| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Zawieszenie i układ jezdny, hamulce - Zawiecha
Pinio - |31 Sie 2005|, 2005 23:59 Temat postu: Zawiecha Mam pytanko.ostatnim czasem zauwazylem ze moja skorupka ma tendencje do zarzucania tylem lekko na boki na dziurach,zwlaszcza gdy jestem zaladowany.bylem na tszepakach,pszod 75%,tyl po 45%.diagnosya mowi ze jeszcze smialo mozna pomykac az skutecznosc spadnie do 30%.zastanawiam sie nad zalozeniem gumowych dystansow w sprenrzyny,pozdro.
sierars1 - |1 Wrz 2005|, 2005 01:20
W swoim to jak jest pusty to czuć jak delikatnie zarzuca na dziurach ze względu na twardy tył i fele 225/17/45 ale przy załadowanym to mogę powiedzieć że nie odczuwam takiego zjawiska .
Może sprężyny są wywalone i jak się zachowuje jak jest pusty.
Pinio - |1 Wrz 2005|, 2005 01:50
Na pusto raczej mniej.jeszcze jak jezdzilem na zimowkach komfort jazdy byl znacznie lepszy.zalozylem letnie 195/65/15alu raz go konkretnie przeladowalem i pomykalem po gorach, a drogi wiadomo jakie tam sa i wtedy odczulem wlasnie tendencje do zawirowan.moze zalozyc 215/65/15,niszszej rozmiarowki raczej nie ze wzglendu na komfort jazdy.pozdro.
troche ortów i literówek było - marcin ®
Aro - |1 Wrz 2005|, 2005 21:56
Koleżka w audycji 5000 miał kupione okazyjnie z zadużym balonem i tak mu się działo. Niedawno wrzucił w/g zaleceń i jak ręką odjął. A wcześniej zmienił amorki, bo myślał, że to to.
|
|