| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Oświetlenie wnętrza
Matth - |31 Paź 2005|, 2005 19:27 Temat postu: Oświetlenie wnętrza Witam
Dziś coś dość dziwnego stało się ze światełkami na podsufitce:( mianowicie nie reagują na zamykanie czy otwieranie drzwi.. albo mam włączone (jedno położenie jest standartowe, a drugie to to co powinno wyłanczać po zamknięciu drzwi) albo wyłączone.. co steruje trybem automatycznym? i gdzie tego szukac? niestety ostatnio baaardzo żadko odwiedzam forum, bo w poznanku nie mam jeszcze neta także prosiłbym o szybkie informacje jako, że do domku przyjechałem na długi weekend
Rafał A.(antek) - |31 Paź 2005|, 2005 20:25
albo przekazniek padł albo zginela ci masa
Kevin Xy - |31 Paź 2005|, 2005 20:46
sprawdz wlaczniki w drzwiach- nie reaguja na ktorekolwiek drzwi ?? czy na jakies okreslone ??
paramisiu - |31 Paź 2005|, 2005 22:20
Ja mam podobny problem mianowice moge światełka włączyć ręcznie a na drzw nie reagują ale wiem że to z mojej winy bo zrobiłem małe spięcie jak chciałem podłączyć światełka dodatkowe i chyba coś uszkodziłem. Gdzie jest ten przekaźnik który tym seruje?
Matth - |1 Lis 2005|, 2005 00:04
pytanie nr 1: gdzie jest podłączona masa od oświetlenia?
pytanie nr 2: co to jest takie coś "light indicator" (chyba dobrze napisałem) - taka metalkowa puszka przykręcona nad lewym kolanem kierowcy od wewnętrznej strony plastiku?
montowałem tam obok niezależny włącznik od pompy paliwa (masa wziałem z jakiegoś kabla który swobodnie wisiał (chyba to auto było kiedyś taxą bo masakra w kablach jest), a napięcie z wiązki która jest do radia dociągnięta.. działa wszystko pięknie ale zginął mi automat oświetlnienia:/ ten kabel z masa se dyndał więc raczej nie był od czujnika drzwi.. ale muszę go wykręcić i zobaczyć sprawa wyszła jak zamknąłem auto a tam światłość:( niestety już ciemno się zrobilo więc nie walczyłem
fructon - |1 Lis 2005|, 2005 11:23
w krokodylach posiadajacych sygnal dzwiekowy otwartych drzwi po zalaczeniu swiatel , wszyskie sygnaly z drzwi zbiegaja sie w tym module i dopiero z tamtad sa przekazywane do lampki oswietlenia modul znajduje sie za zegarami w przypadku zwarcia czesto leci ktoras sciezka i efektem tego jest brak oswietlenia po otwarciu drzwi
Rafał A.(antek) - |1 Lis 2005|, 2005 11:32
popieram, mozna to obejsc zworka w skrzynce bezpiecznikow.
Kevin Xy - |1 Lis 2005|, 2005 13:30
| fructon napisał/a: | | krokodylach posiadajacych sygnal dzwiekowy otwartych drzwi po zalaczeniu swiatel |
w mk1 to tez standard
mmmk - |1 Lis 2005|, 2005 19:26
nie kazdym bo do mojego buraka trzeba bylo to dolozyc. no chyba,ze sie upalilo i bylo wymienione bo tego to nie wiem
pozdrawiam
maciek
Matth - |1 Lis 2005|, 2005 20:42
haha udalo mi sie rozwiązać problemik:) okazało się, że ta masa co se gdzieś dyndała była wpięta jakoś dziwnie w masę od tego indicatora albo od brzęczyka włączonych świateł, bo co wyszło dzisiaj gdy mam włączoną pompę to brzęczyk sygnalizuje otwarte drzwi (a jak ją wyłąnczam to przestaje bipać..) ale to już przeszłość, bo masę wziąłem bezpośrednio gdzieś ze śruby wkręconej w blachę i wszystko wróciło do normy także dzięki za sugestie Rafał i w sumie można ten topic dezaktywowac
|
|