| |
Ford Scorpio Team Forum mi³o¶ników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Wnêtrze + klimatyzacja - Pod³okietnik
devils - |11 Gru 2005|, 2005 16:46 Temat postu: Pod³okietnik Witam wszystkich jestem tu nowy mam problem i zwracam sie do was posiadam scorpio z 97r z tym ze nie posiadam w nim pod³okietnika tyl;ko takie ma³e co¶ na kasety i chcia³bym zamontowac taki pod³okietnik i chcia³em spytaæ czy bedzie pasowa³ taki pod³okietnik w³a¶nie z wieloryba czy tez jak nie by³o to sie nieda ? chodzi mi oto czy siê go wkrêci jako¶ a mo¿e bedzie pasowa³ taki z wcze¶niejszego modelu ? troche namiesza³em ale wy pewnie wiecie oco mi chodzi
bigdaaddy - |11 Gru 2005|, 2005 17:04
Od wieloryba bedzie pasowal idealnie. Od poprzednich wersji raczej ciezko bedzie.
devils - |11 Gru 2005|, 2005 17:33
Dziêki za pomoc bigdaaddy
[ Dodano: 2005-12-11, 18:18 ]
Skoro ju¿ przy tym temacie to mo¿e wiesz ty lub kto¶ inny jak odkrêciæ mam stary z tego co wiem 2 srubki s± w schowku na kasety po ich otkrêceniu niestety nic nie ruszy³o napewno s± gdzie¶ przy dzwigni zmany biegów lecz nic nie widzia³em a mo¿e pod imitacj± drewna ?
bigdaaddy - |11 Gru 2005|, 2005 18:41
Jak narazie nie rozbieralem tego w wielorybie, ale kliknij TUTAJ , powinno byc podobnie w modelu z manualna skrzynia.
Damian_Lisu - |13 Gru 2005|, 2005 09:09
| devils napisa³/a: | Dziêki za pomoc bigdaaddy
[ Dodano: 2005-12-11, 18:18 ]
Skoro ju¿ przy tym temacie to mo¿e wiesz ty lub kto¶ inny jak odkrêciæ mam stary z tego co wiem 2 srubki s± w schowku na kasety po ich otkrêceniu niestety nic nie ruszy³o napewno s± gdzie¶ przy dzwigni zmany biegów lecz nic nie widzia³em a mo¿e pod imitacj± drewna ? |
¯eby wykrêciæ pod³okietnik robisz to tak:
1. Wykrêcasz 2 ¶rubki z pojemnika na kasety
2. Przesuwasz na maxa fotel kierowcy do ty³u, w miejscu gdzie koñczy siê sziedzisko fotela powinna byæ ¶rubka, od strony pasa¿era analogicznie.
3. Imitacjê z zmiany biegów wyci±gasz rêk±, musisz wsadziæ rêkê do ¶rodka z t± szmacian± os³on± a po¼niej poci±gn±æ do góry. Jest ona na zatrzaskach
a) przygotuj sobie za wczasu, nie wiem jak to fachowo siê nazywa, tak± plastikow± opaskê za zatrzaski, bo gdy wyjmiesz t± imitacjê to w tej szmacie masz w³a¶nie tak± opaskê która opina dzwigniê zmiany biegów i któr± musisz rozci±æ
4. Po wyjêciu imitacji z biegów masz tam 4 ¶rubki, odkrêciæ musisz tylko 2
No i w³ala.
Aha ¿eby pod³okietnik wyci±gn±æ musisz zajebi¶cie zaci±gn±æ rêczny i to naprawde w dos³ownych s³owa znaczeniu bo inaczej pod³okietnika nie wyci±gniesz.
devils - |13 Gru 2005|, 2005 17:00
Wielki dziêki dziêki tobie zrobi³em to jak fachowiec
Matth - |13 Gru 2005|, 2005 17:06
czyli po zabawie zostalo kilka srubek i innych przydatnych fachowcom czesci ale i tak dziala
|
|