Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - PALĄCE SIĘ KONTROLKI!!!!!!!!!!!

PawełCh - |3 Gru 2005|, 2005 13:27
Temat postu: PALĄCE SIĘ KONTROLKI!!!!!!!!!!!
Witam!!! Kolejny raz powracam do tematu kontrolek. To znaczy po wyjęciu kluczyka ze stacyjki świecą się kontrolki na desce rozdzielczej i w drzwiach. TAK JAK RADZILIŚCIE SZUKAŁEM PROBLEMU W SKRZYNECE BEZPIECZNIKÓW. NIESTETY po jej wymianie, dzieje się to samo. Czy macie jeszcze jakiś pomysł co może się dziać.
DESPERAT!!!!!![/b]

mmmk - |3 Gru 2005|, 2005 13:41

no dziwna sprawa zazwyczaj skrzynka zalatwia sprawe. a czy jak ja odepniesz to gasna?? w wielorybie jest taka sama skrzynka jak u mnie i jak ja mam tam jakies zwarcia to po tym jak odpinalem skrzynke bylo ok. tam z przodu jest takie cos do odgiecia i tylko to ruszalem. jak beda swiecic dalej to zwarcie musi byc przed skrzynka ale to malo prawdopobodne. oczywiscie pisze co ja bym z tym zrobil bo wielkiej wiedzy na ten temat nie mam tylko tyle co mnie moje scorpio samo nauczylo
pozdrawiam
maciek
p.s. a skrzynka byla wymieniona na nowa??

Rafał A.(antek) - |3 Gru 2005|, 2005 13:44

wlasnie co bylo ze skrzynak zrobione dokładnie? i z którą!
PawełCh - |3 Gru 2005|, 2005 14:15

Starą skrzynkę po kilku podejściach udało się rozebrać i wyczyścić, ale niestety nic to nie dało, więc kupiłem używaną (przy której w innym scorpio, nic się nie działo), właśnie ją zamontowałem i KLAPA. Bez zmian!!!!!!!!
Pytanie do mmmk piszesz " tam sprzodu jest takie coś do odgięcia" co masz na myśli??
Dzieki za szybką reakcję!

mmmk - |3 Gru 2005|, 2005 14:24

ide zrobic fotke bo sie nie dogadamy bo nie mam pojecia jak to wytlumaczyc. chodzi mi o to co ta wtyczka wielopinowa wpina sie do skrzynki.

[ Dodano: 2005-12-03, 14:35 ]

to na czerwono i jak ta blache w 2 kolku odegniesz to jak mi skrzynka wariowala to sie wylaczalo. jak beda sie swiecic dalej to chyba nie wina tej skrzynki.
pozdrawiam
maciek

PawełCh - |3 Gru 2005|, 2005 14:35

O tym właśnie myślałem, niefatyguj sie z robieniem zdjęcia - DZIEKI WIELKIE, nie raz grzebałem przy tej wtyczce. Właśnie odpaliłem auto i po 10 minutach kontroli zgasły. Dzieja się z nim jakieś dziwne rzeczy. Skrzynka pochodzi od scorpio, które od jakiegoś czasu nie było na chodzie wię może w tym jest problem. Poczekam jeszcze jakiś czas co sie bedzie działo i dam znać jaki mi idzie DZIĘki!!!!!!!!!
mmmk - |3 Gru 2005|, 2005 14:37

hehe juz za pozno. wyslij ta stara do Rafala to ci ja zrobi na cacy a jak nie bedzie dzialac to bedzie na kogo zwalic :wink: albo nowa z salonu
pozdrawiam
maciek

PawełCh - |3 Gru 2005|, 2005 14:40

Dobre!!!!!!! ;-)))))) ))))))) Już nie raz myslałem o Rafale, więc jak ta nowa się sprawdzi to starą NA ZAPAS przydało by się naprawić!! Jeszcze raz dzieki za POMOC!!! Odezwę się wieczorem!!!