| |
Ford Scorpio Team Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio |
 |
Elektryka - lampki pod sufitem
ebastian - |5 Lip 2005|, 2005 23:24 Temat postu: lampki pod sufitem Witam
czy rozbierał ktos skorupke na tyle, zeby wiedziec w ktorym miejscu schodzą sie kabelki od poszczegolnych "czujników otwarcia drzwi" zanim trafią do lampek ???
bo nie dochodzi masa z zadnej strony znaczy ze jakis punkt zbiorczy byc musi i cos jest nie tak, a nie chce grzebać na slepo :]
Aro - |5 Lip 2005|, 2005 23:32
Do tego masz oddzielny układ z przekaźnikiem, ale teraz nie mam pod ręką schematów, więc zerknę rano.
Coś znalazłem
Na schemacie nr 10 Haynesa na naszej stronce może coś znajdziesz.
Rafał A.(antek) - |7 Lip 2005|, 2005 04:06
gdzies kole skrzynki, ja zrobilem kiedys zwarcie w lampce i zginela mi masa wlasnie w lampkach, zapodalem ja skads w samej skrzynce pod nozke przekaznika i jakos szlo
fructon - |7 Lip 2005|, 2005 21:21
wszystkie schodza sie do sygnalu akustycznego otwartych drzwi dostep po wyjeciu zegarow
ebastian - |11 Lip 2005|, 2005 16:19
hmm jedynym sygnalem akustycznym otwarcia drzwi w moim wozie jest ich skrzypienie
Matth - |11 Lip 2005|, 2005 17:01
a ja mam taki bajer ze czujniki otwarcia dzialaja, swiatlo w aucie dziala normalnie ale wiecznie swieci mi sie na tablicy otwarcie drzwi kierowcy ale brzeczyk swiatel cichnie po zamknieciu ich i swiatlo agsnie tak samow wszystko dziala ale ciagle otwarte.. i nie dziala w ogole zapiecie pasow czyli nigdy sie nie swieci..
Aro - |11 Lip 2005|, 2005 17:54
Światło w środku i brzęczyk dostają masę z włącznika w słupkach, natomiast sygnalizacja drzwi na "samochodziku" dostaje coś (masę lub plusa) od samego zamka. Tam musisz czyścić sztyczki
Matth - |11 Lip 2005|, 2005 23:58
aaa.. a czy da sie to zrobic jakos malo inwazyjnie?? czyli bez rozbierania drzwi?? nie mam ochoty znowu rozbierac tapicerki ona juz i tak ma wiele za soba
|
|