| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Ogólne - jak sprawdzić auto papiery finanse
meteors77 - |23 Lip 2005|, 2005 06:44 Temat postu: jak sprawdzić auto papiery finanse pytanie.samochód z komisu.gdzie moge sprawdzic papiery czy nie był kradziony..w drogówce po nr silnika nr karoserii?
i jak sprawdzic czy nie ma zadnych obciazeń finansowych na aucie typu zastawy itp to podobno powinno jesli jest byc wbite w dowód i w umówie zaznaczone ale czort znajet
megalith - |23 Lip 2005|, 2005 17:27
Może to głupio zabrzmi, ale Rutkowski się tym zajmuje
A poza nim jeszcze parę firemek, zajrzyj na Panoramę Firm.
Usługa kosztuje ca. 200-300 zł, a sprawdzają wszystko: zastawy, kradzieże, właścicieli...
Przypomniało mi się: W Bielsku Białej jest jakiś komis samochodowy ktory też się tym zajmuje
zajcev - |23 Lip 2005|, 2005 19:11
calkiem niedawno sie znajomego o podobna kwestie wypytywalem, kazdy jeden posterunek drogowki powinien sprawdzic czy autko nie jest kradzione alo nie figuruje w kartotekach jesli poda im sie nr nadwozia, albo silnika. mi powiedzieli po chwili nr rejestracyjny, rok prod, nazwisko i adres wlasciciela nawet. ale tak szczegolowych danych od reki chyba nie podadza kazdemu, conajwyzej potwierdza ze fur jest git.
lancer - |6 Sie 2005|, 2005 20:28
ale posterunek nie da ci gwarancji a te firemki to dają jakąś gwarancję przynajmniej z tego żyją głównie z naszego zaufania a posterunek.... trodno powiedzieć że żyją z naszego zafania to się chyba nazywają podatki lub łapówki
megalith - |8 Sie 2005|, 2005 21:13
www.cebid.pl
monter - |9 Sie 2005|, 2005 00:11
Jedziesz na komende i dajesz dowod rejestracyjny do reki oficerowi dyzurnemu. On sprawdza w kompie czy nie figuruje jako utracony. Ponadto jsli wlasicielem (wspolwlascicielem) jest bank to tez tam bedzie widoczne. Zalezy czy bylo przewlaszczenie czesciowe czy ulamkowe. Warunek jest taki ze musisz do nich pojechac wlasne tym autem bo jesli okarze sie kradziony to oni musza od razu go zarekwirowac.
Adam - |9 Sie 2005|, 2005 14:44
Dokładnie jak pisze Monter Jak ja sprzedawałem swoje poprzednie Scorpio to klient chciał abyśmy pojechali na policje gdzie sprawdzili:
Dokumenty, czy nie figuruje w rejestrze skradzionych, czy nie ściga tego samochodu GUC, jacy są współwłaściciele bądz ich niema (bank), zgodność numerów, i na dodatek w razie co to nas spisali z dowodów osobistych i wpisali do jakiegoś tam rejestru ze tacy a tacy sprawdzali taki a taki samochód.
Tak więc nie sprawdzili tylko historii auta co sprawdzają detektywi ale to juz nie kosztuje 200-300 zł tylko wiecej
Bongo - |10 Sie 2005|, 2005 00:01
kiedys to było nawet w dowodzie wbite ze auto jest pod zastawem bankowym ale niewiem jak teraz...
maly OT. Fajny monter masz avatarek <lol>
|
|