| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnętrze + klimatyzacja - podlokietnik z wersji GL do wersji CL?
5zymon - |14 Gru 2005|, 2005 23:48 Temat postu: podlokietnik z wersji GL do wersji CL? Mam nadzieje ze w temacie nie pomylilem oznaczen.
Znalazlem tani podlokietnik.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77337903
Ale ja posiadam ta najubozsza wersje scorpio. Czy ten podlokietnik bedzie pasowal, zamiast tego co mam tam obecnie? Generalnie wydaje mi sie ze nie powinno byc prolbemu, ale ta czesc za drazkiem od skrzyni, jest chyba inna. Bo ja tam mam jeszcze jakis placyk na polozenie czegos, a tutaj jest jakis uchwyt ;/. Czy ktos w ogole probowal taki myk wykonac?
Matth - |14 Gru 2005|, 2005 23:53
pewnie masz ten srodkowy element deski taki krotki nie siegajacy do drazka.. tam jest zapalniczka i gniazdko.. jak tego nie masz to nie wiem czy bedzie pasowalo bo u Ciebie jest wlasnie taka dziura tam bo sie deska konczy wczesniej a w GLkach np. juz byla taka zawinieta i laczyla sie z reszta plynnie.. mam nadzieje ze odbrze wytlumaczylem poszukaj gdzies fotek wnetrza i zobacz jaka jest roznica
Jason - |14 Gru 2005|, 2005 23:58
Ten podlokietnik jest z takiego
http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C703608
a Ty pewnie masz tak
http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C587181
To chyba nie bedzie za bardzo pasiło, ale moge sie mylic
Pozdrawiam
Matth - |15 Gru 2005|, 2005 00:01
zilustrowales moje mysli Jason
TCQ - |15 Gru 2005|, 2005 00:56
To chyba będziesz miał problem, tak mi się zdaje że do przejściówki troszkę inaczej wygląda podłokietnik, chodzi mi o wycięcia na przyciski.
Rafał A.(antek) - |15 Gru 2005|, 2005 02:03
przyciski to pikus, nie bedzie pasowala czesc za lewarkiem - brakuje poprostu ci wysokiej konsoli, nie da rady zrobic tego estetycznie w tym roczniku do 92
Boni - |15 Gru 2005|, 2005 10:41
A plastik wysokiej część konsoli nie pasuje na szkielet od niskiej (bo blachy wokół dziur na radia inne) i jeszcze - mocowanie schowka GLa wchodzi aż pod popielniczkę, a w CL kończy się wcześniej.
Dać to może i się da, ale trzeba by mieć od GLa konsolę poziomą ze schowkiem, podstawką pod mieszek piegów itd (i ze szkieletem, taka podkładka przestrzenna między schowkiem a wajchą biegów), pionową z popielniczką i też ze szkieletem pod radia, i jeszcze popracować diaksem, wiertarką i nożycami do blachy, żeby to wszystko wpasować do CLa.
(Taki mondry jestem, bo w weekend rozbierałem wszystko w Ghia, bo wpasowałem za schowek przełączniki od ogrzewania tylnych siedzeń)
Rafał A.(antek) - |15 Gru 2005|, 2005 12:05
no wlasnie
PS jakie orzewanie tylnych siedzen??
Oli - |15 Gru 2005|, 2005 12:09
| Cytat: | | (Taki mondry jestem, bo w weekend rozbierałem wszystko w Ghia, bo wpasowałem za schowek przełączniki od ogrzewania tylnych siedzeń) |
ooo Boni wyprzedił mnie w projekcie Ja wsadzam w sobotę
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | PS jakie orzewanie tylnych siedzen?? |
A normalne Rafale - u mnie tyz bydzie jak full to full wypas na maxa i do 2
Rafał A.(antek) - |15 Gru 2005|, 2005 12:20
nooki
to ja oprosze jakie grzałki kupiliscie?
czy moze z jakis przednich foteli wypruliście?
Oli - |15 Gru 2005|, 2005 12:32
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | czy moze z jakis przednich foteli wypruliście? |
ja dokładnie tak
Rafał A.(antek) - |15 Gru 2005|, 2005 13:08
a jakas inna opja jest?
Oli - |15 Gru 2005|, 2005 13:14
jest... trafić i kupić maty grzejne - Kevin mówił mi, że widział na allegro
Matth - |15 Gru 2005|, 2005 14:40
sa takowe potwierdzam ale nie nazywaja sie maty grzewcze a przynajmniej pod taka nazwa nie figuruja na allegro
mmmk - |15 Gru 2005|, 2005 14:49
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77241569 moze to da sie rozpruc albo wstawic w calosci?? cena tak moze byc nawet jak sie rozwali to nie majatek. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77549685
pozdrawiam
maciek
Gwelezemba - |15 Gru 2005|, 2005 14:51
A ja to zaskocze wszystkich
przymierzałem na szrocie takie cuś z podłokietnikiem
mam też płasko przy ręcznym a pasuje ten podłokietnik bez najmniejszego problemu
Kruuca ja to mam dziwny ten samochód
nawet jak wymieniałem tłumik to wedłóg książki którą mieli mechanicy powinien być inny całkowicie układ wydechowy niż mam. Dopero po wyglądzie dopasowali.
Jakaś wersja limitowana czy co?
Matth - |15 Gru 2005|, 2005 14:58
jak masz ghia to raczej masz normala dluga deske.. a roznica jest tylko za drazkiem skrzyni biegow, a pod recznym to nie ma wiekszego znaczenia co jest..
mam taka mate u siebie ale niestety lezy na fotelu.. za to grzeje pieknie..
Struna - |15 Gru 2005|, 2005 17:12
Matth, a ma termostat też ?
Matth - |15 Gru 2005|, 2005 17:16
w sumie nie wiem bo szybko robi sie cieplo i wyciagam wtyke z zapalniczki.. zobacze przy okazji czy mi jajek nie usmazy
mmmk - |15 Gru 2005|, 2005 17:27
jak sie przegrzejesz to nie bedziesz mial komu scorpio w spadku zostawic. no chyba,ze zaadoptujesz albo kobiete z dzieckiem znajdziesz
pozdrawiam
maciek
Gwelezemba - |15 Gru 2005|, 2005 17:31
ee ja takiej maty z Biedroki (bo tam tez widziałem je) nie moge podłączyć
bo mam gniazdo zapalniczki zajęte - podpinam pod nie zasilacz od Discmana
Jaa tam w swoim Skorupiaku nie marzne
Ale na czym polega ta różnica z drążkiem skrzyni biegów?
w nieodpowiendnim miejscu jest otwór w tym plastiku z podłokietnikiem do tego bez podłokietnika ?
Matth - |15 Gru 2005|, 2005 17:35
spoko tzreba miec bezpiecznik w tylku
Struna - |15 Gru 2005|, 2005 17:52
Matth, ale sprawdź jak możesz - pomimo iż posiadasz tak nieoceniony wynalazek jak bezpiecznik
Matth - |15 Gru 2005|, 2005 17:54
bezpieczniki sa nawet dwa w sobote zglebie ten temat
Rafał A.(antek) - |15 Gru 2005|, 2005 17:54
inaczej jest konsola, ta z radiem CL ma 1 miejsce na radio, a GL i GHIA 2 miejsca na radio
Struna - |15 Gru 2005|, 2005 17:59
w sumie jedno na radio a drugie na wzmacniacz.
Matth - |15 Gru 2005|, 2005 17:59
albo schowek.. kurna nie mogli po prostu wzmacniacza tylko wymyslic?
Matth - |15 Gru 2005|, 2005 18:05
no dobra juz mnie nie dobijajcie mam schowek
mmmk - |15 Gru 2005|, 2005 18:09
ja mam schowek - poleczke od VW!!
pozdrawiam
maciek
p.s. tylko trzeba bylo mocowania stopic lutownica. trzymam tam tic-tac'i fajnie siue grzeja od nagrzewnicy
Struna - |15 Gru 2005|, 2005 18:14
heheheh z pewnością się jeleń trafi
Matth - |15 Gru 2005|, 2005 18:14
| Speedo napisał/a: | masz podgrzewany do suszenia fajek |
Boni - |15 Gru 2005|, 2005 19:21
Wstyd się przyznać, ja mam schowek od Dacia-Renault (i do kitu, bo jest pod takim kątem, że wszystko z niego wypada )
Co do podgrzewania, to jeszcze inne położyłem
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77440869
na razie na wierzchu, może potem wcisnę pod tapicerkę. Grzeją dużo słabiej niż przednie, nie mają termostatu. Ale za te pieniądze, to trudno wymagać cudów, młode jeżdżące z tyłu są zadowolone. Podłączyłem je na stałe, bez zabawy we wtyczki i gniazdka, ( przeciągnięcie przewodów pod tapicerką kanału mnie do szału doprowadziło), podpięłem pod zasilanie przednich foteli, wyłączniki dałem obok tylnego gniazda zapalniczki. Chciałem dać wyłączniki oryginalne jak od przednich, ale ceny okazały się zaporowe
5zymon - |15 Gru 2005|, 2005 22:22
no to wszystko jasne , serdecznie dzieki .
A tak OT, zeby nie otwierac nowego tematu i nie zasmiecac forum. W chlodnicy mam taka plastikowa srube. Jak sie patrzy na chlodnice od strony kierowcy, to ta sruba jest w lewym dolnym rogu. Znajomy mi zmienial plyn przed zima i odkrecil to cholerstwo ( zamiast sciagnac rure gumowa na dole).... no i sie zaczelo.
Zakrecil i zaczelo kapac, probowalem rozne uszczelki, teflonem uszczelniacm dalej kapie, Wczoraj kupilem po prostu nowa ta plastikowa srube z oryginalna uszczelka, bo ta moja juz miala gwint wyrobiony, dzisiaj to wymienilem dokrecilem, na tyle zeby sie splaszczyla ta uszczelka co tam jest pod ta sruba. Myslalem ze jak kupie nowe, to przestanie kapac. Teraz nie jestem pewien, bo moze po prostu jest jeszcze mokre po odkreceniu, ale znowu mi tam jakas kropelka kapnela, jutro bede wiedzial na pewno. Juz mi rece opadaja, jakos z tym jezdze ale trace plyn za kazdym razem . Czy to jest normlane? Jest jakis patent na to, czy mam super mocno dokrecic? (to jest plastikowe, nie chce rozwalic tego gwintu).
mmmk - |15 Gru 2005|, 2005 22:33
zaklej to na stale jak nic ci nie pomoze. mogl pasc gwint w boczku chlodnicy. tylko musisz to osuszyc i najlepiej w garazu kleic zeby temp byla znosna. innego pomyslu nie mam.
pozdrawiam
maciek
Wieloryb - |16 Gru 2005|, 2005 02:13
Kurde od tych rad to już mi się wszystko pomieszało, coć może i pora juz nie ta na myślenie. Szukam takiego czegoś też do swojego 95 rok, ale ten akurat chyba nie przypasi bo sam juz się pogubiłem....
Rafał A.(antek) - |16 Gru 2005|, 2005 07:33
W wielorybie jest inaczej konsola rozwiazana, i przod konsoli jest taki sam, niewazne czy za recznym masz wysoki czy niski podłokietnik. Tak wiec czy to przejsciowka czy wieloryb te podłokietniki za recznym mozna wymienic z niskiego na wysoki.
Problem jest tylko w scorpio do 92 roku.
Oli - |16 Gru 2005|, 2005 08:44
| Boni napisał/a: | | na razie na wierzchu, może potem wcisnę pod tapicerkę |
na tylnych siedzeniach? ciekawe jak - kanapa sie rozkłada a pokrowiec jest całościowy... powinne być 2 maty niezależne.... Idąc dalej tapicerka jest w siedzisku jak i oparciu przeszyta i zaczepiona na takich poj ebanych drutach... I tu sie pojawia nastepny problem.
Ja wstawiam 2 niezależne maty( oryginałki z przednich foteli) w siedzisko i oparcie. Chociaz myślałem na ch uj pasażerowi z tyłu taki wypas? Wystarczy 1 mata albo oparcie albo siedzisko. Boni jak podpiałeś pod przednie fotele... nie ma za dużego obciążenia? nie pali bezpiecznika? Po rozmowie z Kevinem doszliśmy do wniosku, że mogo też nie wytrzymać przewody - chyba, że połozyć nowe od poczatku...
sobolaqe - |16 Gru 2005|, 2005 08:48
| Matth napisał/a: | no dobra juz mnie nie dobijajcie mam schowek |
a ja mam dziure wiec nie masz tak zle:D
plus byl taki ze jak robilem glosniki z tylu to mialem latwy dostep do kabli od radia
Wieloryb - |16 Gru 2005|, 2005 09:05
Antek to co wkońcu brać ??? Cena zadowalająca, znalazłem też z wieloryba rok 96 ale za 300 PLN
Matth - |16 Gru 2005|, 2005 10:16
mam latwiejszy wyciagam schowek ktory jest tylko wlozony nawet bez zatrzaskow.. i mam wszystko na wierzchu
Boni - |16 Gru 2005|, 2005 10:48
| Oli napisał/a: | | Boni napisał/a: | | na razie na wierzchu, może potem wcisnę pod tapicerkę |
na tylnych siedzeniach? ciekawe jak - kanapa sie rozkłada a pokrowiec jest całościowy... powinne być 2 maty niezależne.... |
Na razie mi wisi, wszystko da się przerobić, a te maty które kupiłem, są 'dwubiegowe', hi i lo power, więc najprawdopodobniej są dwuczęściowe, przełączane równolegle i szeregowo, dlatego mam nadzieję że da się je podzielić.
| Oli napisał/a: |
Boni jak podpiałeś pod przednie fotele... nie ma za dużego obciążenia? nie pali bezpiecznika? Po rozmowie z Kevinem doszliśmy do wniosku, że mogo też nie wytrzymać przewody - chyba, że połozyć nowe od poczatku... |
Bez przesady, te maty po 2 czy 3 dychy mają 3 czy 4 ampery (36 albo 48W). Dodatkowe 10A w Ghia z tymi wszystkimi żarówkami, kompami i cudami to jest pikuś. Przewody mają rzędu 2 czy 3mm2, więc powinny wytrzymać ok 20-30A. Podpięłem się pod przewód przy wyłączniku przednich, i tyle, bezpiecznika nie poleciał, więc nawet mi się szukać go nie chce
Oli - |16 Gru 2005|, 2005 11:15
| Boni napisał/a: | | Dodatkowe 10A w Ghia z tymi wszystkimi żarówkami, kompami i cudami to jest pikuś | - w zasadzie prowde prowisz przyjacielu
Wiec ja tez bez żadnych oporów tak podłączę. Dzięki za info
Rafał A.(antek) - |17 Gru 2005|, 2005 15:03
| Wieloryb napisał/a: | | Antek to co wkońcu brać ??? Cena zadowalająca, znalazłem też z wieloryba rok 96 ale za |
Z MK1 napewno nie podpasuje do wieloryba, czy z przejściówki bedzie pasował na 100% nie powiem wygladaja podobnie ale nie mierzyłem - musił bym spojsec u kogos. Z wieloryba do wieloeryba napewno bedzie pasował.
|
|