| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - Zapach paliwa - z tyŁu
wegus - |25 Lip 2005|, 2005 15:34 Temat postu: Zapach paliwa - z tyŁu Od dŁuzszego już czasu jak zachodze moje auto od tyŁu, to czuje wyrazny zapach drogiej $$$ benzynki..... W środku nie czuć absolutnie nic, tylko i wyŁacznie na zewnatrz, patrzaŁem od spodu i nie widze zeby cos kapaŁo
Czy mieliście jakies problemy z nieszczelnymi zbiornikami ? sa podatne na rdze ? może jakiś inny trop - coś z osprzetu zbiornika ?
Adam_2000 - |25 Lip 2005|, 2005 18:56
Sprawdź pod opaskami zbiornika, nieraz jak nie ma tam gumy, to potrafi sie przetrzeć blacha zbiornika i poci się, wtedy na zewnątrz czuć paliwko
monter - |25 Lip 2005|, 2005 21:37
Mozliwe ze skorodowal Ci zbiornik od gory. Kiedys pozyczylem samochod od kumpla i oddajac mu chcialem w ramach odwdzieczenia zalac mu po korek. Pozniej stale pol godziny i czekalem az nadwyzka wyleje sie na asfalt
zbyszek - |25 Lip 2005|, 2005 22:03
Jeszcze sprawdź wszystkie wężyki przy wlewie, jest ich tam kilka. U mnie w przejściówce jeden był luźny Po wymianie opaski zapach znikł
Rafał A.(antek) - |28 Lip 2005|, 2005 03:37
wezyki i pochlaniacz oparow, a baku nikt ci nie zdejmowal, np przy montarzu gazu? wtedy najczesniej sie luzuje/ spada wezyk od odpowietrzania i smierdzi strasznie. Jka masz butle w kole to musieli ci opuszczac zbiornik.
|
|