| |
Ford Scorpio Team Forum miło¶ników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Nie chce odpalić. Lista możliwych przyczyn.
Nailee - |16 Lis 2005|, 2005 09:56 Temat postu: Nie chce odpalić. Lista możliwych przyczyn. Znowu mam problem ze swoj± Skorup±. Jaki¶ czas temu wymieniłem wtryski i regulator ci¶nienia paliwa i autko chodziło sobie aż miło, do wczoraj, kiedy podjechałem pod garaż, robiłem jakie¶ drobiazgi (wymiana bezpiecznika zapalniczki) i po tym - już nie chciało odpalić. Rozrusznik kręci, ale silnik zupełnie nie chce zagadać.
Mam tak± propozycję, żeby zrobić listę rzeczy, które mog± spowodować takie zachowanie. Na zasadzie takiej, że "jak to nie działa, to samochód na pewno nie odpali". Niech będ± to tylko takie usterki, które kategorycznie uniemożliwiaj± rozruch, bo wiadomo, że jak jest padnięty jaki¶ czujnik to autko jako¶ tam powinno odpalić.
Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi Ja mam OHC, ale można zrobić tak± listę do innych silników i potem wrzucić do FAQ.
Moje propozycje:
- bezpiecznik i przekaĽnik pompy paliwa
- przewody zasilania cewki zapłonowej
- prawidłowo poł±czone i podaj±ce napięcie wtyczki wtryskiwaczy
... tyle sprawdziłem u mnie.
irek - |16 Lis 2005|, 2005 15:20
wyłacznik inercyjny czy jak mu tam popularnie (przeciwuderzeniowy) umieszcziny w kole zapasowym lub w pasie bagażnika, po udeżeniu lub jakim¶ odblokowaniu trzeba go nacisn±ć aby pompa paliwa dostała napięcie
|
|