| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - palące się przewody
Marta503 - |1 Gru 2005|, 2005 13:10 Temat postu: palące się przewody Mam scorpiaczka 91 składam 96r 2.9V6+Lpg, niestety nie miał bezpieczników w skrzynce pod maską ( ktoś je pożyczył ) teraz jest już wszystko ale... i tu zaczyna sie problem, po otwarciu drzwi kierowcy wystrzelił ten czujnik który powoduje że zapalają sie lampki na drzwiach po otwarciu, poszło dużo dymu, spalił sie też pas bezpieczeństwa w słupku między drzwiami i stopiły sie bezpieczniki ( stało sie to dopiero po paru dniach jazdy nie zaraz po założeniu przekaźników ) wszystko jest wymienione razem z wiązką przewodów w progach które też sie stopiły, niby wszystko gra ale po przekręceniu kluczyka gasną światła i migają a w skrzynce słychać jak by takie "pykanie"
troszke chaotycznie to opisałam ale może ktoś wpadnie na pomysł gdzie szukać przyczyny
fenx
Damian_Lisu - |1 Gru 2005|, 2005 15:24
proponuje zaholowac samochjodzik do fachowego elektryka ktory sie tym zajmie bo moze tak byc iz kolejnego posta juz nie napiszesz
Marta503 - |1 Gru 2005|, 2005 17:08
strasznie czarny scenariusz...
ale chyba inaczej sie nie uda pozostaje tylko elektryk
Struna - |2 Gru 2005|, 2005 17:09
może jakiś przekaźnik się przytopił i zwarcie robio i jak to przejściówka to pewnie skrzynka do remontu.
Marta503 - |2 Gru 2005|, 2005 17:26
przekaźniki są "wyjęte" z auta kumpla który rozbił tył, są napewno ok, a skrzynka też jest nowiutka założona, oczywiście i tak wcześniej ją przeczyściłam, teraz przewody są wymienione nic się nie pali:) ale nadal przygasają lampki w drzwiach i coś tak dziwnie pyka w skrzynce jak przekręci się kluczyk
Struna - |2 Gru 2005|, 2005 17:28
a jesteś pewna,że to w skrzynce ?może z okolic popielniczki bo tam jest fabryczny alarm który właśnie sobie lubi tykać czasem
Marta503 - |2 Gru 2005|, 2005 17:36
napewno ze skrzynki, słychać dokładnie któryś z przkaźników nad bezpiecznikami, a gdzie mówisz przy popielniczce? może tam mi sięte zwarcie robi i dlatego tak sie dzieje?
|
|