Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Ogólne - Dywagacje na temat nowego ubranka dla skorupy...

Dedmike - |16 Wrz 2005|, 2005 10:29
Temat postu: Dywagacje na temat nowego ubranka dla skorupy...
witam...

otoż mam mały problem i chciałem zapytać Was o poradę...oddałem samochód do lakiernika w celu odświerzenia lakieru -- (maluję cały) i wczoraj natknąłem się na fotkę wieloryba z pomalowanym w kolorze grillem...hmmm szczerze powiedziawszy sopdobał mi się i takowy zamówilem...widzieliście coś takiego na żywo kiedyś?? bo ja tylko na fotkach... :roll:

pozdrawiam serdecznie

Dedmike

P.S. Zakładam dziś xenony to auta a jak wyjedzie od lakiernika, to podświetlanie będzie niebieskie - diodowe...jakoś tak mnie natknęło...sprzęt już założyłem więc gra całkiem ładnie...potem tylko felgi...jednym słowem troszkę wpakuję w tego członka rodziny... :P

aha jeszcze jedno...co myślicie o delikatnym obniżeniu samochodu?? ktoś to kiedyś robił??
na tej fotce chyba jest obniżony...

Struna - |16 Wrz 2005|, 2005 10:45

raczej ma takie kółka i takie wrażenie - nie obniżaj bo szybko będziesz wlókł dupcię po asfalcie na koleinach. jak cos to jakies nakladki na progi fajne ;) tylko nie wiem czy do wielorybów był dostępny pakiet RS.
Rafał A.(antek) - |16 Wrz 2005|, 2005 10:58

gril w kol nadwozia miały seryjnie po 11.97 i widzielismy cos takiego wyglada ladnie.
Obnizac nie ma sensu bo nie przejedziesz zadnej dziury czy progu noie mowiac o gorce, scorpio jest długie i bedzie ci sie wieszac brzuchem

Dedmike - |16 Wrz 2005|, 2005 10:58

witka...

o progach czy jakichś spojlerach nawet nie myśle...to nie jest auto sportowe...

myślałem o właśnie takim obniżeniu jak jest na fotce...ale...jeśli mówisz ze to tylko kwestia felg i opon to kupie 17'' i się zobaczy...moim zdaniem będzie i tak trzeba o jeden zwój zmniejszyć...

heh chyba nie jest tak źle... miałem już CRX obniżoną -60 mm czyli jakiś 5 cm w najniższym punkcie...przez sierżanty przejeżdzałem ale bardzo wolno...

pozdrawiam

Dedmike

Struna - |16 Wrz 2005|, 2005 11:01

Scorpio ma za miękkie sprzezynki żeby je obcinać - no chyba że zapodasz jakies inne wzmocnione. A z drugiej strony - skoro to nie auto sportowe i spoilery czy nasadki nie paszą - to po co to obniżać ?
Dedmike - |16 Wrz 2005|, 2005 11:05

struna...po to żeby wyglądało bardziej elegancko...a nie jak traktor... :lol: ja jestem z tych, którzy bardzo zwracają uwagę na wygląd zewnętrzny...jak się tylko da coś poprawić, to czemu nie...ale powiadam...tylko troszkę... :lol: :lol: :lol:
co do sprzężyn to myślałem tylko o skręceniu 2 zwoji w 1...obcinanie jest niebezpieczne...

pozdrawiam

Dedmike

Struna - |16 Wrz 2005|, 2005 11:08

no toś teraz dopierdzielił - zlinczują Cie na zlocie za tego traktora ;)
Rafał A.(antek) - |16 Wrz 2005|, 2005 11:09

wstawic sprezyny od RSa i juz obnizone sa i utwardzone.

z praktyki wiem ze zchaczasz wtedy o wszystko.

Struna - |16 Wrz 2005|, 2005 11:11

ale jak kolo chce to czemu nie ;) może lubi się sam na swoich błędach uczyć ;)
Opinie dostał a zrobi jak zechce.

Adam_2000 - |16 Wrz 2005|, 2005 11:11

Dedmike, jak go obniżysz i jeszcze utwardzisz, to już nie będzie ten wygodny i komfortowy wielorybek :) ... no i jak wspomniał Rafał, będziesz szukał ulic, przez które dasz redę przejechać bez szorowania brzuchem :)
Dedmike - |17 Wrz 2005|, 2005 14:55

witka...

słucha się mądrzejszych i bardziej doświadczonych...nie ruszam tych sprężyn...

pozdro i dzięki za info...

Dedmike