru 2008|, 2008 19:27
jak zwiniesz, przesuń ją w jedną stronę, wypnie się i wyciągnij drugą stronę. Jest ona mocowana rozporowo. Inacze możesz chwycić za końcówki i ściągnąć je do środka - też wyskoczy z mocowania.
stachu - |17 Gru 2008|, 2008 08:37
Ja to bym sobie taką roletę chętnie kupił. W sierrze miałem popsutą, więc wywaliłem i tak jeździłem. Jak kupowałem scorpio to nawet nie zauważyłem że czegoś brakuje A w sumie to by się przydała...
Orzel666 - |18 Gru 2008|, 2008 12:54
stachu, jak chcesz jasna oddam po taniosci bo mnie zalega
|
|