| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Nadwozie - Szyberdach... przycina się
Rafał A.(antek) - |22 Lip 2005|, 2005 11:25 Temat postu: Szyberdach... przycina się Kieruje temat do osob ktore wyciagaly lub reainmowaly szyberdach. Przycina mi sie podczas uchylania ( nie odsuwania) szczegolnie w czesci srodkowej, wie ktos co z tym fantem zrobic? jak wogole go regulowac tymi zaczepami? (przod - tył??) w ktorą strone co sie dzieje?
Kevin Xy - |22 Lip 2005|, 2005 12:03
a masz manuala ?? sproboj poluzowac dwie glowne sruby- jak sa za mocno dokrecone to taki efekt wlasnie- przerabialem to- poza tym nie zaszkodzi go wyciagnac i przesmarowac "od srodka"
wegus - |22 Lip 2005|, 2005 12:16
po pierwsze smarowanie, mi po zimie nie chcial sie odsuwac i myslalem ze padl przelacznik, narzygalem smaru w spray'u i chodzi jak nówka !!
polecam jakis smar w aerozolu nie WD 40 czy podobne srodki
Kevin Xy - |22 Lip 2005|, 2005 12:33
wyciagniecie szybra to nie wiecej jak 15 min z przerwa na fajka- jak ma byc dobrze i bez poprawek to go wyciagnij- zalecane oczyszczenie przez smarowaniem
Rafał A.(antek) - |22 Lip 2005|, 2005 19:40
chyba tak zrobie, a to czy el czy manual to zadna roznica, procz teh ze jak by byl manual to bym olal sprawe a ze jest el to nie che spalic silnika i zra bac zebatki.
ktore sa to glowne sruby dachu i czemu on sie zacina doszedł ktos? u mnie widac ze sie opiera po srodku o krawedz dachju ale nie wiem czemu
Kevin Xy - |23 Lip 2005|, 2005 11:01
glowne sruby szybra sa na przedniej jego listwie- jak wykrecasz to widzisz ze to sa sroby- reszta to wkrety dociskajace szyber jedynie- sruby masz dwie nad silnikiem i dwie w polowie dlugosci miedzy krawedzia boczna a srodkiem- i wlasnie te winienes poluzowac lub nie dokrecac na maxa- jak dokrecilem u siebie na maxa to szyber wogole sie nie chcial uchylac
|
|