| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - Podgrzewany fotelik
ebastian - |29 Paź 2005|, 2005 23:09 Temat postu: Podgrzewany fotelik Witam....
Idzie zima a ja dopatrzylem sie 2 wtyczek dyndajacych pod moim fotelem kierowniczym
znaczy raczej poprzedni wlasciciel podmienil na podgrzewany bo guziczkow ni mam :]
Stad moje pytanie : czy da sie a jesli tak to jak w prosty sposób uruchomic podgrzewanie fotela w wersji autka do tego fabrycznie nie przystosowanej ....
czy starczy tam dowalic normalne 12V z instalki np. radia - zapalniczki itp. czy wymaga to jakis wiekszych nakładów intelektualno-manualno-finansowych :] ??
brrr help bo pupa marznie bezsensownie
Kevin Xy - |29 Paź 2005|, 2005 23:25
no chyba przekaznik potrzebny bo elementy grzejne sporo amperow biora
Waski - |29 Paź 2005|, 2005 23:32
popieram przedmówców
widzialem w jakim autku bez przekaznikow i strasznie sie grzaly przelaczniki
Rafał A.(antek) - |29 Paź 2005|, 2005 23:33
i nie proponuje z zapalniczki bo to troszke pradu bierze przekazniczek i zajakiegos mocnego punktu zasilania wziasc
ebastian - |29 Paź 2005|, 2005 23:43
mhm mhm mhm
jestem tylko prostym humanistą - przy autku robię bo mam z tego przyjemność ale za CHINY LUDOWE nie mam pojecia o przekaznikach oraz o źródłach mocniejszego prądu itp.
Czy może ktuś po polsku powiedziec cus w tym stylu : "czlowieku idz do 1 lepszego elektryka i kup takie to a takie ustrojstwo ( tutaj miejsce na nazwe ) i podłącz 2 kabelki do np...... (miejsce na wpisanie lepszego źródła prundu : ) " Oo i dziala !!
Dla was to pestka a ja juz popalilem raz ścieżki za zegarami i do tej pory mam Night Panel w seryjnym wyposażeniu :] (zabieram sie do lutowania od 2 tygodni )
Waski - |29 Paź 2005|, 2005 23:48
zaden problem podaje prosta instrukcje obslugi
1. Piszesz posta o takiej tresci
"Kto z checia pomoze mi przy zalozneiu grzania dupy ???"
2. Czytasz odpowiedz - wyubierasz najlepszego kandydata
3. Jedziesz do sklepu kupujesz przekaznik kawalek kabla i przelacznik
4jedziesz do drugiegho sklepu i kupujesz krate browca dla kumpla i kwiatek dla jego zonki
4 Udajesz sie w celu spozycia kraty oraz zalozenia instaklacji ale to juz tak przy okazji
Pozdrawioam
Wąski
mmmk - |29 Paź 2005|, 2005 23:54
na poczatek moze sprawdz dosyc grubymi kablami,zeby sie nie przepalily w reku i nie poparzyly czy to wogole dziala. a potem po czesci. bo jak cos jest spalone w srodku fotela to raczej nie bedziesz tego robil.
pozdrawiam
maciek
Rafał A.(antek) - |29 Paź 2005|, 2005 23:55
no a w warszawiem asz duzeo specow , chocby no Kevina
ebastian - |30 Paź 2005|, 2005 00:08
hehehe no no w grube kable sie juz zaopatrzylem, kupilem oprawke do bezpiecznika a ze taki ze mnie elektronik jak ze Św. Mikołaja spawacz to wsadze tam jutro bezp 20A i obaczem :] może cos ciekawego wyjdzie z tego :]
BTW sorki ze OT ale nie kcem nowego posta zakladac moze ktos przeczyta i podesle na szybko na maila zdjecie z XXXXXXX'a obrazka zbiorczego z częścia nr 6182924
to powinna byc taka mala podkladka gumowa pod mocowanie skrzyni MT75...pisze na szybko bo moze za 2 dni skoncze sciagac motocata a tak bym se juz luknal czego ja z tego mocowania nie mam...bo paczalem wczoraj na kanale ze jakies dziwne srobki ktos tam zastosowal a calosc giba sie jak torba listonosza sorki za OT i dzieki
mmmk - |30 Paź 2005|, 2005 00:44
ja bym do testu sie podpial kablami na krotko od akumulatora. jak dziala to w miare mozliwosci sie baw a jak nie to nie wiem. ja z elektryki cienki jestem bardzo cienki ale na krotko to nawet ja umiem a jak slysze juz przekaznik bezpiecznik itp to powazna instalacja sie robi
pozdrawiam
maciek
Waski - |30 Paź 2005|, 2005 00:52
posluchaj admina - admin dobrze radzi a inny admin popiera
Speedo - prosze sie wypowiedziec w temacie coby bylo kworum
Kevin Xy - |30 Paź 2005|, 2005 09:26
oczywiscie ze pomoge- ale tak jak chlopaki pisza- ttrzeba sprawdzic czy grzalki nie spalone, bo dziwne dla mnie ze koles wstawil fotel z grzalka w aucie bez instalki- ale niewazne- mam nawet wlacznik podgrzewania pupy wiec mozna sprobowac
ORION - |30 Paź 2005|, 2005 09:39
Rysunek z XXXXXXX tuleja ma nr 5 :
tuleja
ebastian - |30 Paź 2005|, 2005 19:17
Thx Orion za rysunek o toto mie wlasnie chodzilo....
Co do fotela jeszcze nie mialem czasu podlaczyc
a jutro do roboty ... wiec po robocie polece zgodnie z poradami na krotko od bateryjki i sie obaczy....
teraz musze do warsztata i niech mi cos z ta tulejka pod skrzynie biegow cos zrobia bo przy zmianie biegow i hamowaniu silnikiem targa mie całe auto jakby sie zara mialo rozleciec :]
|
|