Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Ogólne - Jakiś ALARM W SCORPIO 93r może ktoś wie?

Remik_WROCŁAW - |19 Wrz 2005|, 2005 10:07
Temat postu: Jakiś ALARM W SCORPIO 93r może ktoś wie?
Witam wszystkich użytkowników
Mam pytanie do was zauważyłem że moje Scorpio jest wyposażone w jakiś alarm może coś innego i zaczołem patrzeć w instrukcji ale jest nie po polsku więć zapytam sie Was może wiecie co to jest i jak się to włącza. Wiem że jak zamykam autko to z podszybia wydobywa się dzwięk 4 razy coś jak w zegarku elektronicznym budzik. Z mojej myśli coś się włącza. Ale sytuacja ta nie za każdym razem się powtarza - powiedzmy że na 10 razy dziennie otwierania i zamykania scorupki włączy się 3-4 razy. Na pulpicie pomiędzy nadmuchami jest jakaś dioda ale włącza się tylko przy przełączeniu kluczyka w stan zapłonu a potem gaśnie. Natomiast w momencie i po oddaniu sygnału z pod podszybia wogóle nie świeci ani nie mryga więc chyba alarm to to nie jest, bo z regóły alarm jak jest uzbrojony to dioda mryga - więc co to jest podpoiwdzcie proszę :shock:

Adam_2000 - |19 Wrz 2005|, 2005 10:14

http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf
Rafał A.(antek) - |19 Wrz 2005|, 2005 10:43

ps twoj avatar nie odzwierciedla rocznika 93 :)
Remik_WROCŁAW - |19 Wrz 2005|, 2005 11:38

A CZY TO WAŻNE !!!!!!!!!!!!!!!!
TEN NA FOTCE TO MÓJ STARY SCORPIAK 2400 V6 I TAK GO LUBIE ŻE POSTANOWIŁEM GO TU DAĆ ___A CO?!___ problem jakiś ?
W tej chwili jest na sprzedaż a ja mam 93r.2,0 jak by co!

Struna - |19 Wrz 2005|, 2005 12:02

no różnica bo alarmy były różne w tych modelach - w Twoim uzbraja sie kombinacją zamykania i otwierania kluczykiem a w starych wystarczyło przytrzymać dłużej w pozycji zamknięte. U Ciebie ( jeśli faktycznie masz przejściówke z 1993 ) robisz tak - jak chcesz zamknąc na podwójny rygiel i uzbroic ten niby alarm to najpierw dajesz kluczyk jakbys chciał otworzyć auto a potem w ciągu 3 sekund w stronę zamknięte - to powoduję podwójne zaryglowanie i uzbrojenie alarmu ( ma pikać spod maski )

Powodzenia.

Rafał A.(antek) - |19 Wrz 2005|, 2005 16:21

struna napisał co i jak, speedo zwrocił uwage na ton, ja si ep odpisuje po d tym i dodaje ze czasem nie załapuja styki wyłacznika, warto sprobowac czy od strony pasazera nie załapie