Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

Elektryka - WZMACNIACZ... POMOC POTRZEBNA NA WCZORAJ!

ScorpioV6 - |27 Lip 2005|, 2005 14:58
Temat postu: WZMACNIACZ... POMOC POTRZEBNA NA WCZORAJ!
Wszystko pieknie , kupilem praktycznie dziewiczego coswortha w sedanku z roku 91... no cudo... no ok teraz trzeba wsadzic swoje radio... kasety przeciez mi niepotrzebne... no i tu zaczynaja sie schody... bach , bach , spoko radio wyjete... chwila namyslu... cos nie tak.. kable ... patrze patrze.. tak wszystko oryginalne... malo tego - jest wzmacniacz... spoko ... tylko gdzie? no i teraz wertujemy forum... wszystko spoko ... wiem gdzie jest w tym roczniku wzmacniacz ( w glebi deski rozdzielczej na przeciw pasazera , nie za listwa ozdobna jak niektorzy twierdza... za listwa jest w przejsciowce czyli 92-94)... zabieram sie do roboty... i po 5 minutach ....- "kur...a , przeciez tu chyba trzeba cala deske rozdzielcza zdzierac! " ... no i moje pytanie brzmi , a chce podkreslic ze nikt na forum o to niepytal ( chyba):
JAK DOSTAC SIE DO WZMACNIACZA W SCORPIO COSWORTH Z ROKU 91 (POSIADAJACEGO RADIO FORD 2007) W NAJPROSTSZY SPOSOB? CO I GDZIE ROZKRECAC ZEBYM POZNIEJ NIEPLAKAL JAK COS NAMIESZAM :-/ BO ZDAJE SOBIE SPRAWE ZE W DESCE ROZDZIELCZEJ TEGO AUTA JEST CALY SZUWAR KABLI... BLAGAM O SZYBKA I WYCZERPUJACA ODPOWIEDZ.

Adam_2000 - |27 Lip 2005|, 2005 15:07

Rozumiem V6, że potrzebujesz informacji... ale po co zaraz tak krzyczeć ! :)
http://www.netykieta.prv.pl/

ScorpioV6 - |27 Lip 2005|, 2005 15:24

bo pojutrze wyjezdzam na wakacje , mam kawalek trasy a nieche umierac przy dzwiekach rmf czy zetki :wink:
Kevin Xy - |27 Lip 2005|, 2005 16:57

rozumiem ze zdjeles cala deche i tam wlasnie go nie bylo ?? bo z tego co pamietam to wlasnie winien tam byc !! zwal deche i patrz po kablach ...
Boni - |27 Lip 2005|, 2005 18:41

Tak, trzeba rozebrać cały kokpit, wzmacniacz jest na stojaku naprzeciw pasażera, razem z jakimś modułem (sygnalizacja czy inna cholera) i tam są końce kabli głośnikowych. Proponuję od razu założyć tweeterki z przodu, jak juz ściągniesz kokpit :D
Kevin Xy - |27 Lip 2005|, 2005 19:53

dokladnie- ja czasami jak sie nudze to wlasnie z tych nudow kokpit sobie sciagam- proste latwe i przyjemne :mrgreen:
Boni - |27 Lip 2005|, 2005 21:17

Tiaaa, jakoś nie pamiętam żeby Speedo napisał, że potrzebuje na COKOLWIEK przy Scorpio więcej niż pół godziny. Z przerwami na szluga :D
Aro - |27 Lip 2005|, 2005 22:01

Kev, zabijasz :lol:
monter - |27 Lip 2005|, 2005 22:47

Speedo masz racje co do zabojadzkich wynalazkow :)

Kevin fajowe masz hobby :) Demontaz/montaz kokpitu :) To po piciu czy przed ?? :) :) :)

Rafał A.(antek) - |28 Lip 2005|, 2005 02:15

jak by ci pozniej zbywalo kabel od tego radia do wzmacniacza to sie odezwij :)