Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - Komfort jazdy w Scorpio.

GoLo - |9 Lis 2005|, 2005 16:10
Temat postu: Komfort jazdy w Scorpio.
Witam,

Powli moj skorpiaczek zaczyna mnie irytowac sprawa dotyczy odglosow na wybojach i dziurach, szczegolnie na miejscach gdzie lacza sie kolejne odcinki asfaltu, jedzie sie i slyszy tylko łubudu....łubudu....łubudu....łubudu. (w moim miescie % takich drog chyba najwiecej w Polsce ;) stanowczo nie jest o komfort mercedesa tak jak niektorzy mowia o jezdzie w scorpio., bardziej bym to porownywal z 5 letnim Seatem ibiza (gdy takim jechalem mialem porownywalne odczucia)

Moje pytanie, co powinienem wymienic, wyregulowac? Jaki element ma najwiekszy wplyw na komfort jazdy?

Pershing - |9 Lis 2005|, 2005 16:21

Jedz na szarpaki i zobacz gdzie masz luzy ktore moga byc wszedzie. Na poczatek zobacz koncowki drozkow, gumy stabilizatora. Stuki moga powodowac wywalone wahacze...
megalith - |9 Lis 2005|, 2005 16:31

GoLo napisał/a:
stanowczo nie jest o komfort mercedesa tak jak niektorzy mowia o jezdzie w scorpio.

No ja tak zdecydowanie nie mówię, komfort jest o wiele wyższy :mrgreen:

Tak jak Pershing pisze, w pierwszej kolejności silentbloki, potem swożnie wahaczy, AMORTYZATORY.

GoLo - |9 Lis 2005|, 2005 16:48

Dzieki za szybka odpowiedz.

Domyslam sie ze takie badanie to tylko w autoryzowanym serwisie Forda?

W radiu (Zet) slyszlem ze okol 20 mają w calej Polsce robic bezplatne badania/przeglady przed zima?

Zna ktoś może sczególy? Scorpiaki kwalifikuja sie do tej promocji ? :)

Struna - |9 Lis 2005|, 2005 16:52

na każdej stacji co ma jakies konkretne zaplecze typu szarpaki i tester amorów.
megalith - |9 Lis 2005|, 2005 17:01

Cytat:
W radiu (Zet) slyszlem ze okol 20 mają w calej Polsce robic bezplatne badania/przeglady przed zima?

Zna ktoś może sczególy? Scorpiaki kwalifikuja sie do tej promocji ?

Ooo, byłbym zainteresowany i podpinam się pod info o szczegółach :D

mmmk - |9 Lis 2005|, 2005 17:26

takie rzeczy to nawet z silnego pchniecia noga w kolo czesem wychodza (gumy na wahaczach). ja za wymiane obu wahaczy i amortyzatorow i wszystkich 4 gum na stabilizatorze zalpacilem jakies 400 zl za czesci i niecala 100 za montaz
pozdrawiam
maciek