| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Silnik + zasilanie paliwem - łancuch rozrządu
komisage - |12 Sie 2004|, 2004 21:36 Temat postu: łancuch rozrządu Cześć mam pytanko, ponieważ od tygodnia jestem właśćicielem Scorpio 2.0 efi DOHC 8v. w chwili zakupu miał wydmuchaną uszczelkę pod głowicą, wymieniłem uszczelke, splanowałem głowice i zakładając łańcuszek rozrządu ni cholere niepokrywają mi się żółte ogniwa łańcuszka ze znakami kół wałkó rozrządu.nadmienię że nierozbierałem dołu silnika, czyli nie ściągałem koła pasowego z wału. Czy jast możliwe aby w serwisie Forda mogli tak bylejak założyć łańcuch. I jeszcze jedno jak w tym silniku przyśpiesza bądz opóźnia się zapłon.
Rafał A.(antek) - |13 Sie 2004|, 2004 01:39
w serwisie moga zrobic wszystko wiec roznie moze byc, zapłon sterowany komputerem tu nie ma regulacji, wogole ten silnik bezopbslugowu jest lejesz paliwo, olej i jazda, nic nie regulujesz
lancer - |13 Sie 2004|, 2004 18:35
a po co mają się ogniwa pokrywać z kołami zębatymi łańcuch przecież jest identyczny w każdym miejscu ja jak robiłem ustawienie rozrządu to na łańcuch nie zwracałem uwagi tylko znaki miały się pokrywać z linią głowicy
VIK - |19 Sie 2004|, 2004 22:27
pokryją się, pokręć troszkę, przecież koła nie wracają z każdym obrotem na to samo ogniwo łańcucha
|
|