| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Co z tym zrobić??? Lambda,silniczek krokowy,i coś tam:)
KJ - |13 Wrz 2005|, 2005 20:09 Temat postu: Co z tym zrobić??? Lambda,silniczek krokowy,i coś tam:) Elo
Zrobiłem sobie tego testera z forum i wyszło mi:
- kod 38 -sonda lambda lub jej obwód ,uboga mieszanka lub uszkodzona sonda
-kod 44 - nie wykonano lub zbyt późno wykonana czynność przestawiania przpustnicy
-kod 46 - zawór regulacyjny prędkości obrotowej biegu jałowego lub jego obwód nie osiągnięta maksymalna prędkośc obrotowa ( było słychać jak zmienia obroty )
Co ja mam w tym wypadku zrobić zmienić zawór czy co? Benzynę zalałem ( v-power) a tu mi pisze że uboga mieszanka:D:D
Pozdro
THX za pomoc
Adam_2000 - |13 Wrz 2005|, 2005 21:25
Chyba źle przeprowadziłeś testy
KJ - |13 Wrz 2005|, 2005 21:30
3 razy robilem i za kazdym razem to samo (obroty mam zanikające i mi przygasa na benzynie i lpg) i
Rafał A.(antek) - |13 Wrz 2005|, 2005 21:31
czemu jesli kody sie zgadzaja to wsio oki
padła sonda i regulator
monter - |13 Wrz 2005|, 2005 22:57
Odepnij akumulator na kilka minut pozniej podlacz i odpal auto na benzynie. Przejedz sie nim kawalek i wtedy zrob test ponownie. Jeli jezdziles na gazie to pomimo zmiany na benzyne bez odpiecia wczesniejszego aku i tak moze zle pokazywac. Najprawdopodobniej lambde bedziesz mial okiej. U mnie na tescie na LPG wywala blad obu sond.
WTOM - |14 Wrz 2005|, 2005 09:25
zle wykonany test!
po pierwsze silnik musi być gorący
po drugie spóźniłeś się z wciśnięciem gwałtownym gazu (do ok 4000obr/min)
po trzecie spróbój jeszcze raz na spokojnie wejść w tryb serwisowy (zakładam że znasz procedurę...)
|
|