| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - oświetlenie zapalniczki
George - |23 Lis 2005|, 2005 17:56 Temat postu: oświetlenie zapalniczki i w końcu zorganiowałem swój czas i jutro rano dobieram się do mojego ukochanego Scorpiaka żeby pogrzebać sie wnim trochę i powymieniać te spalone żarówki, a przy okazji chciałbym się zapytać czy obwódka do okoła zapalniczki ma się świecić na zielono bo u mnie nie świeci
pozdrawiam
ps: jak narazie będe was zanudzał takimi pierdołami bo nic poważnego sie nie dzieje i oby tak dalej
Kevin Xy - |23 Lis 2005|, 2005 17:58
nie wiem dokladnie jak w mk2 ale w mk1 swieci sie na zielono- u Ciebie sie wogole nie swieci czy tylko czesciowo ??
George - |23 Lis 2005|, 2005 18:02
wogóle się nie świeci , choc nie wiem jak z tylna zapalniczką bo nie sprawdzałem ją ale przednia która jest w desce nie świeci
Kevin Xy - |23 Lis 2005|, 2005 18:08
najprawdopodobniej zarowka- uwazaj przy demontarzu jak bedziesz oprawke zarowki wypinal aby nie uszkodzic tego pierscienia bo on przewodzi swiatelko- jak peknie to pupa
dszyszko - |26 Lis 2005|, 2005 12:55
Witam,
co do zarowek w podswietleniu zapalniczki wyglada to tak, ze obie zapalniczki (przod i tyl) pala sie na zielono. Tyle ze jak dobrze pamietam sa to zwykle biale zarowki, tylko obwoluta zapalniczki jest zielona i kolor wychodzi na zielono. Tylko do podswietlenia popielniczki powinn byc zielona zaroweczka.
Pozdrawiam
MIREK_ŁÓDŹ - |27 Lis 2005|, 2005 00:04
Dokładnie tak
Żarówki są białe tylko plastik zielony w obydwu zapalniczkach
|
|