Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - Brak kontrolek na desce rozdzielczej!!PoMoCy!!!

Gruber - |12 Lis 2005|, 2005 12:38
Temat postu: Brak kontrolek na desce rozdzielczej!!PoMoCy!!!
Witam serdecznie.Drodzy Panowie,jako 'doswiadczony' elektryk zabralem sie za naprawe obrotomierza w moim aucie(MK1),no i efekt jest taki,ze oprocz zwarcia w czesci ze wskaznikami poziomu paliwa i tem.(przepalony elelment z trzema nozkami,nie mam pojecia co to jest...dioda...?prostownik...?-juz wymieniony)pozbylem sie wszelkich kontrolek z tablicy,dziala jedynie samo podswietlenie.Moduly odpowiedzialne za kontrolki(ten pod nogamni kierowcy i naprzeciwko pasazera)wydaja sie sparawne.Zadna sciezka nie przepalona,swadu spalenizny nie czuc.STRACILEM NADZIEJE!!!!!NIE MAM POJECIA CO JEST GRANE!!!!PoMoCy!!!!!!!!!! :(
Moduły sa na 100%sprawne.Przekładałem z innego egzemplarza-to samo.

Adam_2000 - |12 Lis 2005|, 2005 15:41

Bezpieczniki można pominąć, bo na pewno wszystkie sprawdziłeś 2 razy ;) ?
Gruber - |12 Lis 2005|, 2005 15:52

nawet wiecj niz dwa.nie mam juz opcji....wszystko wydaje sie byc sprawne...mam jeszcze pytanie.W MK1 sa dwa miejsca z pezpiecznikami?Czy moze jest jakas trzecia puszka o ktorej gruberowi nic nie wiadomo......?

[ Dodano: 2005-11-12, 16:23 ]
UWAGA KONKURS!!!!Ogłaszam konkurs na najwieksza niemote,antytalencie i jełopa na tym forum!!!Niestety wygrany moze byc tylko jeden-JAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!Co sie okazalo,Droga Publiko?Ano okazało sie,ze...........I tu uwaga.......Skupcie sie.....Był przepalony bezpiecznik!!!!!!!!AAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!Pól deski ozdzielczej zdjete!!!Kupione dwa modulyyy!!!!Umowiony eklektyk na wizyte domowa!!!Sprawdzone wszystkie kabla i kabelki!!!A tu co?!!!!Piprzony bezpiecznik 10Aaaaaaamperowy!!!Zastrzelcie mnie!!!
DzieX Adam!!!! Niby sprawdzalem bezpieczniki i przed Twoim postem,ale teraz wyjmowalem je po kolei i okazalo sie,ze ostatni byl.....sssssssspalony!!!

Kevin Xy - |12 Lis 2005|, 2005 20:46

Gruber napisał/a:
Umowiony eklektyk na wizyte domowa!!!

jak lekarz :mrgreen:

mmmk - |12 Lis 2005|, 2005 20:54

a tam wielka zasluga Adama 2000 poszedl najprostsza droga bo mu sie kombinowac nie chcialo :wink:
pozdrawiam
maciek

Kevin Xy - |12 Lis 2005|, 2005 20:56

tyle dobrego ze w mk1 sporo jet ukladow w ktorych najprostsza droga jet jak najbardziej trafna
Gruber - |12 Lis 2005|, 2005 21:24

Jakby nie bylo zaczalem wierzyc w siłe Waszej Organizacji.Przysiegam,ze juz nigdy nie bede podsmiewywal sie z porad technicznych przez internet.Przysiegam na cala skrzynke bezpiecznikow i dwa moduly.
PZDR,Gruber.

Adam_2000 - |12 Lis 2005|, 2005 21:47

Gruber napisał/a:
Niby sprawdzalem bezpieczniki i przed Twoim postem,ale teraz wyjmowalem je po kolei i okazalo sie,ze ostatni byl.....sssssssspalony!!!

C.B.D.P. ;)