Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Ogólne - Zderzak przedni - dać nielakierowany do lakiernika ???

BC_Leszcz - |30 Sie 2005|, 2005 16:04
Temat postu: Zderzak przedni - dać nielakierowany do lakiernika ???
Rozglądam się od jakiegoś czasu za zderzakiem i znalazłem jeden na allegro:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61836945

poza ceną, jedyną wątpliwość budzi fakt, że jest to zderzak bez lakieru - jakaś wersja nielakierowana na kolor nadwozia. Zastanawiam się jak by taki wyglądał bez lakierowania, czy go lakierować, czy raczej zostawić jak jest.

Czy ktoś próbował dać taki zderzak do lakiernika? Ponoć z odpowiednim podkładem bez problemu nadaje się do lakierowania.

Adam_2000 - |30 Sie 2005|, 2005 16:07

Są takie podkłady do tych tworzyw. Sam używałem w Sierrze :)
W dobrym sklepie z lakierami będą wiedzieć o co chodzi...

BC_Leszcz - |30 Sie 2005|, 2005 16:43

mam nadzieje że były też takie wersje w mk2, bo ten ma być od przejściówki z 92 roku

no i przy okazji - jak odróżnić czy zderzak jest od mk1 czy od przejściówki?
żebym się nie naciął i nie kupił zderzaka od starej budy ...

sporo ludzi odmładza sprzedawane graty nawet nie wiedząc, że potem te części nie pasują ... wczoraj w ten sposób pojechałem po graty od Scorupy na Bema 65 w Warszawie gdzie stoi Scorpio Ghia na oko 88' reklamowane na Allegro jako "Scorpio 94' na części"

udało mi się jedynie kupić gniazdo przełącznika szyberdachu kupić, bo to jedyne co pasi ..

mmmk - |30 Sie 2005|, 2005 16:48

z mojej startej budy i roku 92 sa takie same. z 90 mam w swoim bo byl mniej polamany.
pozdrawiam
maciek

Kevin Xy - |30 Sie 2005|, 2005 16:49

z tego co ogladalem to zderzaki w mk1 i mk2 niczym sie nie roznia- w mk2 przedni zderzak ma tylko innego grilla, razem z lyzwami podlampowymi, tyl bez jakichkolwiek roznic, oczywiscie mowa o 5d
Rafał A.(antek) - |30 Sie 2005|, 2005 20:32

teoretycznie tak, acz nie wiem czy nie roznia sie jakimis niuansami, przetłoczeniami itp i czy tak samo wchodza pod przednie lampy. NAtomiast nie kojaze zebym widział jakąkolwiek przejsciółwke mk2 z nielakierowanymi zderzakami.