| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Ogólne - Dywagacje na temat nowego ubranka dla skorupy...
Dedmike - |16 Wrz 2005|, 2005 10:29 Temat postu: Dywagacje na temat nowego ubranka dla skorupy... witam...
otoż mam mały problem i chciałem zapytać Was o poradę...oddałem samochód do lakiernika w celu odświerzenia lakieru -- (maluję cały) i wczoraj natknąłem się na fotkę wieloryba z pomalowanym w kolorze grillem...hmmm szczerze powiedziawszy sopdobał mi się i takowy zamówilem...widzieliście coś takiego na żywo kiedyś?? bo ja tylko na fotkach...
pozdrawiam serdecznie
Dedmike
P.S. Zakładam dziś xenony to auta a jak wyjedzie od lakiernika, to podświetlanie będzie niebieskie - diodowe...jakoś tak mnie natknęło...sprzęt już założyłem więc gra całkiem ładnie...potem tylko felgi...jednym słowem troszkę wpakuję w tego członka rodziny...
aha jeszcze jedno...co myślicie o delikatnym obniżeniu samochodu?? ktoś to kiedyś robił??
na tej fotce chyba jest obniżony...
Struna - |16 Wrz 2005|, 2005 10:45
raczej ma takie kółka i takie wrażenie - nie obniżaj bo szybko będziesz wlókł dupcię po asfalcie na koleinach. jak cos to jakies nakladki na progi fajne tylko nie wiem czy do wielorybów był dostępny pakiet RS.
Rafał A.(antek) - |16 Wrz 2005|, 2005 10:58
gril w kol nadwozia miały seryjnie po 11.97 i widzielismy cos takiego wyglada ladnie.
Obnizac nie ma sensu bo nie przejedziesz zadnej dziury czy progu noie mowiac o gorce, scorpio jest długie i bedzie ci sie wieszac brzuchem
Dedmike - |16 Wrz 2005|, 2005 10:58
witka...
o progach czy jakichś spojlerach nawet nie myśle...to nie jest auto sportowe...
myślałem o właśnie takim obniżeniu jak jest na fotce...ale...jeśli mówisz ze to tylko kwestia felg i opon to kupie 17'' i się zobaczy...moim zdaniem będzie i tak trzeba o jeden zwój zmniejszyć...
heh chyba nie jest tak źle... miałem już CRX obniżoną -60 mm czyli jakiś 5 cm w najniższym punkcie...przez sierżanty przejeżdzałem ale bardzo wolno...
pozdrawiam
Dedmike
Struna - |16 Wrz 2005|, 2005 11:01
Scorpio ma za miękkie sprzezynki żeby je obcinać - no chyba że zapodasz jakies inne wzmocnione. A z drugiej strony - skoro to nie auto sportowe i spoilery czy nasadki nie paszą - to po co to obniżać ?
Dedmike - |16 Wrz 2005|, 2005 11:05
struna...po to żeby wyglądało bardziej elegancko...a nie jak traktor... ja jestem z tych, którzy bardzo zwracają uwagę na wygląd zewnętrzny...jak się tylko da coś poprawić, to czemu nie...ale powiadam...tylko troszkę...
co do sprzężyn to myślałem tylko o skręceniu 2 zwoji w 1...obcinanie jest niebezpieczne...
pozdrawiam
Dedmike
Struna - |16 Wrz 2005|, 2005 11:08
no toś teraz dopierdzielił - zlinczują Cie na zlocie za tego traktora
Rafał A.(antek) - |16 Wrz 2005|, 2005 11:09
wstawic sprezyny od RSa i juz obnizone sa i utwardzone.
z praktyki wiem ze zchaczasz wtedy o wszystko.
Struna - |16 Wrz 2005|, 2005 11:11
ale jak kolo chce to czemu nie może lubi się sam na swoich błędach uczyć
Opinie dostał a zrobi jak zechce.
Adam_2000 - |16 Wrz 2005|, 2005 11:11
Dedmike, jak go obniżysz i jeszcze utwardzisz, to już nie będzie ten wygodny i komfortowy wielorybek ... no i jak wspomniał Rafał, będziesz szukał ulic, przez które dasz redę przejechać bez szorowania brzuchem
Dedmike - |17 Wrz 2005|, 2005 14:55
witka...
słucha się mądrzejszych i bardziej doświadczonych...nie ruszam tych sprężyn...
pozdro i dzięki za info...
Dedmike
|
|