Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Ogólne - Koncówka wydechu

Dedmike - |30 Wrz 2005|, 2005 14:01
Temat postu: Koncówka wydechu
witka...

jaka Waszym zdaniem najładniej wyglada do skurupy z 96 roku?? owalna czy okrągła?? bo mam mały dylemacik a u mnie końcówka straszy żelastwem...trza cosik założyć...

pozdrawiam

Dedmike

irek - |30 Wrz 2005|, 2005 14:03

owalna z normalnym wymiarem
Struna - |30 Wrz 2005|, 2005 14:06

podwójna okragła gryba wygląda spoko ale szeroki owal też niczego sobie. W sumie to kwestia gustu i powinienes sam wybrać
mmmk - |30 Wrz 2005|, 2005 14:43

seryjna ladna cicha itp. bynajmniej taka chyba powinna byc w serii..... no i mi koncowka niestety kojarzy sie z taka jak mialem w tipo za kilkanascie zlotych z obi. scorpio z takim czyms to nie. chyba,ze chodzi ci o to jaka koncowke powinien miec caly tlumik :) to najlepiej cos z katalogu remusa ale bez przeSADYZMU
pozdrawiam
maciek

Struna - |30 Wrz 2005|, 2005 14:53

obejrzyj sobie coś tutaj

http://republika.pl/tlumiki/
http://www.tlumikisportow...ki_sportowe.htm

Adam_2000 - |30 Wrz 2005|, 2005 15:06

Nie wiem, ale mnie jakoś nigdy te końcówki nie podniecały :)))
Ważne, żeby była oryginalna i to najlepiej nie skorodowana...

Struna - |30 Wrz 2005|, 2005 15:07

no i właśnie ten ostatni warunek jest extremalnie niespotykany A2K :)
mmmk - |30 Wrz 2005|, 2005 15:34

z tym ostatnim to niektore amerykany maja fajny sposob. moj szefo z bylej firmy mial pontiac'a boneville'a no i tam mial koncowki wydechu ladne chromowane po obu stronach zderzaka i one byly wlasnie czescia zderzaka. moze nawet nie byly metalowe?? bo przeciez wydechu nie dotykaly tylko koncowka se tam gleboko dyndala w srodku. podobnie chyba ma tez ford thunderbird albo cos w tym stylu. tylko zeby to dobrze zrobic to trzeba sporo pracy plastyczno metalurgicznej. no i przedewszystkim kupic ladna koncowke dosyc dluga, co by sie wydech w nia schowal i nie byla metalowa :D
pozdrawiam
maciek

Dedmike - |2 Paź 2005|, 2005 11:18

witka...

chciałbym kupic mojej rybie coś naprawde gustownego...w zyciu nie myślałbym o zakładaniu tłumika sportowego...tutaj ceni się cichość i elegancja...chodzi o to czy lepiej wygląda chromowany owal czy poprostu koło...szukałem zdjęć ale nie znalazłem wiec pytam was...

pozdrawiam

Dedmike

Struna - |3 Paź 2005|, 2005 09:39

"sportowość" tłumików to raczej tylko z nazwy :) niewiele mają wspólnego ( oczywiści ete strikte już wyczynowo/sportowe za ogromna kase owszem ale w nich nie chodzi o dźwięk ;) ) ale możesz normalny tzw. "cywilny" z końcówka zapodać :)