| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Gaśnie po dodaniu gazu !!!!
Arek_20 - |30 Paź 2005|, 2005 04:35 Temat postu: Gaśnie po dodaniu gazu !!!! Witam.
Mam taki problem ze mój scorpiak wczoraj po dodaniu gazu zaczął gasnąć. Dał się normalnie odpalić ale przy próbie ruszenia jakby go muliło i gasł, zdziwiło mnie to bo chwile wcześniej wszystko bylo ok. Dziś nie da się już go wogóle odpalić kreci ale raz załapie i gaśnie. Dodam ze jeździ tylko na lpg ale nigdy nie było z nim problemów, drobna regulacja dawki gazu i jechał dalej a teraz to juz nie mam pojacia o co chodzi. Podejrzewam ze może któraś ze świec nawala albo mam zatkany filterek gazu. A wy co o tym sądzicie?
scorpio 2.0 dohc 90r (lpg)
Rafał A.(antek) - |30 Paź 2005|, 2005 11:06
nie praktykujemy odpalania na samym gazie, wiec trudno cokolwiek powiedziec, moze go gazem zalewa albo nie dostaje gazu? moze cewka nie otwiera dobrze?
wegus - |30 Paź 2005|, 2005 11:40
| Arek_20 napisał/a: | | Mam taki problem ze mój scorpiak wczoraj po dodaniu gazu zaczął gasnąć |
w czasie jazdy czy po odpaleniu ?
jaka jest temp. powietrza w Sokołowie ?
jaki przebieg ma parownik ?
jak jest zimno i masz stary parownik to przy niskiej temperaturze powietrza gaz nie "przekształca" sie najlepiej w faze lotna i dochodzi do zalania gazem silnika, nie możesz spróbować odpalić na benzynie ?
irek - |30 Paź 2005|, 2005 11:42
a czy odpala na benzynie ?? czy ta opcja już została dawno wykluczona bo piszesz że jeździ tylko na LPG.
To by dużo pomoglo czy to awaria silnika czy tylko jednego z zasilania
VIK - |30 Paź 2005|, 2005 17:29
wyreguluj, f. powietrza+gazu zmień na zimę+świece obejrzyj i będzie OK
Struna - |31 Paź 2005|, 2005 17:11
heheh - i odpal tak jak VIK ostatnio moje Scorpio - jak pierdykło to ino roz :D
|
|