Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - ABS Walki ciag dalszy

kamil.76 - |19 Gru 2005|, 2005 19:41
Temat postu: ABS Walki ciag dalszy
No wiec zabralem sie do pracy i zmierzylem wszystkie czujniki. I w jednym kole rezystancja to nieskonczonosc, reszta to okolo 1k , wiec mysle ze to ten drab. No i teraz to znaczy ze by go wywalic, czyscic czy szukac przerwy w kablu. Chyba przerwa skoro tak duza rezystancja. No i pytanie co dalej z pacjentem. Do wymiany czy jeszcze jakos reanimowac??

No i dalej utknolem w miejscu, bo kupilem uzywke no i zamontowalem ja i dalej kupa. Jak sie swiecil ABS tak sie swieci. Sprawdzilem opor i jest 1089 a na starych po 1015 ohm. Wiec c jest nie tak do diabla, moze trzeba zresetowac blad na kompie. Sam nie wiem a ABS by sie przydal bo zima za pasem. Bardzo prosze o pomoc. Moze ta uzywka tez walnieta???

fructon - |19 Gru 2005|, 2005 19:56

w ktorym miejscu mierzyles opor
czy kontrolka swieci po zaplonie i nie gasnie, czy zapala sie w czasie jazdy
czy ma wszystkie masy i zasilanie i zostalo to sprawdzone
???????????????

Adam_2000 - |19 Gru 2005|, 2005 20:58

kamil.76, zajrzyj do FAQ, tam jest wszystko opisane :)
kamil.76 - |24 Gru 2005|, 2005 13:54

Przepraszam wszystkich, ale chyba jesytem raptusem. :oops: tak jak pisal Adam na forum bylo i u mnie ale po przejechaniu paruset metrow kontrolki zgasly, po chwili zapalily sie aby zgasnac na dobre. Ciesze sie juz ABSem i TCSem bo u mnie zima na calego. Dziekuje wszystkim za pomoc, pozdrawiam. I Wesolych Swiat zycze.
Darecki - |27 Gru 2005|, 2005 14:19

To ja mam takie pytanko czy to normalne w wielorybie, że po wjechaniu w zaspę przynajmniej jednym kołem i pokatowanie tam się powoduje zapalenie sie kotrolek ABS i TCS (oczywiście ABS i TCS przestają dzialać) potem po odpaleniu auta i teście gasną lecz po przejechaniu kilkuset metrów się zapalają i tak kilka razy a potem w dziwny sposób wszystko wraca do normy. Czy to jest normalne, że jakieś układy się brudzą i wariują?
Adam_2000 - |27 Gru 2005|, 2005 14:28

Darecki napisał/a:
Czy to jest normalne

Absolutnie NIE :)

Darecki napisał/a:
... jakieś układy się brudzą i wariują

Pewnie jest tak jak napisałeś :)
Przeczyścić dokładnie zębatki na piastach i powinno pomóc.